breaking news

Drie nieuwe gevechten toegevoegd aan UFC Fight Night Montevideo

June 14th, 2019 | by Marcel Dorff
Drie nieuwe gevechten toegevoegd aan UFC Fight Night Montevideo
UFC
0

De UFC heeft zojuist drie nieuwe gevechten toegevoegd aan de UFC Fight Night 156 card in Montevideo, Uruguay. In de Women’s Strawweight divisie stuit Tecia Torres op de ongeslagen Braziliaanse Marina Rodriguez. Eveneens zal in de Women’s Flyweight divisie Rachael Ostovich terugkeren. Zij neemt het op tegen de Venezolaanse Veronica Macedo. Tot slot zal ook de Peruviaan Enrique Barzola zijn opwachting maken in de Featherweight divisie tegen Bobby Moffett. Alle gevechten vinden plaats op 10 Augustus 2019 in de Antel Arena.

Lees hieronder meer info over de zes atleten.

Tecia Torres vs. Marina Rodriguez

Tecia Torres (MMA 10-4/UFC 6-4) was onder de hardcore MMA volgers al bekend door haar gevechten in Invicta FC (waar ze ondere andere won van Rose Namajunas, Paige VanZant en Felice Herrig), maar kwam pas echt in beeld tijdens het 20ste seizoen van TUF. Het seizoen dat de eerste UFC Women’s Strawweight Kampioene zou kronen. Torres werd door de UFC als #3 gerankt van in totaal 16 deelneemsters. Hierdoor moest Torres het opnemen tegen #14 Randa Markos. Torres verloor tot verrassing van veel mensen via Unanimous Decision en lag uit het toernooi. Echter mocht Torres invallen voor Justine Kish die door een blessure niet meer kon deelnemen aan het toernooi. Torres versloeg Bec Rawlings via Unanimous Decision. In de kwartfinale zou Torres echter verliezen van de latere kampioene Carla Esparza. De UFC bood Torres een kans op de Prelims van de TUF Finale tegen Angela Magana. Torres domineerde en won het gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens werd in 2015 ook vrij overtuigend gewonnen van zowel Angela Hill als van Jocelyn Jones-Lybarger. Vervolgens werd Torres gekoppeld aan Rose Namajunas. Een rematch van een Invicta FC gevecht dat Torres destijds wist te winnen. Ditmaal ging de Unanimous Decision naar Rose Namajunas, en dat mocht controversieel genoemd worden. Torres werd vervolgens tot haar ergernis gekoppeld aan Bec Rawlings. Volgens Torres was er niemand anders in de divisie die tegen haar wilde vechten, en Rawlings had in haar ogen nog een appeltje met Torres te schillen. Torres bewees echter dat ze meer dan terecht in de Top 5 van de divisie staat, en gaf Rawlings geen kans. Torres won een vrij eenvoudige Unanimous Decision. Torres pakte vervolgens tijdens International Fight Week 2017 een short notice partij aan tegen de Braziliaanse Juliana Lima. Torres, toch vooral bekend om haar striking wist de Braziliaanse in de tweede ronde via Rear Naked Choke Submission te stoppen. De allereerste stoppage overwinning voor Torres uit haar carrière, en als klap op de vuurpijl kreeg ze ook nog de Performance of the Night bonus van de UFC toegewezen. Torres keerde vervolgens terug tijdens UFC 218 in Detroit tegen Michelle Waterson. Torres was beter over drie rondes en won via Unanimous Decision. Echter kon Torres in Februari 2018 in Orlando hier geen goed vervolg aan geven. Na drie rondes werd verloren via Unanimous Decision van Jessica Andrade. Torres kon in Juli 2018 het tij niet keren. Tegen voormalig Kampioene Joanna Jedrzejczyk werd via Unanimous Decision verloren. Torres nam vervolgens in Maart 2019 een gevecht aan tegen de Chinese Weili Zhang. Echter bleek Zhang over drie rondes te sterk voor Torres en werd wederom via Unanimous Decision verloren. Torres heeft nu een losing streak van drie partijen.

Embed from Getty Images

Marina Rodriguez (MMA 11-0-1/UFC 1-0-1) is een Braziliaanse vechtster die wordt gezien als een van de grootste talenten in de Strawweight divisie. In 2015 maakte ze haar professionele debuut. Via TKO in de eerste ronde werd het debuut omgezet in winst. Rodriguez tekende vervolgens meteen bij het prestigieuze Aspera FC. Daar wist ze in totaal drie gevechten te winnen waaronder een Triangle Choke Submission overwinning tegen Vanessa Guimaraes. Nadat vervolgens een aantal losse gevechten werden gevochten voor meerdere promoties met onder meer een overwinning tegen Samara Santos maakte Rodriguez haar opwachting bij de Thunder Fight organisatie. Daar werd tot tweemaal toe Natalia Silva verslagen. Rodriguez kreeg vervolgens de kans om tijdens de Braziliaanse versie van de Dana White’s Contender Series een UFC contract te winnen. Rodriguez slaagde in die opzet door Maria Oliveira via TKO in de eerste ronde te stoppen. Rodriguez maakte vervolgens tijdens UFC São Paulo in September 2018 haar debuut in de UFC tegen de Canadese Randa Markos. De partij eindigde na drie rondes in een Majority Draw. Rodriguez zou vervolgens haar opwachting maken tijdens UFC Fortaleza in Februari 2019 tegen Alexa Grasso, maar raakte geblesseerd. De partij werd vervolgens opnieuw ingepland voor Maart 2019 in Philadelphia. Echter raakte Grasso geblesseerd en nam Jessica Aguilar haar plaats in. Ondanks een strafpunt had Rodriguez geen enkele moeite met Aguilar en won ze overtuigend via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Rachael Ostovich vs. Veronica Macedo

Rachael Ostovich (MMA 4-5/UFC 1-2) is sinds 2014 actief in het Pro-MMA circuit. Nadat Ostovich tweemaal had gevochten en een record had van 1-1 werd ze gecontracteerd door de Invicta FC promotie. Ostovich had daar wisselend succes. Zo werd verloren van Andrea Lee en Christine Ferea, maar werd gewonnen van Evva Johnson en Ariel Beck (beiden via Split Decision). De UFC gaf Ostovich echter met een 3-3 record de kans mee te doen aan het 26ste seizoen van TUF. Ostovich won haar achtste finale betrekkelijk eenvoudig via Rear Naked Choke Submission tegen de Hongaarse Melinda Fabian, maar kwam uiteindelijk in de kwartfinale te kort tegen Barb Honchak. Ostovich mocht vervolgens tijdens de TUF 26 Finale aantreden tegen de Armeense Karine Gevorgyan. Ostovich won dit gevecht op het oog eenvoudig via Armbar Submission binnen twee minuten. Vervolgens werd de Hawaiiaanse ingeroosterd tijdens de TUF 27 Finale tegen Montana Stewart-De La Rosa. Stewart-De La Rosa won het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde en bracht Ostovich haar eerste verliespartij in de UFC toe. In haar daarop volgende gevecht kon Ostovich het tij niet keren. Ondanks een sterke eerste ronde verloor ze in Januari 2019 via Armbar Submission in de tweede ronde van Paige VanZant.

Embed from Getty Images

Veronica Macedo (MMA 5-3-1/UFC 0-3-0) kwam in September 2016 de UFC binnen. Macedo verving de geblesseerde Germaine de Randamie tegen Ashlee Evans-Smith in Hamburg. De Venezolaanse die inmiddels al een tijdje in Polen traint staat bekend om haar sterke groundgame en is maar liefst vijfmaal USA National Champion in Taekwondo. Macedo liet ook tijdens haar UFC debuut zien dat ze een hele gevaarlijke submission game heeft, maar Evans-Smith was te ervaren en te wel oplettend om erin vast te komen. Macedo verloor uiteindelijk via TKO in de derde ronde. Macedo zou vervolgens terugkeren tijdens UFC Londen in Maart 2017 tegen Lina Länsberg. Echter zei Macedo om onbekende redenen af en zou ze niet vechten. Hierdoor keerde ze pas in Mei 2018 terug in de Octagon tegen promotionele nieuwkomer Andrea Lee. Macedo wist wederom niet te overtuigen en verloor via Unanimous Decision. Macedo zou vervolgens haar opwachting maken in Buenos Aires tegen Maryna Moroz, maar moest afzeggen in verband met een blessure. Hierdoor keerde ze pas terug in Februari 2019 tijdens UFC Praag. Wederom kon Macedo niet overtuigen en verloor ze ditmaal via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Enrique Barzola vs. Bobby Moffett

