breaking news

Drie wereldtitels op het spel tijdens GLORY 66 in Parijs

May 14th, 2019 | by Stefan Van Erp
Drie wereldtitels op het spel tijdens GLORY 66 in Parijs
GLORY
0

GLORY heeft bekend gemaakt dat GLORY 66 in Parijs gehouden zal worden. Het evenement vindt plaats op 22 juni in de Zenith Arena. Tijdens dit evenement zullen er 3 wereldtitel gevechten plaats gaan vinden. Op het Main Event zal Welterweight kampioen Cedric Doumbé zijn titel verdedigen tegen Alim Nabiyev. Light Heavyweight kampioen Artem Vakhitov neemt het tijdens het Co-Main event op tegen Donegi Abena en Anissa Mesken verdedigt haar titel tegen de winnaar van Sofia Olofsson en Christi Brereton. 

Powered by Aiki Budo.

Cedric Doumbé vechten een rematch Alim Nabiyev tegen elkaar. Tijdens GLORY 51 in Rotterdam namen beide heren het tegen elkaar op en was het Nabiyev die via een Split Decision aan het langste eind trok. Vervolgens verloor Nabiyev tegen Harut Grigorian via een Unanimous Decision in Birmingham. Nabiyev herstelde zich met een overwinning op Eyevan Danenberg en Murthel Groenhart en heeft zich weer naar een titelgevecht weten te knokken. De kampioen Cedric Doumbé zette het roer om na zijn verloren partij tegen Nabiyev. De Fransman won zijn volgende 4 partijen waarvan 3 op (T)KO. Zo wist hij te winnen van Thongchai Sitsongpeenong, Alan Scheinson, Jimmy Vienot en pakte hij de titel tegen Harut Grigorian op indrukwekkende manier.

Artem Vakhitov is de onbetwiste kampioen in de Light Heavyweight divisie. De Rus houdt de titel al sinds 2016 en heeft hem vervolgens viermaal succesvol verdedigd. Vakhitov werd de laatste jaren geteisterd door blessures waaronder een gebroken hand. Hierdoor vocht hij tussen oktober 2017 en nu slechts 2 partijen. Dit was tegen Ariel Machado in 2017. Deze won Vakhitov via een Unanimous Decision. Ook zijn laatste partij eindigde in een beslissing. Ditmaal was Danyo Ilunga zijn tegenstander. Deze laatste partij verliep vrij moeizaam voor Vakhitov en werd achteraf betwist of hij wel de juiste winnaar was. Tegenover Vakhitov staat Donegi Abena. Deze jonge atleet is uit de startblokken geschoten en maakt indruk in zijn partijen. Zo debuteerde hij voor GLORY in Lyon tegen Stephane Susperregui en wist via een Unanimous Decision te winnen. Vervolgens nam Abena het op tegen de hoog gerankte Michael Duut. In een spannende partij wist hij aan het langste eind te trekken en won via een Split Decision. Deze partijen hebben een dermate indruk gemaakt op GLORY dat hij nu voor de titel mag vechten.

Ook de titel bij de dames staat op het spel. Anissa Meksen heeft haar titel weer terug en mag het nu op gaan nemen tegen de winnaar van het gevecht tussen Sofia Olofsson en Christi Brereton. Anissa Meksen is de absolute ster in de divisie. Zij vocht meer dan 100 partijen op het hoogste niveau. Meksen won haar eerste titel voor GLORY in 2017 waar zij Tiffany van Soest versloeg via een decision. Vervolgens verdedigde zij haar titel tegen Amel Dehby. Daarna verloor zij via een zeer controversiele beslissing haar titel aan Jady Menezes. Laatsgenoemde kon niet lang van haar titel genieten want Mesken versloeg haar via een TKO in de rematch. Daarna nam Mesken het in haar laatste partij op tegen Van Soest. Wederom won via een Decision. Olofsson en Brereton vechten in Utrecht om een titleshot.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »