breaking news

Edson Barboza vecht tegen Beneil Dariush in Brazilië tijdens UFC Fortaleza

December 14th, 2016 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft de UFC officieel naar buiten gebracht dat Edson Barboza het in Fortaleza, Ceará, Brazilië zal opnemen tegen Beneil Dariush. Het Lightweightgevecht zal plaatsvinden op 11 Maart 2017 in het Centro de Formação Olímpica do Nordeste.

Edson Barboza (MMA 18-4/UFC 12-4) vecht sinds 2010 voor de UFC. De populaire vechter uit Rio de Janeiro staat bekend om zijn zeer sterke standup game. Barboza won zijn eerste vier gevechten binnen de UFC, waaronder de Highlight-Reel Spinning Back Kick KO tegen Terry Etim. Barboza werd gezien als een toekomstig kampioen, maar verloor verrassend in zijn vijfde wedstrijd voor de organisatie tegen oud WEC Kampioen Jamie Varner. Barboza komt vervolgens continu in hetzelfde perspectief terecht : Kortbij een titelgevecht/contendergevecht, maar dan op het laatste moment net niet. Na zijn verlies tegen inmiddels topcontender Tony Ferguson lijkt Edson Barboza herboren. Zo werd oud Lightweight Kampioen Anthony Pettis dit jaar verslagen, en werd ook oud Strikeforce Lightweight Kampioen Gilbert Melendez verslagen. Barboza zal het gevecht tegen Dariush moeten winnen om opnieuw in aanmerking te komen voor een contendergevecht.

Beneil Dariush (MMA 14-2/UFC 8-2) is een Black Belt in zowel Brazilian Jiu Jitsu als in Muay Thai en kwam in 2014 de UFC binnen. In zijn debuut wist hij meteen te imponeren door Charlie Brenneman vroeg in de eerste ronde te verslaan via een Rear Naked Choke Submission. In zijn tweede wedstrijd voor de organisatie liep Dariush tegen zijn eerste verlies in zijn carrière aan. Ramsey Nijem was via TKO in de eerste ronde verrassend te sterk. Hierna zette Dariush een winstreak neer van vijf gevechten met onder andere overwinningen tegen Jim Miller en Michael Johnson. Vervolgens werd via Rear Naked Choke Submission verloren van de eveneens sterke grondvechter Michael Chiesa. Dariush keerde nog geen twee maanden later terug in de Octagon om zich te revancheren. James Vick was het slachtoffer die tot dan toe nog ongeslagen was, maar tegen Dariush verloor via KO in de eerste ronde. Begin November vocht Dariush in Mexico tegen Rashid Magomedov. Dariush won via Unanimous Decision en bracht de Rus zijn eerste verliespartij binnen de UFC toe.

pixlr_20161214195741908

Leave a Reply

Translate »