breaking news

Drietal gevechten toegevoegd aan UFC Fight Night 173 card op 13 juni aanstaande

May 21st, 2020 | by Marcel Dorff
Drietal gevechten toegevoegd aan UFC Fight Night 173 card op 13 juni aanstaande
UFC
0

Verschillende media hebben een drietal gevechten bekend gemaakt voor 13 juni aanstaande tijdens UFC Fight Night 173. De vechters hebben de partijen bevestigd. MMA Fighting wist te melden dat de UFC opnieuw de partij tussen Marvin Vettori en Karl Roberson heeft ingepland. De partij zou eigenlijk vorige week woensdag plaatsvinden. Echter kwam Roberson niet door de medische keuring. Eveneens vechten Jordan Espinosa en Mark De La Rosa tegen elkaar in de Bantamweight divisie. Zo meldt “The Schmozone“. Tot slot maken twee vrouwen hun UFC debuut. In de Bantamweight divisie treft de Kazakse Mariya Agapova de Braziliaanse Melissa Gatto. Dit wist Combate te melden. De locatie van het evenement is nog niet bekend.

Bekijk hieronder meer info over de atleten. 

Marvin Vettori vs. Karl Roberson

Marvin Vettori (MMA 14-4-1/UFC 4-2-1) is een atleet uit Mezzocorona, Trentino, Italië. Vettori komt normaal gesproken uit voor Stabile Fight Team, maar traint sinds zijn laatste gevechten mee bij Rafael Cordeiro in de Kings MMA Gym in Anaheim, Californië. Vettori is zeer sterk op de grond en wist onder andere UFC veteraan Igor Araújo te finishen. Vettori won zijn laatste 5 gevechten bij de Venator organisatie waar hij kampioen was. Vettori wekte met zijn sterke optredens de interesse van de UFC. Hij maakte in 2016 tijdens UFC 202 zijn debuut voor de organisatie. De Italiaan liet meteen zijn talent zien en versloeg Alberto Uda via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde, waardoor men dus kon spreken van een uitstekend debuut. Echter kon hij dat goede debuut in December 2016 geen goed vervolg geven. TUF Brazil 3 winnaar Antonio Carlos Junior was via Unanimous Decision te sterk. Vettori herpakte zich vervolgens tijdens UFC Oklahoma City in Juni 2017 en won vrij eenvoudig van Vitor Miranda via Unanimous Decision. Vettori keerde vervolgens terug in December 2017 tegen de Rus Omari Akhmedov. Het gevecht zou uiteindelijk eindigen in een Majority Draw. De Italiaan keerde vervolgens in April 2018 tijdens UFC Glendale terug in de Octagon tegen de ongeslagen Israel Adesanya. Vettori verloor het gevecht via Split Decision. Vervolgens werd Vettori zes maanden geschorst nadat hij via een voedingssupplement een niet toegestane stof had binnengekregen. Vettori vocht vervolgens weer in Juli 2019 tijdens UFC Sacramento tegen Cezar Ferreira. Vettori vocht sterk en versloeg de Braziliaan via Unanimous Decision. Vervolgens pakte Vettori een short notice gevecht aan tegen Andrew Sanchez tijdens UFC Vancouver in September 2019. Echter werd Sanchez ziek tijdens Fight Week en werd de partij verplaatst naar UFC Tampa een maand later. Vettori won het gevecht overtuigend via Unanimous Decision. Vettori zou het vervolgens in Maart 2020 opnemen tegen Darren Stewart tijdens UFC Londen. Echter cancelde de UFC het evenement in verband met COVID-19. Vettori werd vervolgens in April 2020 gekoppeld aan Karl Roberson tijdens UFC Lincoln. Echter moest de UFC ook dit evenement cancelen in verband met COVID-19. De partij werd in Mei 2020 opnieuw ingepland. Echter moest Roberson in verband met medische redenen zich enkele uren voor de partij terugtrekken. De partij is nu opnieuw ingepland, ditmaal voor Juni 2020.

Embed from Getty Images

Karl Roberson (MMA 9-2/UFC 4-2) was de eerste vechter die een gevecht gepland had staan nadat hij een UFC contract verdiende tijdens de show Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Roberson begon aan dat gevecht met een 4-0 record, en nam het op tijdens het Main Event tegen LFA vechter Ryan Spann. Spann probeerde het gevecht naar de grond te brengen, echter wist Roberson de takedown te pareren en vervolgens Spann met twee venijnige korte ellenbogen vanuit de clinch te stoppen. Roberson won op deze manier via KO na 15 seconden. Roberson maakte vervolgens zijn UFC debuut tijdens UFC Norfolk in November 2017 tegen Darren Stewart. Roberson imponeerde met een Rear Naked Choke Submission overwinning in de eerste ronde. Echter kon hij die prestatie geen goed vervolg geven. In Mei 2018 werd in Brazilië verloren van Cezar Ferreira via een Arm-Triangle Choke Submission in de eerste ronde. Roberson maakte vervolgens zijn opwachting tijdens UFC 230 in November 2018 tegen de Welshman Jack Marshman. Roberson wist de partij via Unanimous Decision te winnen. Roberson zou vervolgens op slechts een week notice een gevecht aanpakken in de Light-Heavyweight divisie tegen Glover Teixeira. Ondanks dat Roberson Teixeira wist aan te slaan verloor hij uiteindelijk in de eerste ronde via een Arm-Triangle Choke Submission. Roberson zou vervolgens in Juli 2019 terugkeren in de Octagon tijdens UFC Sacramento tegen de Welshman John Phillips. Echter raakte Phillips geblesseerd waarna Wellington Turman de nieuwe tegenstander werd. Roberson won het gevecht via een controversiële Split Decision. Vervolgens wist Roberson te imponeren tijdens zijn gevecht in November 2019 tijdens UFC Moskou. De Amerikaan versloeg Roman Kopylov via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Vervolgens zou Roberson vechten tegen Makhmud Muradov. Echter ging de partij niet door in verband met COVID-19. Vervolgens zou Roberson het in Mei 2020 opnemen tegen Marvin Vettori, maar kwam niet door de medische keuring. Het gevecht is nu opnieuw ingepland voor Juni 2020.

Embed from Getty Images

Jordan Espinosa vs. Mark De La Rosa

Jordan Espinosa (MMA 14-7-0-1/UFC 1-2-0-0) is een MMA vechter die sinds 2012 vecht in het professionele circuit. Espinosa vocht veel van zijn partijen in de Bantamweight divisie, maar komt tegenwoordig uit in de Flyweight divisie. Espinosa is naar eigen zeggen even beweeglijk en atletisch als Demetrious Johnson. De Amerikaan heeft in de Flyweight divisie nog nooit verloren. Zijn vijf verliespartijen waren allemaal in de Bantamweight divisie. In 2017 kreeg Espinosa na zes overwinningen in zijn laatste zeven partijen de kans om zijn kunsten te vertonen tijdens het eerste seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Espinosa vocht sterk en won van Nick Urso via D’Arce Choke Submission in de eerste ronde. Tot ongeloof van veel mensen kreeg Espinosa echter geen contract. Espinosa vocht vervolgens voor de Alliance MMA organisatie tegen CeeJay Hamilton. Espinosa won ternauwernood via Split Decision. De UFC bleef Espinosa echter volgen en gaf hem tijdens het tweede seizoen van Dana White’s Tuesday Night Contender Series een herkansing tegen Rilley Dutro. Espinosa won wederom ditmaal twee seconden voor het einde van de derde ronde via TKO. Espinosa had ditmaal volgens de UFC voldoende gedaan en kreeg het begeerde contract. Espinosa zou vervolgens zijn debuut maken tijdens UFC Denver in November 2018 tegen Mark de la Rosa. Echter raakte Espinosa geblesseerd waardoor hij zijn debuut moest uitstellen. Hierdoor maakte hij zijn debuut uiteindelijk tijdens UFC Nashville in Maart 2019 tegen Eric Shelton. Espinosa won het vrij gelijkwaardige gevecht via Unanimous Decision. Espinosa kon zijn overwinning tijdens zijn debuut echter geen goed vervolg geven. Tijdens UFC Newark in Augustus 2019 werd verloren via Triangle Choke Submission in de eerste ronde van Matt Schnell. Helaas voor Espinosa kon hij zich in Januari 2020 niet revancheren voor zijn verlies. Tijdens UFC Raleigh werd verloren via Arm-Triangle Choke Submission in de eerste ronde van Alex Perez. Espinosa zou het vervolgens in Juni 2020 opnemen tijdens UFC Nur-Sultan tegen Zhalgas Zhumagulov. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld.

Embed from Getty Images

Mark De La Rosa (MMA 11-4/UFC 2-4) is een MMA vechter die wordt gezien als een van de grootste talenten. De La Rosa liet weten eind 2017 dat zijn contract bij de Combate Americas organisatie was afgerond en dat hij graag bij de UFC wilde tekenen. Mede doordat ook zijn vrouw Montana Stewart-De La Rosa nu voor de UFC vecht vielen alle puzzelstukjes op de juiste plaats. In 2014 debuteerde De La Rosa als 20-Jarige vechter in het Pro-MMA. De La Rosa bleef ongeslagen in zijn MMA carrière voordat hij bij de UFC tekende en kan zowel staand als op de grond sterk vechten. De La Rosa heeft onder meer een overwinning staan tegen voormalig UFC vechter Joseph Sandoval en werd gezien als een van de grootste talenten van de Combate Americas organisatie. De La Rosa maakte tijdens UFC 219 in December 2017 op short notice zijn debuut tegen Timothy Elliott. Elliott bleek te sterk en bracht via Anaconda Choke Submission in de tweede ronde De La Rosa zijn eerste verlies toe in zijn Pro-MMA carrière. De La Rosa kwam in Juli 2018 echter sterk terug. Tijdens UFC Boise werd gewonnen van Elias Garcia via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. De La Rosa zou vervolgens vechten tegen Jordan Espinosa, echter raakte Espinosa geblesseerd en werd gevochten tijdens UFC Denver tegen Joby Sanchez. In een zeer gelijkwaardige partij won De La Rosa via Split Decision. De La Rosa kon in Maart 2019 die overwinning geen goed vervolg geven. Tijdens UFC Philadelphia werd via Unanimous Decision verloren van Alex Perez. De La Rosa ging vervolgens weer terug naar de Flyweight divisie. Tijdens UFC Shenzhen werd echter wel verloren via Unanimous Decision van Kai Kara-France. Helaas voor De La Rosa verloor hij in Februari 2020 voor de derde maal op rij. Tijdens UFC Rio Rancho was Raulian Paiva via KO in de tweede ronde te sterk.

Embed from Getty Images

Mariya Agapova vs. Melissa Gatto

Mariya Agapova (MMA 8-1/UFC 0-0) is een Kazakse vechtster die in 2015 haar professionele MMA carrière startte. Na overwinningen bij de WFCA, Fight Nights Global en Brave CF organisaties mocht Agapova in de zomer van 2019 haar opwachting maken tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Agapova nam het op tegen Tracy Cortez. Cortez was te sterk en versloeg Agapova via Unanimous Decision. Agapova tekende vervolgens een contract bij Invicta FC. Daar wist ze te imponeren met twee overwinningen, beiden beslist in de eerste ronde. Vervolgens zou Agapova vechten tegen Daiana Torquato. Echter moest ze zich terugtrekken in verband met een auto ongeluk. Agapova tekende vervolgens bij de UFC en zou deel uit maken van de UFC card in Kazachstan. Echter werd de card in Kazachstan gecanceld in verband met COVID-19.

Embed from Getty Images

Melissa Gatto (MMA 6-0-2/UFC 0-0-0) is een Braziliaanse MMA vechtster die sinds 2016 te vinden is in het Pro-MMA circuit. Gatto vocht vooral in het regionale circuit van haar woonplaats Parana. Gatto wist in September 2018 te imponeren door Karolline Rosa via Kimura Submission in de eerste ronde te verslaan. Gatto komt de UFC binnen met een ongeslagen record van zes overwinningen en twee draws. Gatto zou eigenlijk vechten tijdens UFC 237 tegen Talita Bernardo. Maar in verband met een huidziekte werd ze van het gevecht gehaald. Gatto zou vervolgens haar debuut maken tijdens UFC 239 in Juli 2019 tegen Julia Avila. Echter werd Gatto in verband met een USADA overtreding van de partij gehaald. Gatto werd geschorst en zal in Juni 2020 haar UFC debuut maken.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »