breaking news

Eerste twee titelgevechten voor SHC XV in Dessel bekend gemaakt

July 10th, 2019 | by Marcel Dorff
Eerste twee titelgevechten voor SHC XV in Dessel bekend gemaakt
SHC
0

De Strength & Honour Championship organisatie van Benny Rogmans zal op 5 Oktober 2019 op Sportpark Brasel te Dessel, België haar jaarlijkse evenement organiseren. Wij kunnen de eerste twee titelgevechten bekend maken. SHC Bantamweight Kampioen Gerardo Fanny keert terug bij de organisatie om zijn titel te verdedigen tegen Hamid Sultanbiev. Eveneens zal de Belg Maarten Wouters gaan proberen de Middleweight titel te winnen. De voormalig Welterweight kampioen neemt het op tegen Tonny van Dijk.

Lees hieronder meer over de vechters.

Gerardo Fanny vs. Hamid Sultanbiev

Gerardo Fanny (MMA 5-1) is een Ringer Sportplaza vechter die tot op heden nog altijd ongeslagen is in zijn carrière. Fanny vocht het grootste gedeelte van zijn partijen voor de Belgische SHC organisatie. Daar wist hij tijdens zijn tweede partij al de Bantamweight titel te pakken en deze eveneens een jaar later te verdedigen. Fanny vocht ook succesvol een partij voor de Chinese Kunlun organisatie alvorens hij in 2018 deelnam aan de Flyweight Grand Prix van de Berkut Young Eagles organisatie. Fanny won zijn eerste partij, maar kwam in verband met ziekte te zwaar binnen voor zijn kwartfinale gevecht. Hierdoor werd Fanny uitgesloten van verdere deelname. De man die voor zowel Nederland als Curacão uitkomt keerde terug tijdens het MTBG Goch evenement in Mei in Duitsland. Fanny verloor voor het eerste in zijn carrière van landgenoot Daan Duijs. Fanny zal nu zijn opwachting maken bij de SHC organisatie en zal gaan proberen voor de tweede maal zijn titel te verdedigen.

Hamid Sultanbiev (6-6) is een bekende naam in het Belgische MMA. De Tsjetsjeense Belg traint bij Death Row in zijn woonplaats Sint Truiden. Sultanbiev is niet alleen actief in het MMA maar doet ook mee aan Combat Sambo toernooien en heeft er al behoorlijk wat op zijn naam geschreven. Zijn Pro-MMA carrière begon hij in 2010. Nadat hij vijf overwinningen had gepakt in zes partijen, waaronder overwinningen tegen bekende Nederlandse MMA vechters als Hubert Geven en Brian Hooi werd Sultanbiev de kans geboden om bij de ACB organisatie te vechten. Sultanbiev vocht viermaal voor de ACB organisatie, maar kon qua resultaten niet overtuigen. Wel dient gezegd te worden dat hij verloor van mensen als Evgeniy Lazukov en Azamat Kerefov, mannen die tot de top behoren bij de ACB organisatie. Sultanbiev vocht vervolgens twee partijen voor de A1 World Combat Cup organisatie. Beide partijen werden in winst omgezet. Sultanbiev maakte vervolgens zijn debuut voor de Staredown FC organisatie tegen Johnny Frachey. Het gevecht werd verloren via Decision.

Maarten Wouters vs. Tonny van Dijk

Maarten Wouters (MMA 10-7) is een Belgische MMA vechter die voor MMA 141 Hasselt uitkomt. De Belg begon zijn Pro-MMA carrière in 2014 in het regionale Belgische circuit. Na een record te hebben opgebouwd van 6-2 debuteerde Wouter voor de We Love MMA organisatie in Duitsland. Daar versloeg hij Mario Wittmann via een Shoulder Lock Submission. Na twee mindere prestaties van Wouters mocht hij in 2016 proberen een verlies van in zijn begin periode te revancheren. Tijdens SHC 12 werd om de titel gevochten tegen Robin Dutry. Wouters won de partij via TKO halverwege de eerste ronde en pakte daarmee de SHC titel. Wouters versloeg vervolgens in het regionale Belgische circuit nog twee tegenstanders, maar verloor vervolgens van de Nederlander Melvin van Suijdam. Wouters maakte vervolgens in Juni 2018 zijn debuut voor de Cage Warriors organisatie tegen Angelo Rubino. Wouters vocht sterk maar kon niet herstellen van een harde bodykick van de Italiaan laat in de eerste ronde. Wouters mocht vervolgens in Oktober 2018 gaan proberen de titel die hij vrij gaf opnieuw te gaan winnen tijdens SHC XIV tegen Lom-Ali Nalgiev. Wouters liep echter binnen 15 seconden tegen harde stoot aan en ging KO. Wouters gaat nu een gewichtsklasse en gaat proberen de Middleweight titel te winnen.

Tonny van Dijk (MMA 3-2) is een Nederlandse MMA vechter. De Combat Brothers vechter is een bekende naam in het Nederlandse MMA circuit. Ondanks dat gegeven vecht hij pas sinds 2017 op professioneel niveau. Van Dijk maakte zijn Pro-MMA debuut in 2017 tijdens het eerste MMA evenement van de WFL MMA organisatie. Tegenstander was Omar Farouq. Van Dijk won de partij via Triangle Choke Submission in de tweede ronde. Echter ging het vier maanden later mis in Tsjechië. Daar werd via TKO verloren van Tomas Viala. Vervolgens wist van Dijk de rug te rechten en pakte hij in in Maart van dit jaar een mooie Guillotine Choke Submission overwinning tegen de Tsjech Pavel Salcak. Van Dijk maakte vervolgens zijn debuut voor de Cage Warriors organisatie in Antwerpen tegen Tomek Langowski. Geen succesvol debuut voor van Dijk die via TKO in de tweede ronde te kort kwam. Van Dijk vocht vervolgens tijdens een Big Game evenement in Duitsland tegen SHC Middleweight Kampioen Sonny Gallmann. Van Dijk imponeerde via een Guillotine Choke Submission en maakt nu zelf zijn debuut bij SHC.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »