breaking news

Engeland vs. Schotland clash tussen Marc Diakiese en Stevie Ray tijdens UFC Londen

December 31st, 2019 | by Marcel Dorff
Engeland vs. Schotland clash tussen Marc Diakiese en Stevie Ray tijdens UFC Londen
UFC
0

Een ouderwetse Engeland vs. Schotland clash staat in het verschiet op 22 maart 2019 in “The O2” te Londen, Engeland. Marc Diakiese keert die dag terug in de Octagon om het op te nemen tegen Stevie Ray. Beide vechters treffen elkaar in de Lightweight divisie. Het gevecht zal deel uit maken van de Main Card. MMA journalist Chisanga Malata maakte eerder melding van de partij, inmiddels is deze officieel bevestigd voor UFC Fight Night 171.

Marc Diakiese (MMA 14-3/UFC 5-3) is een van de grootste MMA talenten van Europa. De Engelsman van Congolese afkomst kwam als ongeslagen vechter in 2016 de UFC binnen. Diakiese was de Lonsdale BAMMA Lightweight Kampioen. Hij baarde veel opzien in zijn laatste twee partijen voor die organisatie. Zijn beide tegenstanders werden gestopt via KO na respectievelijk 24 en 36 seconden. Diakiese maakte in Oktober 2016 zijn UFC debuut. In Manchester werd late replacement Lukasz Sajewski via TKO laat in de tweede ronde verslagen. Diakiese houdt echter niet van stilzitten en vocht in December 2016 zijn tweede partij voor de UFC in Albany, New York tegen Frankie Perez. In een zeer competitieve partij wist Diakiese uiteindelijk de eerste en derde ronde te winnen, waardoor hij het gevecht won via Unanimous Decision. Tijdens zijn partij in Londen begin 2017 trakteerde Diakiese het Engelse publiek op een spectaculaire KO door binnen 30 seconden de Fin Teemu Packalen te finishen. Dit leverde Diakiese de Performance of the Night bonus op. Diakiese keerde vervolgens terug tijdens International Fight Week 2017 om het op te nemen tegen de eveneens ongeslagen vechter Drakkar Klose. Diakiese was torenhoog favoriet in dit gevecht maar kon die status niet waarmaken. Klose wist uiteindelijk te winnen via Split Decision en zou de Engelsman zijn eerste verliespartij in zijn Pro-MMA carrière toe te brengen. Diakiese keerde vervolgens terug tijdens UFC 219 tegen Daniel Hooker. Na een evenwichtige eerste twee rondes kwam Diakiese vroeg in de derde ronde na een matige takedown vast te zitten in een Guillotine Choke Submission. Hierdoor moest de Engelsman aftikken. Diakiese kon ook in zijn daarop volgende partij de neerwaartse spiraal niet keren. Tegen Nasrat Haqparast werd tijdens UFC Hamburg vrij overtuigend via Unanimous Decision verloren. Diakiese heeft na een goed begin in de UFC van drie overwinningen nu drie nederlagen op rij te pakken. Die neerwaartse spiraal werd eindelijk doorbroken in Maart 2019. Via een eenzijdige Unanimous Decision versloeg Diakiese de Ier Joseph Duffy in Londen. En dat Diakiese terug is van weggeweest liet hij nog maar eens zien in September 2019 tijdens UFC Kopenhagen. Via Unanimous Decision werd gewonnen van Lando Vannata.

Embed from Getty Images

Stevie Ray (MMA 23-9/UFC 7-4) is de voormalig Cage Warriors Lightweight kampioen. Nadat hij in 2014 zijn titel daar succesvol had verdedigd kreeg hij een telefoontje van de UFC en was een nieuw contract snel beklonken. Hij vocht zijn eerste partij voor de UFC tegen Marcin Bandel en won direct via een TKO in de tweede ronde. Daarna vocht Ray tegen Leonardo Mafra en ook deze partij wist hij te winnen via een TKO wat hem tevens de Performance of the Night bonus opleverde. In September 2016 vocht Ray tegen Alan Patrick en verloor via een Unanimous Decision. Dit was voor Ray het eerste verlies in 3 jaar tijd. Twee maanden later verving Ray de geblesseerde James Krause om het vervolgens op te nemen tegen Ross Pearson. Ondanks het korte trainingskamp wist Ray te winnen via een Split Decision. In April 2017 behaalde Ray zijn tot nog toe grootste overwinning in de Octagon. UFC bonuskoning Joe Lauzon werd in een sterk gevecht via Majority Decision verslagen. Ray werd vervolgens ingepland tegen Paul Felder voor eigen publiek tijdens UFC Glasgow in Juli 2017. Ray verloor in de eerste ronde via KO. Ray zat vervolgens in een contractdispuut met de UFC, maar die lucht werd geklaard waardoor de Schot in Maart 2018 vocht in Londen tegen Kajan Johnson. Ray verloor via een controversiële Split Decision. Dat verlies wist hij in Oktober 2018 recht te zetten. Tijdens UFC Moncton won Ray van de Duitser Jessin Ayari via Unanimous Decision. Ray maakte vervolgens in Juni 2019 zijn opwachting tegen Leonardo Santos tijdens UFC Stockholm. De Schot ging zwaar KO in de eerste ronde. Echter wist hij in Oktober 2019 tijdens UFC Singapore wél de overwinning te pakken. Ray versloeg Michael Johnson via Majority Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »