breaking news

Een jaar na de deal tussen de UFC en ONE Championship

October 28th, 2019 | by Lennart Van Arendonk
Een jaar na de deal tussen de UFC en ONE Championship
ONE Championship
0

Op 27 oktober 2018 werd de MMA-wereld door elkaar geschud door een grote aankondiging van de UFC en ONE Championship. Zo is Demetrious Johnson overgestapt naar de Aziatische promotie, en kreeg de UFC, Ben Askren daarvoor terug. Nu deze ruil dik een jaar geleden is gebeurd, is het tijd om te kijken of beide partijen winst hebben geboekt.

Ben Askren:

Voordat Ben Askren zijn debuut maakte bij de UFC, kende hij een professioneel record van 18 om 0. Askren was in zijn tijd bij ONE Championship al razend populair bij het Amerikaanse publiek. Dit kwam vooral door zijn opmerkelijke blik en mening op de sport.

Askren maakte zijn debuut tijdens UFC 235 en won op controversiële wijze in de eerste ronde. Na het ontvangen van vele stoten, haalde hij de scheidsrechter met een nekklem over om de partij te stoppen.

In zijn tweede gevecht zorgde zowel Askren als tegenstander Jorge Masvidal voor een zeer intense aanloop. Tijdens UFC 239 dook Masvidal naar voren om de partij binnen enkele seconden te winnen met een spectaculaire vliegende knie. Askren verloor hiermee zijn eerste partij ooit.
Ook de derde partij is niet in het voordeel van Askren geëindigd. Waar het publiek getuigen was van een schitterend grondspel, moest hij in de derde ronde afkloppen op het lichaam van Demian Maia.

Hoewel Askren slechts 1-2 staat in zijn UFC-carrière, heeft hij een grote invloed binnen de promotie. Zo heeft hij Masvidal een opstapje gegeven naar een zeer grote partij tegen Nate Diaz, en zijn de kijkcijfers van zowel de drie partijen als de vele backstage video’s zeer populair.

Demetrious Johnson:

Demetrious Johnson laat bijna perfect werk zien. Waar de liefhebbers van mooie unieke technieken altijd uitkeken naar zijn partijen, leek het grote publiek niet te wachten op zijn prestaties. Zijn overstap naar Azië is dan ook een logische overstap. Dit omdat de Flyweight divisie misschien wel de populairste divisie is van het continent.

Johnson heeft inmiddels drie keer gevochten en heeft zijn professionele record verlengt naar 30-3-1.

In zijn eerste gevecht ontving Johnson direct een sterke test. Zo worstelde hij met Yuya Wakamatsu tot de tweede ronde om hem hier te verwurgen met een guillotine choke.

Daarna vocht Johnson tegen Tatsumitsu Wada in de ONE Championship Flyweight Grand-Prix Semifinal. Hij nam de winst met een dominante beslissing naar huis en kreeg een plek in de finale.

Afgelopen 12 oktober maakte Johnson deel uit van de grootste ONE Championship kaart ooit. Hij versloeg Danny Kingad met een unanieme beslissing en ontving de winst van het ONE Championship Flyweight Grand-Prix toernooi.

Johnson is razend populair in Azië. Daarnaast brengt hij ook nieuw (Amerikaans) publiek naar de schermen. Hij verwacht in 2020 te vechten tegen de huidige kampioen Adriano Moraes.

Hoewel Ben Askren niet het gewenste resultaat heeft gehaald, is hij een zeer grote ster binnen de UFC. Daarnaast heeft hij Masvidal een opzet gegeven naar een grote partij. Demetrious Johnson is ondertussen een grote ster geworden en zal binnenkort vechten voor het goud. Het lijkt een win-win situatie voor beide promoties.

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »