breaking news

Emil Meek treft Nordine Taleb tijdens UFC Stockholm

April 7th, 2017 | by Marcel Dorff

Eerder vanmorgen werd er door de UFC een zeer interessante match-up toegevoegd aan de UFC Fight Night 109 card in Stockholm, Zweden. De Noor Emil Meek zal zijn opwachting maken tegen de Canadese Fransman Nordine Taleb. Het Welterweight gevecht zal plaatsvinden op 28 Mei 2017 in de Octagon van de Ericsson Globe. Het is niet bekend of het gevecht of de Main Card of de Preliminary Card staat.

Emil Weber Meek (MMA 9-2-1-1/UFC 1-0-0-0) maakte eind 2016 zijn UFC debuut. De Noor stond in eerste instantie gepland om het begin September in Hamburg op te nemen tegen Jessin Ayari. Meek liet echter weten aan USADA dat hij een substantie in zijn bloed had zitten die op de lijst van verboden middelen stond. Dit was nog voordat hij een contract tekende bij de UFC. USADA gaf geen goedkeuring aan Meek om te vechten, waardoor het gevecht voor Meek niet doorging. Meek werd niet gestraft omdat hij de richtlijnen in principe niet had geschonden, aangezien hij destijds nog niet onder contract stond bij de UFC. Meek vocht daardoor in December 2016 pas zijn eerste gevecht binnen de UFC tegen de Canadees Jordan Mein. In een zeer vermakelijk gevecht wist Meek uiteindelijk het gevecht via Unanimous Decision te winnen. Meek wordt in Scandinavië gezien als groot talent, en dat bestempelde hij in zijn laatste gevecht voordat hij tekende bij de UFC door voormalig UFC vechter Rousimar Palhares binnen een minuut KO te slaan. Dit leverde Meek zowel de Venator FC titel op, evenals een contract bij de UFC.

Nordine Taleb (MMA 12-4/UFC 4-2) is een Fransman die al jaren in Canada vecht. Hij deed mee aan liefst twee Ultimate Fighter seizoenen. In de Amerikaanse kwam Taleb niet verder dan de eliminatie ronde, maar tijdens TUF Nations maakte hij het tot de laatste schifting. Maar ook tijdens TUF Nations kwam Taleb niet verder dan de eerste ronde. Ondanks dit gegeven zag de UFC toch brood in de Fransman die tijdens de TUF Nations finale in 2014 zijn UFC debuut mocht maken tegen Vik Grujic. Taleb won het gevecht via Unanimous Decision en verzekerde zichzelf hiermee van een langer verblijf in de organisatie. Vervolgens wist Taleb ook te winnen van Li Jingliang en Chris Clements waardoor de Fransman een gevecht kreeg aangeboden tegen de op dat moment ongeslagen Warlley Alves. Alves bleek een maatje te groot en finishte Taleb via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde. Vervolgens werd Taleb gematcht tegen Erick Silva tijdens UFC 196 in Las Vegas, Nevada. Underdog Taleb verraste Erick Silva en sloeg de Braziliaan KO in de tweede ronde via een keiharde stoot. Taleb zou het vervolgens tijdens International Fight Week opnemen tegen Alan Jouban, maar moest wegens een blessure verstek laten gaan. In Februari 2017 nam Taleb het in Canada op tegen de Argentijn Santiago Ponzinibbio. In een vrij gelijkwaardig gevecht won Ponzinibbio via Unanimous Decision.

Comments are closed.

Translate »