breaking news

Edson Barboza naar Featherweight, treft Josh Emmett tijdens UFC Oklahoma City

March 11th, 2020 | by Marcel Dorff
Edson Barboza naar Featherweight, treft Josh Emmett tijdens UFC Oklahoma City
UFC
0

Edson Barboza vroeg eerder deze week nog om zijn contractontbinding aan de UFC. Echter heeft de Braziliaan toch een handtekening gezet onder een nieuwe partij. Barboza treft Josh Emmett tijdens UFC Fight Night 174 in Oklahoma City, Oklahoma. De Braziliaan gaat een gewichtsklasse omlaag naar de Featherweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Chesapeake Energy Arena op 2 mei 2020. Combate wist de partij te melden.

Josh Emmett (MMA 15-2/UFC 6-2) zit sinds Mei 2016 in de UFC. De man uit Sacramento kwam op short notice binnen, nadat Nick Hein geblesseerd raakte een paar dagen voor zijn gevecht tegen Jon Tuck. Emmett tekende een UFC contract en werd ingevlogen naar Rotterdam om het op te nemen tegen Jon Tuck. Emmett won uiteindelijk het gevecht via Split Decision. Emmett vocht bijna de gehele derde ronde met een gebroken vinger die voor 90% van zijn hand was gescheurd. Emmett zou vervolgens in Canada vechten tegen Jeremy Kennedy, maar moest door een blessure verstek laten gaan. Daarna keerde hij alsnog terug in 2016. Tijdens UFC on FOX 22 in zijn eigen Sacramento, Californië wist Emmett via Unanimous Decision Scott Holtzman te verslaan. Vervolgens nam Emmett het in Buffalo, New York het op tegen MMA veteraan en UFC debutant Desmond Green. In een zeer competitief gevecht was het uiteindelijk Green die via Split Decision het gevecht won en Emmett zijn allereerste verliespartij binnen zijn Pro-MMA carrière toebracht. Tijdens UFC Gdansk in Oktober 2017 keerde Emmett terug in de Octagon tegen de Braziliaan Felipe Arantes. Emmett maakte zijn Featherweight debuut in de UFC. In een ongelooflijk dominant gevecht van de Amerikaan won hij eenvoudig via Unanimous Decision. Daarna nam Emmett het op short notice op tegen Ricardo Lamas. In een van de grootste upsets van het jaar sloeg de Amerikaan Lamas KO en stormde hij de top 5 van de divisie binnen. Echter kon Emmett dit geen goed vervolg geven. Ondanks een knockdown in zijn voordeel verloor Emmett via KO in de tweede ronde tijdens UFC Orlando tegen Jeremy Stephens. Mede door de zware KO kwam Emmett pas ruim een jaar later in Maart 2019 weer in actie tegen Michael Johnson. Emmett wist Johnson laat in de derde ronde zwaar KO te slaan. Emmett werd vervolgens gekoppeld aan Mirsad Bektic tijdens UFC Sacramento. Emmett bracht het thuispubliek in extase door Bektic via TKO in de eerste ronde te finishen. Emmett werd vervolgens gematcht tegen de Engelsman Arnold Allen tijdens UFC Raleigh in Januari 2020. Echter moest Emmett in verband met een blessure afzeggen.

Embed from Getty Images

Edson Barboza (MMA 20-8/UFC 14-8) vecht sinds 2010 voor de UFC. De populaire vechter uit Rio de Janeiro staat bekend om zijn zeer sterke standup game. Barboza won zijn eerste vier gevechten binnen de UFC, waaronder de Highlight-Reel Spinning Backkick KO tegen Terry Etim. Barboza werd gezien als een toekomstig kampioen, maar verloor verrassend in zijn vijfde wedstrijd voor de organisatie tegen oud WEC Kampioen Jamie Varner. Barboza komt vervolgens continu in hetzelfde perspectief terecht : Kortbij een titelgevecht/contendergevecht, maar dan op het laatste moment net niet. Na zijn verlies tegen inmiddels topcontender Tony Ferguson lijkt Edson Barboza herboren. Zo werd oud Lightweight Kampioen Anthony Pettis in 2016 verslagen, en werd ook oud Strikeforce Lightweight Kampioen Gilbert Melendez verslagen. Barboza vocht vervolgens begin 2017 tegen de taaie Beneil Dariush. Na een matige eerste ronde van de Braziliaan was het vervolgens in de tweede ronde bingo van Barboza. Via een vernietigende Flying Knee wist hij Dariush zwaar KO te trappen en hiermee de Performance of the Night bonus in de wacht te slepen. Barboza werd vervolgens ingepland tegen de ongeslagen Khabib Nurmagomedov in December 2017. Nurmagomedov domineerde de Braziliaan van begin tot eind en won een Unanimous Decision. Barboza kreeg vervolgens tijdens UFC Atlantic City in April 2018 zijn eerste Main Event aangeboden. Barboza nam het op tegen Kevin Lee. De Braziliaan werd ongeveer het hele gevecht gedomineerd door Lee. Uiteindelijk werd het gevecht in de vijfde ronde op het advies van de dokter gestopt in verband met een grote scheur boven het oog van Barboza. Barboza wist vervolgens zijn losing streak van twee gevechten in December 2018 te doorbreken. In een zeer spectaculair gevecht versloeg Barboza de Nieuw-Zeelander Daniel Hooker via KO na een vernietigende stoot naar het lichaam. Barboza kon deze overwinning in Maart 2019 echter geen goed vervolg geven. Tijdens UFC Philadelphia ging de Braziliaan zwaar KO in de eerste ronde tegen Justin Gaethje. Barboza keerde vervolgens alweer terug in September 2019. Tijdens UFC 242 in Abu Dhabi werd Barboza gekoppeld aan Paul Felder in een rematch van 2015. Barboza verloor echter ditmaal via een controversiële Split Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »