breaking news

Ed Herman vs. Alonzo Menifield toegevoegd aan UFC 265 op 7 augustus

June 18th, 2021 | by Marcel Dorff
Ed Herman vs. Alonzo Menifield toegevoegd aan UFC 265 op 7 augustus
UFC
0

The Ultimate Fighter 3 runner-up Ed Herman maakt op 7 augustus aanstaande voor de 26ste keer zijn opwachting in de Octagon. De Amerikaan treft op die dag zijn landgenoot Alonzo Menifield in de Light-Heavyweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie tijdens UFC 265. Het gerucht gaat dat het evenement zal plaatsvinden in Houston, Texas. MMA Junkie maakte het gevecht bekend.

Ed Herman (MMA 26-14-0-1/UFC 13-11-0-1) is een 38-jarige Amerikaan die inmiddels bijna 15 jaar vecht op professioneel niveau. In 2003 haalde Herman de finale van The Ultimate Fighter en vocht daarin tegen Kendall Grove. In een 3 ronden durende oorlog trok Herman aan het kortste eind maar ging wel naar huis met de Fight of the Night bonus en alsnog het ”six figure contract” omdat Dana White beide mannen wilde belonen. Op dit moment zit Herman in een wisselvallige fase in zijn carrière. Van de laatste 7 partijen verloor hij er 4. Echter wist hij wel te winnen van Tim Boetsch via een TKO in Januari 2016. Zijn voorlaatste partij was tegen Nikita Krylov. Herman ging KO via een verwoestende headkick van Krylov. Herman stond vervolgens tegen de Rus Gadzhimurad Antigulov, maar raakte geblesseerd en moest afhaken. Vervolgens maakte Herman zijn opwachting tijdens de TUF 25 Finale in Juli 2017 tegen CB Dollaway. Via Unanimous Decision werd verloren. Herman keerde vervolgens pas terug in Oktober 2018. Tijdens UFC Moncton werd in een close gevecht verloren van Gian Villante via Split Decision. Herman wist echter te imponeren vijf maanden later tijdens UFC Rochester. Herman versloeg Patrick Cummins via TKO in de eerste ronde. Vervolgens zou hij het in November 2019 tijdens UFC Moskou opnemen tegen Gadzhimurad Antigulov. Echter trok de Dagestani zich terug en werd vervangen door Khadis Ibragimov. Herman vocht wederom sterk en versloeg Ibragimov via Unanimous Decision. Herman zou vervolgens tijdens UFC Oklahoma City vechten tegen Da Un Jung. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. De partij zou opnieuw geboekt worden voor Augustus 2020. Helaas kon Jung wederom niet vechten nadat de COVID-19 restricties in Zuid-Korea werden aangescherpt. Hierdoor zou Herman het opnemen tegen Gerald Meerschaert. Echter werd de partij op de avond van het evenement afgelast nadat Meerschaert positief testte voor COVID-19. De UFC boekte de partij opnieuw in een maand later. Ditmaal zou Meerschaert ook niet kunnen vechten, en werd ook vervanger John Allan van de partij gehaald. Uiteindelijk werd in Mike Rodriguez een nieuwe tegenstander gevonden. Herman won de partij via Kimura Submission in de derde ronde. Het gevecht staat te boek als zeer controversieel omdat Rodriguez in de tweede ronde werd bestraft voor een illegale techniek. Deze techniek bleek echter geheel legaal waardoor Herman wegkwam en later alsnog dus de partij won. Herman zou vervolgens in Juni 2021 vechten tegen Danilo Marques maar trok zich om onbekende redenen terug.

Embed from Getty Images

Alonzo Menifield (MMA 10-2/UFC 3-2) is een MMA vechter die uitkomt voor Fortis MMA. Na slechts één jaar te hebben vertoefd in het Amateur circuit maakte Menifield in 2015 de overstap naar het professionele MMA. Menifield debuteerde bij Bellator MMA met een snelle KO overwinning in de eerste ronde. Menifield bleef niet bij Bellator en ging naar de RFA organisatie waar hij wederom een snelle overwinning wist te pakken. Nadat RFA vervolgens met Legacy FC fuseerde in de LFA organisatie was dat het nieuwe thuis voor Menifield. Menifield won zijn eerste partij voor de LFA organisatie en werd vervolgens uitgenodigd voor het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series (DWCS). Menifield nam het op tegen UFC veteraan Daniel Jolly. Menifield won nadat Jolly niet meer verder mocht vechten in verband met een oogblessure. Hierdoor was de UFC niet overtuigd en kreeg Menifield geen contract. Menifield keerde terug bij de LFA organisatie waar hij twee overwinningen pakte tegen respectievelijk Otavio Lacerda en Brice Ritani-Coe. Dit was voor de UFC het teken om Menifield uit te nodigen voor het tweede seizoen van de DWCS. Ditmaal vocht Menifield in het Main Event van de 1ste week tegen de eveneens ongeslagen DaShawn Boatwright. Menifield pakte via KO binnen acht(!!!) seconden de overwinning. Ditmaal was de UFC wél overtuigd waarna Menifield zijn verdiende contact kreeg. Menifield zou zijn debuut maken in November 2018 tijdens UFC Denver tegen Saparbek Safarov. Echter trok Safarov zich terug uit het gevecht waardoor de partij in zijn geheel werd gecanceld. Hierdoor debuteerde Menifield pas tijdens UFC Brooklyn in Januari 2019 tegen de eveneens debuterende Braziliaan Vinicius Moreira. Menifield hield zijn 100% finishratio intact en versloeg Moreira via TKO in de eerste ronde. Menifield keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC Minneapolis in Juni 2019 tegen de Schot Paul Craig. Menifield wist Craig zwaar KO te slaan in de eerste ronde en pakte niet alleen de overwinning maar ook de Performance of the Night bonus. Menifield zou vervolgens zijn opwachting maken tijdens UFC Oklahoma City in Mei 2020 tegen Devin Clark. Echter werd het evenement gecanceld in verband met COVID-19. De partij is nu opnieuw ingepland voor Juni 2020. Ondanks een goed begin verloor Menifield de partij via Unanimous Decision. Dit was het eerste verlies van zijn carrière. Helaas voor Menifield kon hij drie maanden later zich niet revancheren voor het verlies. Via KO werd in de tweede ronde verloren van Ovince St.Preux. Menifield zou vervolgens in Maart 2021 vechten tegen William Knight. Echter werd Knight van de partij gehaald en zou Fabio Cherant de nieuwe tegenstander worden. Menifield kende geen problemen met Cherant en wist via een Von Flue Choke Submission in de eerste ronde zijn losing streak van twee partijen te doorbreken.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »