breaking news

Elizeu Zaleski Dos Santos treft Alexey Kunchenko tijdens UFC Brasilia

December 26th, 2019 | by Marcel Dorff
Elizeu Zaleski Dos Santos treft Alexey Kunchenko tijdens UFC Brasilia
UFC
0

De Braziliaan Elizeu Zaleski Dos Santos zal op 14 maart 2020 tijdens UFC Fight Night 170 in Brasilia, Brazilië zijn opwachting maken in de Welterweight divisie tegen voormalig M-1 Global Kampioen Alexey Kunchenko. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het Ginasio Nilson Nelson. Het gevecht zal deel uit maken van de Main Card. Combate maakte het gevecht bekend, wij kunnen de partij bevestigen.

Elizeu Zaleski Dos Santos (MMA 21-6/UFC 7-2) is een Braziliaanse Jungle Fight Kampioen die in 2015 door de UFC werd gecontracteerd. Zaleski moest het opnemen tegen de ongeslagen Deen Nicolas Dalby. In Brazilië verloor Zaleski na drie slopende rondes via Split Decision. De Braziliaan kwam echter zeer sterk terug in zijn debuut in de Verenigde Staten voor de UFC. Zaleski won bijna een jaar na zijn verlies tegen Dalby van Omari Akhmedov. In een fantastisch gevecht won Zaleski via TKO in de derde ronde. De UFC beloonde beide vechters met de Fight of the Night bonus. Tijdens zijn gevecht in Oktober 2016 stond Zaleski tegenover de Japanner Keita Nakamura. Zaleski was sterker en won via Unanimous Decision. Zaleski keerde vervolgens in Juli 2017 terug tijdens UFC Long Island. Hier vocht hij tegen voormalig Bellator MMA Welterweight Kampioen Lyman Good. In een zeer competitief en leuk gevecht won Zaleski uiteindelijk via Split Decision. De UFC beloonde het gevecht met de Fight of the Night bonus. Die bonus zou Zaleski wederom winnen in Oktober 2017. Ditmaal was Max Griffin de tegenstander. Zaleski pakte de overwinning via Unanimous Decision. Zaleski zou vervolgens terugkeren tijdens UFC Londen in Maart 2018 tegen de Welshman Jack Marshman. Echter raakte Zaleski geblesseerd waardoor hij het gevecht aan zich voorbij moest laten gaan. Hierdoor werd hij twee maanden later ingepland tijdens UFC 224 in Rio de Janeiro tegen Sean Strickland. Zaleski won het gevecht vroeg in de eerste ronde via KO. Een schitterende spinning backkick werd gevolgd door stoten naar het gezicht. Hierdoor bracht Zaleski zijn winstreak naar vijf gevechten. Zaleski werd vervolgens gekoppeld aan Belal Muhammad tijdens UFC São Paulo in September 2018. Echter raakte Muhammad een week voor het treffen geblesseerd. Hierdoor werd door de UFC nieuwkomer Luigi Vendramini gecontracteerd. Vendramini gaf in de eerste ronde goed tegenstand, maar werd in de tweede ronde via een Flying Knee en stoten KO geslagen door Zaleski Dos Santos die hiermee wederom een spectaculaire finish uit de hoed toverde. Zaleski Dos Santos werd vervolgens in November 2018 in Beijing gematcht tegen Li Jingliang. Echter raakte de Braziliaan geblesseerd waarna hij de partij moest afzeggen. Zaleski Dos Santos keerde vervolgens terug tijdens UFC Wichita tegen Curtis Millender. Zaleski Dos Santos won het gevecht in de eerste ronde via een Rear Naked Choke Submission en zette zijn winstreak op zeven gevechten. De partij tegen Jingliang die niet doorging in 2018 werd door de UFC opnieuw ingepland tijdens UFC Shenzhen in Augustus 2019. Zaleski Dos Santos wist niet tot nauwelijks in zijn spel te komen en verloor via TKO in de derde ronde.

Embed from Getty Images

Alexey Kunchenko (MMA 20-1/UFC 2-1) is een van de meest respectabele vechters in de Russische MMA scene. Kunchenko begon zijn carrière in 2013. In zijn eerste twee jaren als MMA prof pakte Kunchenko negen overwinningen in evenveel partijen. Zo won hij onder meer van de hoog aangeschreven Adil Boranbayev en Dez Parker. Eveneens maakte hij zijn debuut voor zowel de Fight Nights Global organisatie als de M-1 Global organisatie (die haar evenementen houdt onder de naam M-1 Challenge). Na vier overwinningen voor de M-1 Global organisatie mocht Kunchenko in April 2016 voor de titel vechten tegen Murad Abdulaev. Kunchenko won de partij via TKO in de vierde ronde en pakte de prestigieuze M-1 Global titel. Kunchenko verdedigde de titel liefst viermaal. Zo werden onder meer Alexander Butenko en Sergey Romanov verslagen. Vervolgens gingen er geruchten dat de UFC interesse had in Kunchenko, maar tot een contract kwam het niet. M-1 Global maakte echter bekend in Juli 2018 dat het een samenwerkingsverband met de UFC was aangegaan en dat M-1 Global Kampioenen een kans zouden krijgen in de UFC. Kunchenko is de eerste die sinds deze deal de overstap maakte. De Rus debuteerde in September 2018 tijdens UFC Moskou tegen voormalig titeluitdager Thiago Alves. In een zeer gelijkwaardig gevecht was het uiteindelijk Kunchenko die via Unanimous Decision de overwinning pakte en zodoende een succesvol UFC debuut had. Kunchenko nam het vervolgens in December 2018 op tegen MMA veteraan Yushin Okami in Adelaide. Kunchenko vocht sterk en won wederom via Unanimous Decision. Kunchenko werd vervolgens gekoppeld aan Laureano Staropoli tijdens UFC Montevideo in Augustus 2019. Echter moest Staropoli afzeggen en werd Gilbert Burns de tegenstander. Burns won het gevecht via Unanimous Decision waardoor Kunchenko na 21 gevechten zijn ongeslagen status kwijt was.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »