breaking news

Engelsman Tom Breese krijgt ”thuiswedstrijd” tegen Oluwale Bamgbose in Londen

January 11th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft het altijd goed ingevoerde FloCombat naar buiten gebracht dat de Engelsman Tom Breese het op 18 Maart 2017 in Londen zal opnemen tegen de Amerikaanse Nigeriaan Oluwale Bamgbose. Het Middleweightgevecht zal plaatsvinden in de O2 Arena tijdens UFC Fight Night 107.

Oluwale Bamgbose (MMA 6-2/UFC 1-2) kwam in 2015 als ongeslagen vechter op short notice de UFC binnen. Hij verving Joe Riggs tegen Uriah Hall. Bamgbose die op dat moment een KO ratio had van 100% in de eerste ronde kwam over van Ring of Combat. Zijn gevecht tegen Hall liep voor Bamgbose niet als gepland. Weliswaar werd het gevecht beslist via TKO in de eerste ronde, maar ditmaal zat Bamgbose zelf aan de verkeerde kant van de uitslag. Bamgbose was meteen zijn ongeslagen status als Pro-MMA vechter kwijt. Vervolgens zou Bamgbose opnieuw op short notice invallen, ditmaal tegen Daniel Sarafian in Pittsburgh, Pennsylvania. Bamgbose versloeg Sarafian binnen een minuut via KO en revancheerde zich dus voor zijn ongelukkige debuut. In April 2016 viel Bamgbose voor de derde keer in als short notice vervanger. Ditmaal nam hij het op tegen TUF Brazil winnaar Cezar Ferreira. Ferreira zou het gevecht winnen via Unanimous Decision. Vervolgens ging het gerucht dat Bamgbose zou vechten tegen Josh Samman, maar dit gevecht werd nooit officieel naar buiten gebracht aangezien Samman overleed aan een overdosis. Bamgbose zou vervolgens vechten tegen Joe Gigliotti maar moest geblesseerd afhaken. Nu mag hij dus voor het eerst buiten Noord-Amerika zijn vechtkunsten gaan vertonen.

Tom Breese (MMA 10-1/UFC 3-1) kwam als ongeslagen vechter en Lonsdale BAMMA Welterweight Kampioen in 2015 de UFC binnen. De Engelsman had een finishratio van 100%. Hij debuteerde in Brazilië tegen Luiz Dutra. Voor vijandig publiek wist hij Dutra vlak voor het einde van de eerste ronde via TKO te finishen. Breese werd vervolgens gekoppeld aan de Ier Cathal Pendred. Opnieuw voor vijandig publiek slaagde Breese erin zijn tegenstander in de eerste ronde via TKO te stoppen. Dit leverde hem ook nog een de Performance of the Night bonus op. Begin 2016 vocht Breese in Engeland tegen de Japanse veteraan Keita Nakamura. In een zeer gelijkwaardig gevecht was Breese op de scorecards via Unanimous Decision uiteindelijk de sterkere. In Juni 2016 vocht Breese zijn laatste wedstrijd in de UFC tegen Sean Strickland. In een zeer matig tot slecht gevecht wist Strickland uiteindelijk het gevecht te winnen via Split Decision, en zodoende Breese zijn eerste nederlaag in zijn Pro-MMA carrière toe te brengen. Breese traint inmiddels al jaren bij de Tristar Gym van Firas Zahabi in Montreal, Québec, Canada vandaar dat we het over een ”thuiswedstrijd” in Engeland hebben.

Leave a Reply

Translate »