Enrique Barzola (MMA 15-4-1/UFC 5-2-0) kwam via TUF Latin America 2 in 2015 de UFC binnen. In een eenzijdige finale won hij van Horacio Gutierrez via Unanimous Decision. Barzola een sterke worstelaar domineerde het gevecht 15 minuten lang op die manier. De Peruviaan moest het vervolgens opnemen tegen Kyle Bochniak. In een attractief gevecht leek Barzola genoeg gedaan te hebben om de overwinning te claimen. Echter dachten twee judges daar anders over waardoor Barzola in Augustus 2016 zijn eerste nederlaag in de UFC leed. Nog geen twee maanden later was Barzola alweer terug in de Octagon. Ditmaal stond de TUF Latin America 2 winnaar tegenover Chris Avila. Avila was duidelijk een maatje te klein voor Barzola, en werd van begin tot eind gedomineerd. Barzola pakte de overwinning via Unanimous Decision. Barzola nam het vervolgens in Mei 2017 op tegen de Mexicaan Gabriel Benitez. Opnieuw was de worstelgame van Barzola de doorslaggevende factor. Barzola won via Split Decision. Vervolgens zou Barzola het tijdens UFC 220 opnemen tegen de Engelsman Arnold Allen. Echter kreeg Allen zijn visum niet rond en werd vervangen door Matt Bessette. Barzola wist wederom met zijn worstelen het gevecht via Unanimous Decision te beslissen. De Peruviaan maakte vervolgens zijn opwachting tijdens UFC Santiago in Mei 2018 tegen Brandon Davis. Wederom wist Barzola zijn worsteltechnieken goed te gebruiken en de partij via Unanimous Decision naar zich toe te trekken. Barzola werd vervolgens ingepland tijdens UFC Buenos Aires in November 2018 tegen Nad Narimani. Echter blesseerde Barzola drie weken voor het gevecht zijn linkerarm waarna hij de partij moest afzeggen. Hierdoor kwam de Peruviaan pas weer in actie tijdens UFC Philadelphia in Maart 2019. In een aan elkaar gewaagd gevecht was het Kevin Aguilar die uiteindelijk met de Unanimous Decision ervandoor ging.

Embed from Getty Images

Bobby Moffett (MMA 14-4/UFC 1-1) is een MMA vechter die uitkomt voor The MMA LAB uit Glendale, Arizona. Moffett maakte zijn Pro debuut in 2013 en is in het regionale MMA circuit van de VS geen onbekende. Moffett pakte in zijn eerste zeven MMA partijen zes overwinningen en werd getekend door de RFA organisatie. Moffett zou driemaal uitkomen voor de RFA organisatie en tweemaal winnen waaronder een partij tegen Dan Moret. Vervolgens maakte Moffett de overstap naar de LFA organisatie waar hij tijdens zijn debuut Nate Jennerman via Unanimous Decision versloeg. Hierdoor mocht hij vervolgens voor de Interim titel vechten tegen Thanh Le. Le bleek te sterk via KO in de tweede ronde. Moffett won vervolgens een partij bij de Victory FC organisatie waarna hij bij de V3Fights organisatie onder de ogen van Dana White wist te winnen via een D’Arce Choke Submission in de eerste ronde. White was onder de indruk en bood Moffett een gevecht aan tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Moffett nam het op tegen Jacob Kilburn. Moffett pakte ditmaal in de tweede ronde de D’Arce Choke Submission en verdiende daarmee zijn contract bij de UFC. Moffett debuteerde vervolgens tijdens UFC Denver in November 2018 tegen Chas Skelly. Moffett won het gevecht via een D’Arce Choke Submission in de tweede ronde. Een controversiële overwinning aangezien het leek dat Skelly niet “out” was en de dienstdoende scheidsrechter te vroeg ingreep. Moffett keerde vervolgens terug tijdens UFC Nashville in Maart 2019 tegen de ongeslagen Bryce Mitchell. In een zeer gelijkwaardig gevecht dat werd verkozen tot Fight of the Night verloor Moffett via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »