breaking news

Efraín Escudero & Mansour Barnaoui verzorgen het Main Event voor EuroFC 02

January 6th, 2017 | by Marcel Dorff
Efraín Escudero & Mansour Barnaoui verzorgen het Main Event voor EuroFC 02
Euro FC
0

Vanmorgen maakte de organisatie EuroFC bekend dat TUF 8 Winnaar Efraín Escudero en de Franse belofte Mansour Barnaoui het tegen elkaar zullen opnemen tijdens het Main Event van EuroFC 02 in Praag, Tsjechië. Het evenement zal plaatsvinden op 11 Februari 2017 in de O2 Arena. Beide Lightweights maken hun debuut voor de organisatie.

Efraín Escudero (MMA 26-11) deed in 2008 mee aan het achtste seizoen van The Ultimate Fighter. Escudero zou de finale halen en winnen van Phillipe Nover. Escudero vocht vervolgens nog viermaal voor de UFC, maar zijn contract werd vervolgens niet verlengt mede door een verlies in zijn laatste partij plus het feit dat hij zijn streefgewicht met 3 lbs overschreed. Escudero wist vervolgens in kleinere organisaties zich weer omhoog te werken, waardoor hij de interesse van de UFC opnieuw wekte. Eind 2011 mocht Escudero zijn comeback maken in de UFC. Helaas was Jacob Volkmann te sterk, en nadat ook Mac Danzig te sterk bleek mocht Escudero weer de organisatie verlaten. Vervolgens behaalde Escudero een gecombineerd record van 4-3 in andere organisaties en won hij de Superior Challenge Titel. Voor de tweede keer haalde de UFC de Mexicaan terug die dus zijn derde run mocht gaan maken in de UFC. Escudero begon met een verlies tegen Leonardo Santos, maar revancheerde zich uitstekend door Rodrigo de Lima via Unanimous Decision en Drew Dober binnen een minuut via Submission te verslaan. Maar na een verliespartij in Mexico tegen Leandro Silva, en halverwege 2016 in Las Vegas tegen Kevin Lee werd The MMA Lab vechter opnieuw ontheven van zijn UFC contract. Escudero vocht nog in Japan en België in 2016 met twee overwinningen tot gevolg. In 2017 mag Escudero gaan proberen om deze positieve lijn door te zetten tegen Mansour Barnaoui.

Mansour Barnaoui (MMA 13-4) komt uit Parijs en vecht sinds 2011 professioneel MMA. Tijdens zijn eerste jaar vocht Barnaoui liefst zes keer voor de Franse promotie 100% Fight. Bij deze organisatie behaalde hij ook de Lightweight Titel. Tijdens zijn tweede en derde jaar MMA werd verlies afgewisseld met winst. Zo werd verloren van inmiddels UFC vechters Islam Makhachev en Kevin Lee, maar werd wel in 2013 de prestigieuze BAMMA Lightweight Titel binnen gesleept. Curt Warburton eveneens voormalig UFC vechter werd via TKO in de eerste ronde verslagen. Barnaoui verdedigde vervolgens zijn titel met succes tegen Colin Fletcher (ex-UFC) via Rear Naked Choke Submission. Vervolgens ging Barnaoui naar de M-1 Challenge organisatie waar hij voor de titel mocht vechten tegen Maxim Divnich. Via TKO laat in de eerste ronde wist Barnaoui ook deze titel aan zijn prijzenkast toe te voegen. Vijf maanden later was Barnaoui zijn titel kwijt. Ivan Buchinger won via Unanimous Decision. Mansour Barnaoui stond vervolgens driemaal gepland om in 2016 uit te komen tegen Artiom Damkovsky, maar door blessures werden de eerste tweemaal geschrapt. De derde keer ging niet door omdat Barnaoui inmiddels bij de Poolse bond KSW had getekend. Barnaoui maakte in Mei 2016 zijn debuut voor de organisatie tegen Mateusz Gamrot. Gamrot won via Unanimous Decision en pakte daarmee gelijk de Lightweight Titel die vacant was en op het spel stond. Begin December revancheerde Barnaoui zich door Lukasz Chlewicki via TKO in de derde ronde te stoppen. Barnaoui mag het nu opnemen tegen de veteraan Efraín Escudero.

Bekijk hieronder de complete card voor EuroFC 02.

11 februari 2017 | O2 Arena | Prague, Czech Republic.

EuroFC 02: Escudero vs. Barnaoui

MAIN CARD
Efraín Escudero vs. Mansour Barnaoui Milos Petrasek vs. Laurynas Urbonavicius
Michal Wlodarek vs. Yosef Ali Mohammad Adam Borics vs. Sergio Giglio
Lucas Martins vs. Antun Racic Magdalena Sormova vs. Dora Perjes
Aleksi Mantykivi vs. Enrique Marín Steven Cnudde vs. Maciej Rozanski
Lucie Pudilova vs. Katharina Lehner Sören Bak vs. Jan Malach

Leave a Reply

Translate »