breaking news

Edson Barboza vs. Makwan Amirkhani toegevoegd aan UFC evenement op 10 oktober

September 28th, 2020 | by Redactie
Edson Barboza vs. Makwan Amirkhani toegevoegd aan UFC evenement op 10 oktober
UFC
0

De UFC heeft een interessante partij in de Featherweight divisie toegevoegd tussen Makwan Amirkhani en Edson Barboza. Beide mannen treffen elkaar op 10 oktober aanstaande op Yas Island te Abu Dhabi, VAE. Eigenlijk zou Sodiq Yusuff vechten tegen Edson Barboza. Echter ondervond de Team Lloyd Irvin vechter problemen met zijn paspoort, hierdoor kwam Amirkhani in beeld. Combate wist de partij eerder al te melden. Inmiddels is deze bevestigd.

Edson Barboza (MMA 20-9/UFC 14-9) vecht sinds 2010 voor de UFC. De populaire vechter uit Rio de Janeiro staat bekend om zijn zeer sterke standup game. Barboza won zijn eerste vier gevechten binnen de UFC, waaronder de Highlight-Reel Spinning Backkick KO tegen Terry Etim. Barboza werd gezien als een toekomstig kampioen, maar verloor verrassend in zijn vijfde wedstrijd voor de organisatie tegen oud WEC Kampioen Jamie Varner. Barboza komt vervolgens continu in hetzelfde perspectief terecht : Kortbij een titelgevecht/contendergevecht, maar dan op het laatste moment net niet. Na zijn verlies tegen inmiddels topcontender Tony Ferguson lijkt Edson Barboza herboren. Zo werd oud Lightweight Kampioen Anthony Pettis in 2016 verslagen, en werd ook oud Strikeforce Lightweight Kampioen Gilbert Melendez verslagen. Barboza vocht vervolgens begin 2017 tegen de taaie Beneil Dariush. Na een matige eerste ronde van de Braziliaan was het vervolgens in de tweede ronde bingo van Barboza. Via een vernietigende Flying Knee wist hij Dariush zwaar KO te trappen en hiermee de Performance of the Night bonus in de wacht te slepen. Barboza werd vervolgens ingepland tegen de ongeslagen Khabib Nurmagomedov in December 2017. Nurmagomedov domineerde de Braziliaan van begin tot eind en won een Unanimous Decision. Barboza kreeg vervolgens tijdens UFC Atlantic City in April 2018 zijn eerste Main Event aangeboden. Barboza nam het op tegen Kevin Lee. De Braziliaan werd ongeveer het hele gevecht gedomineerd door Lee. Uiteindelijk werd het gevecht in de vijfde ronde op het advies van de dokter gestopt in verband met een grote scheur boven het oog van Barboza. Barboza wist vervolgens zijn losing streak van twee gevechten in December 2018 te doorbreken. In een zeer spectaculair gevecht versloeg Barboza de Nieuw-Zeelander Daniel Hooker via KO na een vernietigende stoot naar het lichaam. Barboza kon deze overwinning in Maart 2019 echter geen goed vervolg geven. Tijdens UFC Philadelphia ging de Braziliaan zwaar KO in de eerste ronde tegen Justin Gaethje. Barboza keerde vervolgens alweer terug in September 2019. Tijdens UFC 242 in Abu Dhabi werd Barboza gekoppeld aan Paul Felder in een rematch van 2015. Barboza verloor echter ditmaal via een controversiële Split Decision. Barboza zou vervolgens een gewichtsklasse omlaag gaan en het in Mei 2020 opnemen tegen Josh Emmett. Echter kwam het evenement in verband met COVID-19 te vervallen. Uiteindelijk zou Barboza alsnog in Mei 2020 vechten, maar wel tegen Dan Ige. Barboza verloor zijn Featherweight debuut via een controversiële Split Decision. Barboza werd vervolgens gelinkt aan een partij tegen Sodiq Yusuff in Oktober 2020. Echter ondervond Yusuff paspoort problemen en werd vervangen door Makwan Amirkhani.

Embed from Getty Images

Makwan Amirkhani (MMA 16-4/UFC 6-2) is sinds zijn UFC debuut in 2015 een van de meest kleurrijke persoonlijkheden binnen de UFC Featherweight divisie. De Fin van Koerdische afkomst debuteerde in Stockholm tegen Andy Ogle. Amirkhani wist via Flying Knee en stoten het gevecht binnen 8(!!!) seconden te eindigen via TKO. Amirkhani juist bekend om zijn sterke groundgame en totaal niet om zijn standup game sleepte meteen de Performance of the Night bonus in de wacht. Een paar maanden later vocht Amirkhani in Berlijn tegen de Mexicaan Masio Fullen. Opnieuw had Amirkhani weinig problemen met zijn tegenstander. Amirkhani won het gevecht na iets meer dan anderhalve minuut via Rear Naked Choke Submission. Hierna daagde hij Mike Wilkinson uit. Wilkinson had eerder Amirkhani’s trainingspartner Niklas Bäckström via KO verslagen. Amirkhani kreeg zijn gewilde gevecht in Februari 2016 in Engeland. In een competitief gevecht was het uiteindelijk Amirkhani die via Unanimous Decision de overwinning pakte. Echter verloor Amirkhani zijn daarop volgende gevecht een jaar later in Londen. De Engelsman Arnold Allen was via Split Decision te sterk. Amirkhani keerde pas terug vervolgens tijdens UFC Liverpool in Mei 2018 tegen Jason Knight. Na tweemaal knockdown te zijn gegaan in de eerste ronde wist Amirkhani via Split Decision alsnog de overwinning te pakken. Mr.Finland keerde vervolgens pas ruim een jaar later terug. Tijdens UFC Stockholm werd gewonnen van Chris Fishgold via Anaconda Choke Submission. Dit leverde Amirkhani de Performance of the Night bonus op. Amirkhani zou vervolgens dan eindelijk zijn lang verwachte debuut maken in de Verenigde Staten. Tijdens UFC 244 in New York nam Amirkhani het op tegen de New Yorker Shane Burgos in New York. Na een uitstekende eerste ronde ging het echter mis voor Amirkhani. Hij verloor in de derde ronde via TKO. Amirkhani werd vervolgens door de UFC gekoppeld aan Mike Grundy tijdens UFC Londen in Maart 2020. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. Amirkhani kwam hierdoor pas in Juli 2020 weer in actie tegen de Schot Danny Henry. Amirkhani won het gevecht via Anaconda Choke Submission in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »