breaking news

DWCS sensatie Viacheslav Borshchev maakt UFC debuut op 15 januari tegen Dakota Bush

October 27th, 2021 | by Marcel Dorff
DWCS sensatie Viacheslav Borshchev maakt UFC debuut op 15 januari tegen Dakota Bush
UFC
0

Viacheslav Borshchev wist vrij recent een UFC contract af te dwingen. Tijdens de Dana White’s Contender Series won de Rus in een van de beste partijen van het seizoen via KO tegen de ongeslagen Chris Duncan. Borshchev heeft nu ook zijn UFC debuut gepland staan. En wel op 15 januari in de Lightweight divisie tegen Dakota Bush. Beide vechters treffen elkaar op een nog onbekende locatie. MMA Junkie wist de partij bekend te maken.

Viecheslav Borshchev (MMA 5-1/UFC 0-0) is een Russische vechter die in 2019 zijn professionele MMA debuut maakte. Borshchev zit inmiddels al een aantal jaren in de Verenigde Staten bij het Team Alpha Male van Urijah Faber. Nadat Borshchev in 2019 zijn MMA debuut won werd hij gelijk getekend door de LFA. Daar wist hij zijn debuutpartij te winnen van Ali Zebian, maar verloor hij vervolgens via Split Decision van William Starks. Borshchev vocht vervolgens tweemaal voor de Titan FC organisatie. Met succes werd van zowel Corey Dulaney als Kendly St. Louis gewonnen. De UFC nodigde Borshchev vervolgens op short notice uit om deel te nemen aan het vijfde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was de ongeslagen Schot Chris Duncan. Borshchev won de partij via KO in de tweede ronde en kreeg zijn fel begeerde UFC contract.

Embed from Getty Images

Dakota Bush (MMA 8-3/UFC 0-1) maakte na twee jaar in het amateurcircuit de overstap naar de professionals in 2016. Bush won zijn eerste drie partijen en werd gelijk getekend door de LFA organisatie. Bush won drie van zijn eerste vier partijen voor de organisatie. Alle drie partijen werden gewonnen via Rear Naked Choke Submission. Bush stond op de rand van een titleshot maar verloor een onofficiële #1 contenderpartij tegen Jaleel Willis. Echter wist Bush vervolgens de rug te rechten en met overwinningen op Brian Del Rosario en Austin Clem in de eerste ronde leek een titelkans dichterbij dan ooit. Echter tekende Bush in April 2021 bij de UFC. In diezelfde maand maakte hij op short notice zijn UFC debuut tegen Austin Hubbard. Bush verloor via Unanimous Decision. Bush zou vervolgens in September 2021 terugkeren in de Octagon tegen Rongzhu. Echter moest de Amerikaan zich in verband met een positieve COVID-19 test terugtrekken.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »