breaking news

Ed Herman in 26ste UFC partij tegen Maxim Grishin op 12 februari tijdens UFC 271

November 12th, 2021 | by Marcel Dorff
Ed Herman in 26ste UFC partij tegen Maxim Grishin op 12 februari tijdens UFC 271
UFC
0

TUF 3 runner-up Ed Herman heeft zijn 26ste partij binnen de UFC gepland staan. “Short Fuse” gaat het opnemen tegen de Rus Maxim Grishin in de Light-Heavyweight divisie. Beide vechters treffen elkaar tijdens UFC 271 op een nog onbekende locatie. MMA Junkie wist de partij te melden.

Ed Herman (MMA 26-15-0-1/UFC 13-12-0-1) is een 41-jarige Amerikaan die inmiddels bijna 20 jaar vecht op professioneel niveau. In 2003 haalde Herman de finale van The Ultimate Fighter en vocht daarin tegen Kendall Grove. In een 3 ronden durende oorlog trok Herman aan het kortste eind maar ging wel naar huis met de Fight of the Night bonus en alsnog het ”six figure contract” omdat Dana White beide mannen wilde belonen. Op dit moment zit Herman in een wisselvallige fase in zijn carrière. Van de laatste 7 partijen verloor hij er 4. Echter wist hij wel te winnen van Tim Boetsch via een TKO in Januari 2016. Zijn voorlaatste partij was tegen Nikita Krylov. Herman ging KO via een verwoestende headkick van Krylov. Herman stond vervolgens tegen de Rus Gadzhimurad Antigulov, maar raakte geblesseerd en moest afhaken. Vervolgens maakte Herman zijn opwachting tijdens de TUF 25 Finale in Juli 2017 tegen CB Dollaway. Via Unanimous Decision werd verloren. Herman keerde vervolgens pas terug in Oktober 2018. Tijdens UFC Moncton werd in een close gevecht verloren van Gian Villante via Split Decision. Herman wist echter te imponeren vijf maanden later tijdens UFC Rochester. Herman versloeg Patrick Cummins via TKO in de eerste ronde. Vervolgens zou hij het in November 2019 tijdens UFC Moskou opnemen tegen Gadzhimurad Antigulov. Echter trok de Dagestani zich terug en werd vervangen door Khadis Ibragimov. Herman vocht wederom sterk en versloeg Ibragimov via Unanimous Decision. Herman zou vervolgens tijdens UFC Oklahoma City vechten tegen Da Un Jung. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. De partij zou opnieuw geboekt worden voor Augustus 2020. Helaas kon Jung wederom niet vechten nadat de COVID-19 restricties in Zuid-Korea werden aangescherpt. Hierdoor zou Herman het opnemen tegen Gerald Meerschaert. Echter werd de partij op de avond van het evenement afgelast nadat Meerschaert positief testte voor COVID-19. De UFC boekte de partij opnieuw in een maand later. Ditmaal zou Meerschaert ook niet kunnen vechten, en werd ook vervanger John Allan van de partij gehaald. Uiteindelijk werd in Mike Rodriguez een nieuwe tegenstander gevonden. Herman won de partij via Kimura Submission in de derde ronde. Het gevecht staat te boek als zeer controversieel omdat Rodriguez in de tweede ronde werd bestraft voor een illegale techniek. Deze techniek bleek echter geheel legaal waardoor Herman wegkwam en later alsnog dus de partij won. Herman zou vervolgens in Juni 2021 vechten tegen Danilo Marques maar trok zich om onbekende redenen terug. Herman vocht uiteindelijk wel twee maanden later tegen Alonzo Menifield. Herman verloor via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Maxim Grishin (MMA 31-9-2/UFC 1-2-0) is een Russische MMA vechter die zijn professionele carrière in 2008 begon. Na een moeizame start wist Grishin echter te imponeren bij de M-1 Global organisatie. Na overwinningen op Arsen Abulkerimov en Alexander Volkov mocht Grishin vechten voor de Heavyweight titel tegen Guram Gugenishvili. Grishin verloor het gevecht. Vervolgens zou hij vijf gevechten op rij weten te winnen en kreeg hij de kans om voor de Interim titel te vechten tegen Kenny Garner. Grishin verloor in de vijfde ronde via KO. Dit deed de Rus besluiten om naar de Light-Heavyweight divisie te gaan. Na zes overwinningen op rij tegen onder meer Joachim Christensen en Trevor Prangley tekende Grishin bij de Tsjetsjeense organisatie WFCA. Grishin was een van de grote sterren van de organisatie en mocht na vijf overwinningen vechten voor de titel tegen Magomed Ankalaev. Helaas voor Grishin zonder succes. Na vervolgens tweemaal gewonnen te hebben mocht hij voor de vacante titel vechten tegen Leonardo Guimaraes. Ditmaal pakte Grishin wel de titel. Hij versloeg Guimaras via Unanimous Decision. Grishin tekende vervolgens in 2018 bij de PFL organisatie en deed zowel in dat jaar als in 2019 een gooi naar 1 miljoen dollar. Grishin verloor geen enkele partij, maar werd twee keer via een Draw (jurykeuze) uitgeschakeld. Grishin maakte vervolgens op short notice zijn UFC debuut. In de Heavyweight divisie nam hij het op tegen de Pool Marcin Tybura. Grishin verloor via Unanimous Decision. Grishin zal zijn UFC carrière vervolgens in zijn normale gewichtsklasse, de Light-Heavyweight divisie. Daar wist hij ook zijn eerste UFC overwinning te pakken. Via TKO in de tweede ronde werd in Oktober 2020 landgenoot Gadzhimurad Antigulov verslagen. Vier maanden later verloor Grishin in een controversiële Unanimous Decision tegen Dustin Jacoby. Grishin zou vervolgens in Juni 2021 ingepland worden tegen Ovince St.Preux, maar moest in verband met visumproblemen afzeggen.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »