breaking news

Dustin Jacoby vs. Maxim Grishin toegevoegd aan UFC evenement op 27 februari

January 23rd, 2021 | by Marcel Dorff
Dustin Jacoby vs. Maxim Grishin toegevoegd aan UFC evenement op 27 februari
UFC
0

De UFC heeft een Light-Heavyweight gevecht toegevoegd aan het evenement dat zal plaatsvinden op 27 februari aanstaande. Dustin Jacoby maakt voor de tweede maal tijdens zijn tweede UFC run zijn opwachting in de Octagon. De Amerikaan treft de Rus Maxim Grishin. Beide mannen zullen naar alle waarschijnlijkheid elkaar treffen in Las Vegas. Echter is de locatie nog niet officieel bevestigd. MMA Fighting maakte de partij bekend.

Dustin Jacoby (MMA 13-5/UFC 1-2) startte zijn MMA carrière in 2010. Na een record te hebben opgebouwd van 5-0 tekende Jacoby in 2011 bij de UFC. Jacoby verloor zijn beide partijen en werd van zijn contract ontheven. Jacoby wist vervolgens de CFFC titel te winnen, maar verloor zijn liefde voor MMA en ging kickboksen. Ook het kickboksen was niet wat Jacoby ervan gehoopt had waarna hij tekende bij Bellator MMA. Helaas voor Jacoby verloor hij zijn beide partijen waarna hij wederom bij GLORY Kickboxing tekende. Ditmaal wist Jacoby wel een succesvolle run neer te zetten en vocht hij zelfs voor de GLORY titel tegen Simon Marcus. Helaas voor Jacoby won hij niet. Uiteindelijk keerde Jacoby voor de derde maal terug in het MMA en won hij in 2019 van Cody East. De UFC wilde Jacoby een herkansing geven waardoor hij mocht deelnemen aan het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Jacoby won zijn gevecht overtuigend van Ty Flores via Unanimous Decision. Ondanks enige twijfel van Dana White kreeg Jacoby zijn UFC contract. Jacoby wist in Oktober 2020 zijn eerste UFC overwinning te pakken door via TKO in de eerste ronde af te rekenen met Justin Ledet.

Embed from Getty Images

Maxim Grishin (MMA 31-8-2/UFC 1-1-0) is een Russische MMA vechter die zijn professionele carrière in 2008 begon. Na een moeizame start wist Grishin echter te imponeren bij de M-1 Global organisatie. Na overwinningen op Arsen Abulkerimov en Alexander Volkov mocht Grishin vechten voor de Heavyweight titel tegen Guram Gugenishvili. Grishin verloor het gevecht. Vervolgens zou hij vijf gevechten op rij weten te winnen en kreeg hij de kans om voor de Interim titel te vechten tegen Kenny Garner. Grishin verloor in de vijfde ronde via KO. Dit deed de Rus besluiten om naar de Light-Heavyweight divisie te gaan. Na zes overwinningen op rij tegen onder meer Joachim Christensen en Trevor Prangley tekende Grishin bij de Tsjetsjeense organisatie WFCA. Grishin was een van de grote sterren van de organisatie en mocht na vijf overwinningen vechten voor de titel tegen Magomed Ankalaev. Helaas voor Grishin zonder succes. Na vervolgens tweemaal gewonnen te hebben mocht hij voor de vacante titel vechten tegen Leonardo Guimaraes. Ditmaal pakte Grishin wel de titel. Hij versloeg Guimaras via Unanimous Decision. Grishin tekende vervolgens in 2018 bij de PFL organisatie en deed zowel in dat jaar als in 2019 een gooi naar 1 miljoen dollar. Grishin verloor geen enkele partij, maar werd twee keer via een Draw (jurykeuze) uitgeschakeld. Grishin maakte vervolgens op short notice zijn UFC debuut. In de Heavyweight divisie nam hij het op tegen de Pool Marcin Tybura. Grishin verloor via Unanimous Decision. Grishin zal zijn UFC carrière vervolgens in zijn normale gewichtsklasse, de Light-Heavyweight divisie. Daar wist hij ook zijn eerste UFC overwinning te pakken. Via TKO in de tweede ronde werd in Oktober 2020 landgenoot Gadzhimurad Antigulov verslagen.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »