breaking news

Engelse publieksfavoriet Loughnane krijgt geen UFC contract van Dana White

June 19th, 2019 | by Marcel Dorff
Engelse publieksfavoriet Loughnane krijgt geen UFC contract van Dana White
UFC
0

Afgelopen nacht vond de allereerste aflevering van het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series plaats. Per aflevering vinden er vijf gevechten plaats (afgelopen nacht vier ivm een blessure). Dana White beslist na afloop welke vechter of vechters in aanmerking komen voor een UFC contract. Op papier stond afgelopen nacht een van de betere gevechten van dit seizoen op het programma. Voormalig ROC & CFFC Kampioen Bill Algeo nam het op tegen het Engelse toptalent Brendan Loughnane. Loughnane won, echter kreeg het verhaal een staartje.

Het was veruit kwalitatief het beste gevecht van de avond. Dit werd ook verwacht door de kenners. Loughnane was echter iets scherper en iets sneller dan Algeo waardoor hij alle drie de rondes won. Algeo slikte harde stoten van Loughnane maar wist de eindstreep te halen. Loughnane leek af te stevenen op een terugkeer in de UFC. De Engelsman vocht als jong broekie in 2012 eenmaal voor de UFC en verloor destijds een competitieve Unanimous Decision tegen Mike Wilkinson.

UFC President Dana White had echter een compleet andere mening. White vond dat Loughnane niet alles had gedaan om het gevecht te winnen omdat hij tien seconden voor het einde voor een takedown ging. Deze handeling liet White expliciet weten was een reden om hem geen contract te geven. White zei “echte vechters” te willen hebben en niet mensen die het safe spelen. Je kan je echter afvragen in hoeverre iemand het safe heeft gespeeld als je 14 minuten en 50 seconden hard vecht en 10 seconden voor het einde probeert jezelf van de ronde te verzekeren door voor een takedown te gaan. Algeo bleef immers eveneens gevaarlijk tot het einde.

Op social media werd door zowel fans als de media schande gesproken over het interview wat Dana White na afloop gaf. White gaf wel contracten aan Yorgan de Castro die als grootste underdog van de card zijn tegenstander in de eerste ronde finishte en ook aan Punahele Soriano die via Unanimous Decision won. Saillant detail is dat Soriano het gevecht controleerde met zijn worstelen. Echter vond White dat hij wél het contract verdient had.

Bekijk hieronder het interview van White met betrekking tot Loughnane vs. Algeo.

Bekijk hieronder Brendan Loughnane’s video na zijn gevecht in het hotel.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »