breaking news

Eerste gevecht voor UFC 216 bekend + Muhammad vs. Mein op UFC 213

May 25th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft de UFC het eerste gevecht bekend gemaakt van UFC 216 in Edmonton, Alberta, Canada.
In de Featherweight divisie maakt de ongeslagen Canadees Gavin Tucker zijn opwachting, hij neemt het op tegen voormalig WSOF Kampioen Rick “The Gladiator” Glenn. De UFC maakte eveneens bekend dat Belal Muhammad het tijdens UFC 213 in Las Vegas, Nevada zal opnemen tegen de Canadees Jordan Mein.

Bekijk hieronder meer info over de vier vechters.

Belal Muhammad vs. Jordan Mein

Belal Muhammad (MMA 11-2/UFC 2-2) kwam op short notice in Juli 2016 de UFC binnen. Muhammad was de Titan FC kampioen. Door een blessure van Nordine Taleb vocht Belal Muhammad tegen Alan Jouban. In een zeer vermakelijke partij was het Jouban die er uiteindelijk met de winst vandoor ging. Het gevecht werd door de UFC beloond met de Fight of the Night bonus. Twee maanden later vocht Muhammad voor de tweede maal in de UFC. Ditmaal tegen Augusto Montano. Muhammad was beter, en won ook laat in de derde ronde via TKO. Vervolgens werd Muhammad in November 2016 gekoppeld in New York aan Lyman Good. Good werd echter in verband gebracht met een potentiële USADA overtreding en van het gevecht gehaald. Vicente Luque verving Good. Luque versloeg Muhammad vroeg in de eerste ronde via KO. Muhammad kwam echter zeer sterk terug in zijn laatste partij. Tijdens UFC 208 in Brooklyn, New York versloeg Muhammad zijn tegenstander Randy Brown via Unanimous Decision. Muhammad nam dit gevecht op ”7 days notice” aan.

Jordan Mein (MMA 29-11/UFC 3-3) zette begin 2015 na een TKO verlies in de tweede ronde tegen Thiago Alves een punt achter zijn Pro-MMA carrière. Voor velen kwam dit als een verrassing aangezien Mein nog steeds jong is, en veel mensen hem een grote toekomst voorspelden in het MMA. Bij Mein begon het een jaar na zijn ”retirement” ook weer te kriebelen. Mein maakte bekend dat hij zou terugkeren. Dit geschiede ook eind 2016 voor eigen publiek tegen de Noorse UFC debutant Emil Meek. Mein begon sterk aan het gevecht, maar Meek nam vervolgens het gevecht over. Meek won via Unanimous Decision en bezorgde Mein dus een vervelende terugkeer in de Octagon. Mein heeft onder andere overwinningen tegen mannen als Mike Pyle, Evangelista Santos, Dan Miller, Marius Zaromskis en Joshua Burkman. Mein kwam in 2013 de UFC binnen, en won drie van in totaal zes wedstrijden.

Rick Glenn vs. Gavin Tucker

Rick Glenn (MMA 19-4-1/UFC 1-1-0) kwam in September 2016 als short notice replacement voor Abel Trujillo de UFC binnen. De voormalig WSOF Featherweight Kampioen werd gekoppeld aan MMA veteraan Evan Dunham. Dunham zou het gevecht via Unanimous Decision winnen, maar Glenn liet zien een zeer sterke tegenstander te zijn. Het gevecht werd door de UFC beloond met de Fight of the Night bonus. Glenn die onder meer overwinningen op zijn resumé heeft staan tegen UFC Lightweight prospect Johnny Case en voormalig WSOF Featherweight Kampioen Georgi Karakhanyan wist vervolgens in Brooklyn, New York eerder dit jaar wel zijn eerste UFC overwinning bij te schrijven. Via Split Decision werd gewonnen van de uit Brooklyn afkomstige Phillipe Nover.

Gavin Tucker (MMA 10-0/UFC 1-0) maakte eerder dit jaar zijn UFC debuut. Tucker nam het voor eigen publiek op tegen MMA veteraan Sam Sicilia. Tucker domineerde het gevecht staand van begin tot einde en won een overduidelijke Unanimous Decision. Tucker kwam bijna zijn hele carrière uit voor de promotie Extreme Cage Combat waar hij ook de titelhouder was. Tucker is een zeer allround vechter en wist het grootste gedeelte van zijn gevechten te finishen. In totaal acht finishes waarvan vier Submissions en vier (T)KO’s. Slechts tweemaal ging Tucker naar de scorecards, dit was tijdens zijn debuutwedstrijd in 2011 en tijdens zijn enige UFC gevecht. Tucker wordt gezien als een groot talent in de Canadese MMA scene.

Comments are closed.

Translate »