breaking news

Dustin Jacoby maakt UFC rentree na ruim acht jaar afwezigheid tegen Justin Ledet op 31 oktober

August 14th, 2020 | by Marcel Dorff
Dustin Jacoby maakt UFC rentree na ruim acht jaar afwezigheid tegen Justin Ledet op 31 oktober
UFC
0

Dustin Jacoby kreeg via de Dana White’s Contender Series een tweede kans van de UFC. Op 31 oktober start hij die mogelijkheid tegen Justin Ledet in de Light-Heavyweight divisie. Beide mannen treffen elkaar op een nog nader te bepalen locatie. MMA Junkie wist de partij bekend te maken.

Dustin Jacoby (MMA 12-5/UFC 0-2) startte zijn MMA carrière in 2010. Na een record te hebben opgebouwd van 5-0 tekende Jacoby in 2011 bij de UFC. Jacoby verloor zijn beide partijen en werd van zijn contract ontheven. Jacoby wist vervolgens de CFFC titel te winnen, maar verloor zijn liefde voor MMA en ging kickboksen. Ook het kickboksen was niet wat Jacoby ervan gehoopt had waarna hij tekende bij Bellator MMA. Helaas voor Jacoby verloor hij zijn beide partijen waarna hij wederom bij GLORY Kickboxing tekende. Ditmaal wist Jacoby wel een succesvolle run neer te zetten en vocht hij zelfs voor de GLORY titel tegen Simon Marcus. Helaas voor Jacoby won hij niet. Uiteindelijk keerde Jacoby voor de derde maal terug in het MMA en won hij in 2019 van Cody East. De UFC wilde Jacoby een herkansing geven waardoor hij mocht deelnemen aan het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Jacoby won zijn gevecht overtuigend van Ty Flores via Unanimous Decision. Ondanks enige twijfel van Dana White kreeg Jacoby zijn UFC contract.

Embed from Getty Images

Justin Ledet (MMA 9-3-0-1/UFC 3-3-0-0) maakte in Augustus 2016 zijn UFC debuut. Ledet was in alle drie de rondes beter dan zijn tegenstander Chase Sherman, en won het gevecht via Unanimous Decision. Het was voor Ledet de eerste keer dat een gevecht in zijn Pro-MMA carrière naar de judges scorecards ging. Ledet keerde in November 2016 al terug in de Octagon om het op te nemen tegen Mark Godbeer. Ledet verbaasde zichzelf door in de eerste ronde de Engelsman via Rear Naked Choke Submission te verslaan. Ledet kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus. Vervolgens zou Ledet het in Februari 2017 opnemen tegen de Russische nieuwkomer Dmitry Sosnovskiy, maar Ledet moest het gevecht aan zich voorbij laten gaan in verband met een blessure. Wel werd Ledet enkele dagen later op de hoogte gebracht dat hij een positieve USADA test had afgeleverd. Ledet werd uiteindelijk slechts vier maanden geschorst, en zou opnieuw ingepland worden tegen Sosnovskiy. Echter was Sosnovskiy door onbekende redenen wederom niet in staat om te vechten en werd vervangen door Zu Anyanwu. Ledet gebruikte zijn snelle jab om Anyanwu continu te raken. Uiteindelijk won Ledet het gevecht via Split Decision. Ledet gaf vervolgens aan verder te gaan in de Light-Heavyweight divisie. Dat debuut in de Light-Heavyweight divisie werd er echter een om héél snel te vergeten. Tijdens UFC Hamburg in Juli 2018 verloor Ledet kansloos via Unanimous Decision na drie rondes dominatie van Aleksandar Rakic. Helaas voor Ledet kon hij ook tijdens zijn tweede gevecht in de Light-Heavyweight divisie niet overtuigen. Tijdens UFC Fortaleza in Februari 2019 werd Ledet gefinisht binnen 15 seconden door de Braziliaan Johnny Walker. Ledet zou vervolgens in Juni 2019 terugkeren in de Octagon tegen Dalcha Lungiambula. Echter raakte Ledet geblesseerd waardoor het gevecht niet doorging. Ledet keerde hierdoor pas in Januari 2020 terug in de Octagon tegen Aleksa Camur. In een evenwichtig gevecht verloor Ledet via Unanimous Decision. Hierdoor heeft Ledet nu driemaal achter elkaar verloren.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »