breaking news

Dwight Grant vs. Gabe Green toegevoegd aan UFC evenement op 23 oktober

September 11th, 2021 | by Marcel Dorff
Dwight Grant vs. Gabe Green toegevoegd aan UFC evenement op 23 oktober
UFC
0

Dwight Grant maakt op 23 oktober zijn opwachting in de Octagon. De Amerikaan gaat het opnemen tegen Gabe Green in de Welterweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX te Las Vegas. Green maakte de partij bekend via zijn Instagram.

Dwight Grant (MMA 11-3/UFC 3-2) is een MMA vechter die uitkomt voor American Kickboxing Academy. Grant maakte in 2011 zijn Pro-MMA debuut bij de Reality Fighting organisatie. Van zijn eerste vier partijen wist hij er drie winnend af te sluiten. Vervolgens vocht hij 2.5 jaar niet, in dat tijdsbestek werden zes gevechten gecanceld. Echter kwam Grant sterker terug dan ooit. Na drie overwinningen tekende Grant een contract bij Bellator MMA. Grant won zijn debuut via Unanimous Decision tegen de ongeslagen Don Mohammed. Vervolgens deed Grant mee aan het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series. Grant versloeg Tyler Hill via KO in de tweede ronde. Dana White liet weten onder de indruk te zijn en gaf Grant een contract. Grant zou vervolgens in December 2018 debuteren voor de UFC tegen Erik Koch. Echter raakte Koch geblesseerd en werd Zak Ottow de nieuwe opponent. Grant verloor via een zeer controversiële Split Decision van Zak Ottow. Vervolgens zou Grant op short notice terugkeren in de Octagon tijdens UFC Brooklyn in Januari 2019 tegen Chance Rencountre. Echter kreeg hij in verband met oogproblemen geen goedkeuring van de NYSAC. Grant keerde hierdoor terug in Februari 2019 tijdens UFC Praag tegen Carlo Pedersoli Jr. Grant wist via een spectaculaire KO in de eerste ronde de Italiaan te finishen en ook de Performance of the Night bonus te winnen. Grant wist die overwinning in April 2019 een goed vervolg te geven. Tijdens UFC 236 werd in Atlanta gewonnen via Split Decision van Alan Jouban. Grant werd vervolgens in Augustus 2020 gekoppeld aan UFC nieuwkomer Jared Gooden. Echter moest Gooden in verband met een blessure afzeggen en werd Calen Born de nieuwe tegenstander. Vervolgens zou Born niet bij de wegingen verschijnen. En omdat ook Daniel Rodriguez zijn tegenstander niet kon vechten kreeg Grant in Rodriguez wederom een nieuwe tegenstander. Ondanks een sterk begin verloor Grant in de eerste ronde via TKO. Grant zou vervolgens in December 2020 vechten tegen Li Jingliang. Echter moest hij zich in verband met een positieve COVID-19 test terugtrekken. Hierdoor vocht Grant pas weer in April 2021 tegen Stefan Sekulic. In een close gevecht won Grant via Split Decision.

Embed from Getty Images

Gabriel Green (MMA 10-3/UFC 1-1) is een Amerikaanse MMA vechter die na een ongeslagen amateur carrière in 2016 de overstap maakte naar de professionals. Green wist tijdens zijn eerste vijf professionele partijen driemaal te winnen. Tijdens deze gevechten kwam hij tweemaal uit op de Bellator prelims. Green tekende vervolgens bij de hoog aangeschreven regionale CXF organisatie. Daar wist hij onder meer te winnen van Matt Hagge en Leon Shahbazyan. Vervolgens werd ook in Bellator wederom een knappe overwinning geboekt tegen Chris Padilla en maakte Green vervolgens ook een succesvol debuut voor Combate Americas. Vervolgens keerde Green terug bij de CXF organisatie om voor de vacante titel te vechten tegen Richard LeRoy. Green versloeg de ongeslagen LeRoy via TKO in de tweede ronde en pakte de titel. Dit was in Augustus 2018. In 2019 kwam Green niet in actie. Vervolgens zou hij terugkeren begin 2020 bij Bellator echter moest hij afzeggen in verband met een blessure. Green tekende vervolgens bij de UFC en nam het op short notice op tegen Daniel Rodriguez. Green verloor de partij via Unanimous Decision. Uiteindelijk pakte Green in Februari 2021 wel zijn eerste UFC overwinning. In een close gevecht werd gewonnen van Phil Rowe via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »