breaking news

DWTNCS veteranen Mike Santiago en Dan Ige treffen elkaar tijdens UFC 225 in Chicago

March 23rd, 2018 | by Marcel Dorff

De UFC heeft bekend gemaakt dat Mike Santiago zijn gewenste gevecht in Chicago, Illinois heeft gekregen. De Amerikaan mag in zijn stad het gaan opnemen tegen de Hawaiïaan Dan Ige. Het gevecht in de Featherweight divisie zal plaatsvinden tijdens UFC 225. Beide mannen treffen elkaar die avond in de Octagon van het United Center op de Preliminary Card.

Mike Santiago (MMA 21-11/UFC 0-2) kwam voor het eerst bij het grote publiek in beeld tijdens de zevende week van Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Santiago wist via een imponeerde KO in de eerste ronde de favoriete Mark Cherico te verslaan. Veel mensen waren dan ook verbaasd dat de UFC Santiago niet beloonde met een contract bij de organisatie. Echter had de UFC dringend iemand nodig om het tegen Zabit Magomedsharipov op te nemen, waardoor de UFC Santiago alsnog een contract gaf. Santiago maakte op 7 days notice zijn opwachting tijdens UFC Rotterdam tegen Magomedsharipov. Helaas voor Santiago kwam hij te kort via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Santiago werd vervolgens ingepland tijdens UFC St.Louis in Januari 2018 tegen de Deense BJJ specialist Mads Burnell. Santiago was staand beter dan de Deen, echter wist Burnell vaak de controle te houden op de grond en zodoende via Unanimous Decision te winnen. Santiago wist onder meer in de HFC promotie een titel te winnen en was meervoudig Kampioen in de sterke Ring of Combat organisatie. Santiago had voordat hij bij de UFC tekende een winstreak van elf gevechten.

Dan Ige (MMA 8-2/UFC 0-1) is een Hawaiïaan die eind 2017 werd gecontracteerd door de UFC. Ige die bij Xtreme Couture traint staat bekend als een zeer sterke allround vechter. Ige begon zijn Pro-MMA carrière in 2014. In drie jaar tijd wist Ige een record van 5-1 bij elkaar te vechten in onder meer organisaties als de RFA & Legacy FC. In 2017 wist Ige na knappe overwinningen in de CFFC en Titan FC promoties een gevecht af te dwingen tijdens de derde week van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Ige wist zijn gevecht tegen Luis Raul Gomez in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission te beslissen. Echter vond Dana White de prestatie niet goed genoeg voor een UFC contract. Ige kreeg vervolgens een paar maanden later alsnog een UFC contract en werd ingepland om te vechten tijdens UFC 220 in Boston tegen Charles Rosa. Rosa raakte echter geblesseerd en werd vervangen door UFC debutant Julio Arce. Ige een zeer goede grondvechter, wist zijn gameplan niet uit te voeren tegen Arce die iedere takedown wist te ontwijken en zelf superieur was in het staande werk. Ige verloor het gevecht via Unanimous Decision.

Comments are closed.

Translate »