breaking news

Elias Garcia pakt short notice partij tegen Kai Kara-France tijdens UFC Adelaide

November 23rd, 2018 | by Marcel Dorff
Elias Garcia pakt short notice partij tegen Kai Kara-France tijdens UFC Adelaide
UFC
0

Gisteren werd bekend dat Ashkan Mokhtarian geblesseerd was geraakt en hierdoor niet kon vechten tijdens UFC Fight Night 142 in Adelaide, Australië op 1 December aanstaande. De UFC heeft echter snel gehandeld en heeft Elias Garcia aangewezen als vervanger om het op te nemen tegen Kai Kara-France. Dit wist Nolan King via FloCombat te melden. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van het Adelaide Entertainment Cente in de Flyweight divisie.

Kai Kara-France (MMA 17-7-0-1/UFC 0-0-0-0) is een Nieuw-Zeelandse MMA vechter die al sinds 2010 in het Pro-MMA actief is. Kara-France vocht voor kleinere Australische en Nieuw-Zeelandse organisaties alvorens hij in 2015 de Bragging Rights titel wist te pakken. Dit leverde hem een ticket op om mee te doen aan het 24ste seizoen van The Ultimate Fighter. Helaas voor Kara-France werd hij in de kwartfinales uitgeschakeld door Alexandre Pantoja. De UFC gaf Kara-France tot verbazing van veel mensen geen kans tijdens de TUF 24 Finale prelims. Kara-France verloor vervolgens zijn daarop volgende gevecht bij de Rizin FF organisatie. Echter heeft hij sindsdien een serie van vijf overwinningen op rij neergezet. Dit deed Kara-France in de Bantamweight divisie. De UFC heeft hem inmiddels gecontracteerd en voor zijn debuut keert Kara-France terug in de Flyweight divisie. Dat zou tijdens UFC Adelaide tegen Ashkan Mokhtarian zijn. Echter raakte Mokhtarian geblesseerd waarna Elias Garcia de nieuwe tegenstander werd.

Embed from Getty Images

Elias Garcia (MMA 6-1/UFC 0-1) is een MMA vechter die sinds 2013 in het pro circuit te vinden is. Na zijn amateur carrière als ongeslagen gefinisht te hebben zette Garcia dit ook door in zijn professionele carrière. Zo won hij eveneens vijfmaal achter elkaar waaronder een overwinning tegen David Williams tijdens Mecca 10. Garcia vocht vervolgens in Mexico tegen TUF veteraan Adam Antolin. Garcia pakte deze partij slechts een aantal dagen van te voren aan. Garcia versloeg Antolin via KO. Dana White, Matt Serra en Din Thomas waren aanwezig tijdens het evenement voor een aflevering van Dana White Lookin’ for a Fight. White voelde zich niet goed en gaf Serra de opdracht om de winnaar van de partij tussen Garcia en Antolin een contract te geven. En dat zou dus ook gebeuren. Garcia maakte tijdens UFC Boise in Juli 2018 zijn debuut in de UFC tegen Mark De La Rosa. Garcia verloor voor het eerst in zijn carrière via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »