breaking news

Eddie Alvarez verlaat UFC en tekent bij ONE: Championship

October 16th, 2018 | by Redactie
Eddie Alvarez verlaat UFC en tekent bij ONE: Championship
ONE Championship
0

De Ultimate Fighting Championship (UFC) raakt links en rechts grote namen kwijt. Na grote namen als Rory MacDonald, Gegard Mousasi en Kyoji Horiguchi, heeft ook Eddie Alvarez de wereldberoemde promotie verlaten. Alvarez heeft een multi-fight contract getekend bij de Aziatische ONE: Championship. Wanneer Alvarez zijn debuut zal maken, is nog onbekend.

Powered by Aiki Budo.

https://twitter.com/ONEChampionship/status/1052069137957163008

Edward Alvarez maakte pas in 2014 zijn debuut in de UFC, maar is bij MMA fans altijd al bekend geweest als een van de beste Lightweight vechters die niet onder contract stond bij de UFC. Alvarez debuteerde in 2003 bij de Ring of Combat organisatie, maar maakte pas echt naam in Japan bij de DREAM organisatie. Alvarez wist echter nooit de DREAM titel te winnen en stapte in 2009 over naar Bellator MMA. Alvarez zou de geschiedenisboeken ingaan als een van de beste vechters die ooit voor de Bellator MMA organisatie gevochten heeft. Met een 10-1 record in Bellator won Alvarez tweemaal de Lightweight Titel en verdedigde hij deze eenmaal met succes. Tijdens zijn laatste gevecht voor Bellator greep Alvarez voor de tweede keer de titel. Alvarez versloeg onder meer Patricky Freire, Pat Curran, Michael Chandler, Roger Huerta en Shinya Aoki in Bellator.

In 2014 maakte hij de overstap naar de UFC. In zijn debuut kreeg hij Donald Cerrone tegenover zich. Alvarez pakte de eerste ronde, maar verloor de daarop volgende twee rondes. Hierdoor verloor Alvarez via Unanimous Decision. Hierna mocht Alvarez zijn krachten meten met voormalig Strikeforce Lightweight Kampioen Gilbert Melendez. Alvarez brak zijn oogkas in de eerste ronde en snoot zijn neus hierna. Dit zorgde voor een complete zwelling bij het oog van Alvarez. Alvarez wist via cagecontrol uiteindelijk Melendez uit zijn spel te halen en de tweede en derde ronde te pakken. Dit leverde Alvarez zijn eerste UFC overwinning op via Split Decision. Het daarop volgende gevecht had Alvarez dezelfde tactiek. Ditmaal versloeg Alvarez de voormalig UFC Lightweight Kampioen Anthony Pettis via Split Decision. Alvarez mocht in Juli 2016 voor de titel vechten tegen Kampioen Rafael Dos Anjos. Alvarez wist de Braziliaan vroeg in de eerste ronde hard te raken. Dos Anjos kon niet goed herstellen en werd via TKO gefinisht. Alvarez pakte hiermee de felbegeerde UFC titel.

Lang had Alvarez er echter geen plezier van. In November 2016 raakte Alvarez zijn belt kwijt in de tweede ronde via TKO tegen de Ier Conor McGregor. Alvarez vocht onthutsend zwak waarvan de Ier maar al te graag profiteerde. Alvarez keerde vervolgens in Mei 2017 terug tegen Dustin Poirier tijdens UFC 211. Alvarez had een zeer zware eerste ronde, maar leek zich terug te vechten in de tweede ronde. Alvarez landde echter een illegale knie op het hoofd van Poirier. Poirier kon niet meer verder waarna het gevecht in een No Contest eindigde. Alvarez coachte vervolgens samen met Justin Gaethje het 26ste seizoen van TUF. Beiden zouden in December 2017 tijdens UFC 218 tegen elkaar vechten. In een zeer spectaculair gevecht versloeg Alvarez de ongeslagen Gaethje via KO in de derde ronde.

Vervolgens werd de lang verwachte rematch tegen Dustin Poirier ingepland tijdens het Main Event van UFC Calgary in Juli 2018. Helaas voor Alvarez was Poirier via TKO in de tweede ronde te sterk. Alvarez zal zijn loopbaan verder voortzetten bij ONE: Championship.

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Tweet 20

Comments are closed.