breaking news

Eddie Wineland & Takeya Mizugaki kruisen degens in Sacramento

November 2nd, 2016 | by Marcel Dorff

Zojuist is bekend geworden dat voormalig WEC Bantamweight Kampioen Eddie Wineland het in Sacramento, Californië op zal nemen tegen de Japanse veteraan Takeya Mizugaki. Het Bantamweightgevecht zal plaatsvinden op 17 December 2016 in het Golden 1 Center tijdens UFC on FOX 22.

Eddie Wineland (MMA 22-11-1/UFC 4-5-0) won in 2006 de allereerste WEC Bantamweighttitel. Wineland had het vervolgens moeilijk in de organisatie en verloor zijn daarop volgende twee gevechten. Vlak voordat de UFC de organisatie definitief overnam wist Wineland een winstreak neer te zetten van vier gevechten. Hierdoor vocht hij tijdens zijn UFC debuut een ”title-eliminator” tegen Urijah Faber. Wineland verloor waardoor niet hij maar Faber voor de titel mocht vechten. Wineland verloor ook het gevecht erna tegen Faber’s teamgenoot Joseph Benavidez (destijds nog uitkomend in de Bantamweight divisie). Vervolgens versloeg Wineland zowel Scott Jorgensen (KO) en Brad Pickett (Split Decision). Dit leverde hem een interim titelgevecht op tegen Renan Barão. Wineland was sterk in de eerste ronde, en er leek geen vuiltje aan de lucht. Echter liep Wineland vol tegen een spinning backkick aan van Barão vlak aan het begin van de tweede ronde. Barão finishte het gevecht via Ground & Pound. Wineland wist zich vervolgens te revancheren tegen de Canadees Yves Jabouin via TKO, maar liep vervolgens tegen een zeer verrassende KO aan tegen Johnny Eduardo. Eduardo was namelijk de grootste underdog op de card. Na in Juli 2015 opnieuw het onderspit te moeten delven, ditmaal tegen Bryan Caraway leek Wineland zo goed als klaar. Afgelopen Juli bewees Wineland echter dat de oude Eddie Wineland nog altijd springlevend is. In een zeer sterk gevecht versloeg hij de taaie Frankie Saenz via TKO in de derde ronde. Iets wat Wineland de Performance of the Night bonus opleverde.

Takeya Mizugaki (MMA 21-10-2/UFC 8-5-0) kwam net als Wineland via de WEC de UFC binnen. Mizugaki is in principe al jaren een gatekeeper binnen de UFC. Hij wint de wedstrijden waarvan verwacht wordt dat hij ze ook zal winnen. Maar op het moment dat hij in de buurt van de Top 7 komt gaat het mis voor de Japanner. Zo heeft Mizugaki overwinningen staan tegen mannen als Erik Perez, George Roop, Francisco Rivera, Rani Yahya en de inmiddels hooggerankte Bryan Caraway. Daar tegenover staan verliespartijen tegen Kampioen Dominick Cruz, Aljamain Sterling, Urijah Faber, Chris Cariaso en het meest recent titeluitdager Cody Garbrandt. Ondanks dit is het record binnen de UFC van Mizugaki positief. Dit komt omdat hij tussen 2012 en 2014 een winstreak wist neer te zetten van vijf overwinningen (3 Unanimous Decision en 2 Split Decisions). Deze streak werd doorbroken door Dominick Cruz die de Japanner na iets meer dan een minuut via KO finishte. Mizugaki won slechts één van zijn laatste vier gevechten, en zal dit gevecht moeten winnen om in de Top 15 van de divisie te blijven. Mizugaki is tot noch toe nooit buiten de Top 15 ranking in de UFC gevallen.

pixlr_20161102184753137

Leave a Reply

Translate »