breaking news

Emily Ducote ontmoet Kristina Williams tijdens Bellator 195 in Thackerville

February 1st, 2018 | by Marcel Dorff

Voormalig Bellator Women’s Flyweight titeluitdaagster Emily Ducote keert terug tijdens Bellator 195 in Thackerville, Oklahoma. Op 2 Maart 2018 zal ze het opnemen tegen Kristina Williams, dit wist MMAJunkie.com te melden. Het was al eerder bekend dat beide vrouwen zouden vechten tijdens dit evenement, alleen waren de tegenstanders nog niet bekend. Echter vechten ze dus tegen elkaar. Het gevecht zal plaatsvinden in het WinStar World Casino & Resort en maakt deel uit van de Main Card.

Emily Ducote (MMA 6-3/Bellator 4-2) is een Amerikaanse vechtster die uitkomt voor American Top Team Oklahoma City. In 2016 kwam ze met een 2-1 record de Bellator organisatie binnen. Tijdens haar debuut imponeerde Ducote met een overwinning tegen Bruna Vargas. Vroeg in de tweede ronde wist Ducote haar tegenstandster via een Rear Naked Choke Submission te finishen. Nog geen twee maanden later wist Ducote opnieuw een overwinning op haar naam te schrijven. Ditmaal werd opnieuw in de tweede ronde via Submission (ditmaal een Armbar) gewonnen van Kenya Miranda da Silva. Dit leverde Ducote een gevecht op tegen de ongeslagen Hawaiïaanse Ilima-Lei Macfarlane. Macfarlane was echter beter en won het gevecht via Unanimous Decision. In Maart 2017 revancheerde Ducote zich met een Rear Naked Choke Submission overwinning in de eerste ronde tegen Katy Collins. Vervolgens zou Ducote in Juli 2017 vechten tegen Valérie Létourneau, maar dit ging op het laatste moment niet door. Jessica Middleton pakte het gevecht aan op short notice. Uiteindelijk won Ducote een vrij dominante Unanimous Decision. Door die overwinning mocht Ducote voor de allereerste Bellator Women’s Flyweight titel vechten tegen Ilima-Lei Macfarlane. De vrouw waar ze eerder al eens van verloor. Wederom was Macfarlane te sterk. Ditmaal via een Triangle Armbar Submission laat in de vijfde ronde. Hierdoor pakte Macfarlane de titel.

Kristina Williams (MMA 1-0/Bellator 1-0) traint al jaren MMA, maar maakte pas in 2017 haar Amateur debuut. In haar eerste jaar (en enige jaar) als amateur wist ze een record neer te zetten van drie overwinningen. Williams maakte vervolgens de overstap naar het Pro circuit waar ze in Oktober 2017 debuteerde tegen Heather Hardy. Hardy wist meerdere titels te pakken in het boksen en was de gedoodverfde favoriet. Williams had echter andere plannen en brak de neus van Hardy op twee plaatsen. Hardy mocht hierdoor in de tweede ronde niet meer verder waardoor Williams haar Pro debuut won via TKO. Williams zal met een overwinning tegen Ducote zichzelf zomaar in de top van de divisie kunnen brengen.

Comments are closed.

Translate »