breaking news

EFC en UAE Warriors kampioene Manon Fiorot pakt short notice partij bij de UFC tegen Leonardo

December 26th, 2020 | by Redactie
EFC en UAE Warriors kampioene Manon Fiorot pakt short notice partij bij de UFC tegen Leonardo
UFC
0

Manon Fiorot staat bekend als een van de betere Flyweight in Europa. De Française wist recent nog de UAE Warriors titel te winnen. Mede hierdoor zal ze nu de kans krijgen om haar debuut te maken in de UFC. Fiorot vervangt de geblesseerd geraakte Natalia Silva en treft Victoria Leonardo op Yas Island te Abu Dhabi. Het gevecht zal plaatsvinden op 20 januari aanstaande. Frontkick Online wist de verandering te melden.

Victoria Leonardo (MMA 8-2/UFC 0-0) is een Amerikaanse MMA vechtster die na een drie jaar durende amateur carrière in 2018 de overstap maakte naar de professionals. Leonardo won haar eerste twee partijen tegen onder meer Hailey Cowan bij de LFA organisatie, en kreeg vervolgens een contract bij Invicta FC. Tijdens haar debuut voor Invicta FC werd verloren van Miranda Maverick. Leonardo zou vervolgens een overwinning bij een andere organisatie pakken en keerde in 2019 terug bij Invicta FC. Daar wist ze te winnen van Jamie Milanowski en Stephanie Geltmacher. Ook werd tussendoor in Bellator MMA gewonnen van Malin Hermansson. In Februari 2020 ging Leonardo hard KO in een title-eliminator voor Invicta FC tegen Erin Blanchfield. Echter wist ze zich te revancheren zeven maanden later met een overwinning op Liz Tracy. Mede hierdoor mocht ze meedoen aan het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Leonardo nam het op tegen de ongeslagen Chelsea Hackett. Leonardo won het gevecht via TKO in de tweede ronde en verdiende daarmee een UFC contract. Leonardo zou haar UFC debuut maken in Januari 2021 tegen Natalia Silva. Echter raakte de Braziliaanse geblesseerd en werd vervangen door Manon Fiorot.

Embed from Getty Images

Manon Fiorot (MMA 5-1/UFC 0-0) is een Franse MMA vechtster die na een amateur carrière van anderhalf jaar in 2018 haar professionele debuut maakte. Haar debuut verloor ze voor de Cage Warriors organisatie via een controversiële Split Decision tegen Leah McCourt. Fiorot deed vervolgens mee aan het tweede seizoen van “The Fighter”. Een show van de Zuid-Afrikaanse EFC organisatie om een nieuwe uitdager te vinden voor kampioene Amanda Lino. Fiorot haalde de finale waarin ze via TKO in de derde ronde wist te winnen van Mellony Geugjes. Fiorot kreeg vervolgens haar beloofde titelgevecht tegen Lino. De Française won de partij via Unanimous Decision en pakte daarmee de titel. Fiorot tekende vervolgens bij de UAE Warriors organisatie. Na twee TKO overwinningen vocht Fiorot in November 2020 voor de vacante titel tegen Gabriela Campo. Fiorot won via KO in de eerste ronde en pakte daarmee haar tweede titel tijdens haar professionele carrière. Fiorot tekende in December 2020 een contract bij de UFC.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »