breaking news

Emil Meek maakt opwachting tegen Bartosz Fabinski tijdens UFC Hamburg

June 1st, 2018 | by Marcel Dorff
Emil Meek maakt opwachting tegen Bartosz Fabinski tijdens UFC Hamburg
UFC
0

De ”Valhalla Army” van Emil Meek zal op 22 Juli 2018 te bewonderen zijn tijdens UFC Fight Night 134 in Hamburg, Duitsland. De Noor neemt het op tegen de Pool Bartosz Fabinski die zijn comeback maakt in de UFC. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Barclaycard Arena op de Preliminary Card.

Emil Weber Meek (MMA 9-3-1-1/UFC 1-1-0-0) maakte eind 2016 zijn UFC debuut. De Noor stond in eerste instantie gepland om het in September 2016 in Hamburg op te nemen tegen Jessin Ayari. Meek liet echter weten aan USADA dat hij een substantie in zijn bloed had zitten die op de lijst van verboden middelen stond. Dit was nog voordat hij een contract tekende bij de UFC. USADA gaf geen goedkeuring aan Meek om te vechten, waardoor het gevecht voor Meek niet doorging. Meek werd niet gestraft omdat hij de richtlijnen in principe niet had geschonden, aangezien hij destijds nog niet onder contract stond bij de UFC. Meek vocht daardoor in December 2016 pas zijn eerste gevecht binnen de UFC tegen de Canadees Jordan Mein. In een zeer vermakelijk gevecht wist Meek uiteindelijk het gevecht via Unanimous Decision te winnen. Meek wordt in Scandinavië gezien als groot talent, en dat bestempelde hij in zijn laatste gevecht voordat hij tekende bij de UFC door voormalig UFC vechter Rousimar Palhares binnen een minuut KO te slaan. Dit leverde Meek zowel de Venator FC titel op, evenals een contract bij de UFC. Meek zou eigenlijk zijn opwachting maken tijdens UFC Stockholm in Mei 2017. Echter raakte Meek geblesseerd tijdens training waardoor het gevecht tegen Nordine Taleb geen doorgang vond. Vervolgens werd een gevecht tegen Kamaru Usman liefst driemaal verplaatst. Uiteindelijk vond het gevecht plaats in Januari 2018 tijdens UFC St.Louis. Usman was veel te sterk en won via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Bartosz Fabinski (MMA 13-2/UFC 2-0) is een Poolse MMA vechter die sinds 2011 te vinden is in het professionele circuit. Fabinski staat bekend om zijn berensterke groundgame. De Pool vocht tijdens de eerste drie jaar van zijn carrière vooral in eigen land. Daar wist hij uiteindelijk de PLMMA titel te pakken door landgenoot Michal Szulinski via TKO in de eerste ronde te stoppen. Na een winstreak te hebben neergezet van vier gevechten in 2014 klopte de UFC aan. Fabinski mocht tijden UFC Krakau in eigen land zijn debuut maken tegen de Zuid-Afrikaan Garreth McLellan. Fabinski gebruikte zijn sterke worstelgame en won het gevecht via Unanimous Decision. Na vervolgens in Mexico ook via Unanimous Decision gewonnen te hebben van Hector Urbina, zou Fabinski het tijdens UFC Zagreb in April 2016 opnemen tegen de ongeslagen Deen Nicolas Dalby. Echter raakte Fabinski geblesseerd en werd het gevecht gecanceld. Fabinski zou vervolgens niet meer in actie komen voor de UFC en werd van de lijst verwijderd. Echter is hij nu terug en zal hij na bij 2.5 jaar terugkeren in de Octagon.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »