breaking news

DWCS winnaars Tafon Nchukwi en Jamie Pickett treffen elkaar op 19 december

October 18th, 2020 | by Redactie
DWCS winnaars Tafon Nchukwi en Jamie Pickett treffen elkaar op 19 december
UFC
0

De UFC heeft twee Dana White’s Contender Series winnaars tegen elkaar gematcht op 19 december aanstaande. De ongeslagen Tafon Nchukwi gaat het opnemen tegen Jamie Pickett. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX in de Middleweight divisie. Het gevecht zal plaatsvinden in Las Vegas, Nevada en werd bekend gemaakt door Cageside Press.

Tafon Nchukwi (MMA 4-0/UFC 0-0) is een Kameroense MMA vechter die na een korte amateur carrière in 2019 de overstap maakte naar de professionals. Nchukwi won zijn eerste twee professionele partijen en werd door de CFFC gekoppeld aan UFC developmental vechter William Knight. Nchukwi won die partij in de eerste ronde via TKO. Mede hierdoor werd hij uitgenodigd om deel te nemen aan het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was Al Matavao. Nchukwi versloeg Matavao via een Headkick KO in de tweede ronde. Ondanks zijn geringe ervaring was Dana White overtuigd en bood hij Nchukwi een UFC contract aan.

Embed from Getty Images

Jamie Pickett (MMA 11-4/UFC 0-0) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn professionele carrière begon in 2011. Na een ietwat moeilijke start wist hij zich bij de Next Level Fight Club op te werken tot een van de betere vechters en eveneens de titel te winnen. Nadat vervolgens gewonnen werd tegen Doug Usher en Rashaun Spencer deed Pickett meer aan het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series. Helaas voor Pickett werd verloren van Charles Byrd. Pickett wist vervolgens in het regionale circuit tweemaal te winnen en kreeg tijdens het derde seizoen van de DWCS een nieuwe kans om de UFC binnen te komen. Helaas was ditmaal Punahele Soriano te sterk. Pickett wist vervolgens wederom een overwinning te pakken bij de Next Level Fight Club en kreeg in Augustus 2020 een derde kans van de UFC om tijdens het vierde seizoen van de DWCS een contract te winnen. En dat driemaal scheepsrecht is gold ook voor Pickett. Pickett versloeg Jhonoven Pati via TKO in de tweede ronde. Dana White was overtuigd en gaf Pickett een UFC contract.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »