breaking news

Edmen Shahbazyan vs. Nassourdine Imavov toegevoegd aan UFC 268 in New York

August 8th, 2021 | by Marcel Dorff
Edmen Shahbazyan vs. Nassourdine Imavov toegevoegd aan UFC 268 in New York
UFC
0

De UFC heeft een interessante partij in de Middleweight divisie toegevoegd aan het UFC 268 evenement dat zal plaatsvinden op 6 november aanstaande. Edmen Shahbazyan maakt zijn opwachting tegen de Franse Dagestani Nassourdine Imavov. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Madison Square Garden Arena te New York. Het Franse La Sueur maakte de partij bekend.

Edmen Shahbazyan (MMA 11-1/UFC 4-1) is een Amerikaanse vechter met Armeense roots. De nog zeer jonge vechter van de Glendale Fighting Club is van de meest talentvolle vechters in de Middleweight divisie. Shahbazyan begon zijn carrière in 2017 bij de CXF organisatie in Californië. Shahbazyan wist met zijn stand-up veel mensen al in vervoering te krijgen. Zo wist hij zijn eerste zes partijen allemaal via (T)KO in de eerste ronde te winnen. Dit trok ook de aandacht van de UFC die hem tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series een kans gaven om zichzelf te bewijzen. Shahbazyan greep die kans met beide handen aan en deed wat hij tot dusver altijd deed. Winnen in de eerste ronde via TKO. Slechts veertig seconden had hij nodig om Antonio Jones te verslaan. Dana White was erg onder de indruk en gaf Shahbazyan (die slechts iets meer dan een jaar prof was) een UFC contract. Shahbazyan debuteerde in de UFC tijdens de TUF 28 Finale in November 2018 tegen Darren Stewart. In een gelijkwaardige partij wist Shahbazyan uiteindelijk via Split Decision zijn ongeslagen record intact te houden. Shahbazyan maakte vervolgens zijn opwachting in Maart 2019 tijdens UFC 235 tegen Charles Byrd. Shahbazyan imponeerde en wist Byrd via harde ellebogen in de eerste ronde te stoppen via TKO. Shahbazyan keerde vervolgens in Juli 2019 terug in de Octagon. Wederom wist hij te imponeren met een snelle Rear Naked Choke Submission tegen de Welshman Jack Marshman. Shahbazyan zou vervolgens in New York vechten tegen Krzysztof Jotko. Echter raakte de Pool geblesseerd en werd Brad Tavares als nieuwe tegenstander aangewezen. Shahbazyan imponeerde wederom en versloeg Tavares via een Headkick KO in de eerste ronde. Shahbazyan zou het vervolgens opnemen tegen Derek Brunson tijdens UFC Portland in April 2020. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. Uiteindelijk zou de partij in Augustus 2020 alsnog plaatsvinden. Shahbazyan verloor voor het eerst in zijn carrière. Brunson won via TKO in de derde ronde. Shahbazyan keerde negen maanden later terug in de Octagon tegen Jack Hermansson. Ondanks een goede eerste ronde werd verloren via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Nassourdine Imavov (MMA 9-3/UFC 2-1) is een Franse Dagestani die zijn professionele carrière begon in 2016. Imavov verloor zijn MMA debuut, maar wist vervolgens zes van in totaal zeven partijen te winnen. Dit leverde hem in 2019 een titleshot op bij de TFL organisatie tegen Mateusz Gluch. Imavov won de partij via een Kimura Submission. Vervolgens tekende Imavov bij het gloednieuwe ARES FC. Tijdens zijn eerste en enige partij voor de organisatie won hij in de eerste ronde via TKO tegen UFC veteraan Jonathan Meunier. Nadat vervolgens een partij tegen Chris Curtis gecanceld werd wegens COVID-19 zou Imavov tijdens het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series vechten tegen Gregory Rodrigues. Echter kreeg Imavov geen werkvisum en kon hij niet vechten. Imavov tekende in September 2020 alsnog een UFC contract. Imavov debuteerde in Oktober 2020 voor de UFC tegen Jordan Williams. In een sterk gevecht wist Imavov te winnen via Unanimous Decision. Imavov kon die overwinning vier maanden later geen goed vervolg geven. Via een Majority Decision was Phil Hawes te sterk. Imavov wist echter in Juli 2021 te imponeren met een TKO overwinning in de tweede ronde tegen Ian Heinisch.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »