breaking news

Drie nieuwe gevechten toegevoegd aan UFC 214 in Anaheim

May 25th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft de UFC drie gevechten toegevoegd aan de UFC 214 card in Anaheim, Californië. In de Women’s Strawweight divisie zal de Hawaiïaanse Kailin Curran de degens kruisen met de Russische Alexandra Albu. In de Lightweight divisie zal veteraan Joshua Burkman het opnemen tegen Drew Dober. En tot slot zal de Poolse Heavyweight vechter Adam Wieczorek zijn UFC debuut maken tegen de Rus Dmitrii Smoliakov. De gevechten staan allen gepland voor 29 Juli 2017 in het Honda Center. Alle drie de gevechten maken deel uit van de Preliminary Card die avond.

Lees hieronder meer over de zes vechters.

Kailin Curran vs. Alexandra Albu

Kailin Curran (MMA 4-4/UFC 1-4) kwam met een 3-0 record in 2014 de UFC binnen. De Hawaiïaanse nam het in haar debuut op tegen Paige VanZant. In een zeer goed gevecht dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Curran uiteindelijk via TKO in de derde ronde. Begin 2015 kreeg Curran een herkansing in Australië tegen de Australische Alex Chambers. Curran domineerde de partij volledig. Echter kwam ze halverwege de derde ronde vast te zitten in een Armbar Submission en moest ze aftikken. Curran leek vervolgens eind 2015 voor haar laatste kans binnen de UFC te vechten tegen Emily Peters Kagan. Curran greep haar laatste strohalm en finishte Kagan via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Een goed vervolg in 2016 bleef echter uit voor Curran. Zowel Felice Herrig als Jamie Moyle waren beiden te sterk voor de Hawaiïaanse die voor haar laatste kans in de UFC lijkt te moeten strijden.

Alexandra Albu (MMA 2-0/UFC 1-0) is een Russische MMA vechtster die sinds 2015 onder contract staat bij de UFC. Albu kwam de UFC binnen met een 1-0 record. Tijdens haar UFC debuut meer dan twee jaar geleden nam Albu het op tegen de Poolse Izabela Badurek. Albu won dit gevecht via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde. Sindsdien werd het akelig stil rond de Russische. Albu zou in eerste instantie vechten eerder dit jaar tegen Amanda Cooper tijdens UFC 209. Echter moest Albu afzeggen in verband met een blessure.

Drew Dober vs. Joshua Burkman

Drew Dober (MMA 17-8-0-1/UFC 3-4-0-1) vecht sinds 2013 voor de UFC. De vechter uit Omaha, Nebraska kende een zeer matig begin van zijn UFC carrière. Dober verloor van Sean Spencer en (inmiddels schoonbroer) Nick Hein via Unanimous Decision. Dober wist dat het vervolgens do-or-die voor hem was in zijn derde wedstrijd voor de UFC. Dober versloeg voormalig WEC Lightweight Kampioen Jamie Varner vroeg in de eerste ronde via een Rear Naked Choke Submission. Maar na een No-Contest in Brazilië tegen Leandro Silva en een zeer snel Submission verlies tegen Efraín Escudero leek de uitgang voor Dober opnieuw heel dichtbij te komen. Dober redde zichzelf vervolgens begin 2016 door de ongeslagen Scott Holtzman via Unanimous Decision te verslaan. Dober wist vervolgens zijn eerste two-fight winstreak binnen de organisatie te pakken. Dober versloeg Jason Gonzalez via KO vroeg in de eerste ronde. Eind 2016 verloor Dober echte zijn laatste gevecht binnen de UFC tegen de Canadees Olivier Aubin-Mercier. Dober verloor in de tweede ronde via een Rear Naked Choke Submission.

Joshua Burkman (MMA 28-15-0-1/UFC 6-10-0-1) kwam tijdens het tweede seizoen van TUF de UFC binnen. Nadat Burkman wisselend succes had in de UFC verloor hij in 2008 drie gevechten op rij in de UFC en werd hij ontslagen. In zijn daarop volgende elf gevechten buiten de UFC wist Burkman negen keer te winnen, waaronder een hele snelle Submission overwinning tegen voormalig UFC Welterweight topcontender Jon Fitch. De UFC nam Burkman in 2015 terug bij de organisatie. Van zijn vijf wedstrijden wist hij er maar een in winst om te zetten, vier werden er verloren (een van die vier werd later omgezet in een no-contest). Burkman leek afgelopen Oktober zijn laatste kans gekregen te hebben. Burkman verloor via Split Decision van short notice replacement Zak Ottow. Hierdoor heeft Burkman slechts een van zijn laatste zes gevechten voor de UFC weten te winnen. Ondanks dat gegeven kreeg Burkman opnieuw een gevecht aangeboden, ditmaal tegen het Braziliaanse powerhouse Michel Prazeres. Prazeres had geen kind aan Burkman en finishte de Amerikaan via een North South Choke Submission vroeg in de eerste ronde.

Adam Wieczorek vs. Dmitrii Smoliakov

Adam Wieczorek (MMA 8-1/UFC 0-0) zal tijdens UFC 214 zijn UFC debuut maken. Wieczorek is een Poolse vechter die in 2011 zijn MMA debuut maakte. Wieczorek wist al zijn overwinningen te finishen via (T)KO of Submission en bezit dus over een 100% finishratio. Wieczorek verloor slechts eenmaal in zijn MMA carrière. Dit was in zijn tweede Pro-MMA gevecht tegen de inmiddels in de UFC gerankte Pool Marcin Tybura. Tybura versloeg Wieczorek via Unanimous Decision. Wieczorek komt de UFC binnen als de PLMMA Kampioen.

Dmitrii Smoliakov (MMA 8-2/UFC 0-2) kwam met een ongeslagen record en 100% finishratio in Juli 2016 de UFC binnen. De Rus nam het op tegen de Braziliaan Luis Henrique de Oliveira. De Oliveira had een betere conditie en was sterker dan de Rus. Laat in de tweede ronde besliste de Braziliaan het gevecht via Rear Naked Choke Submission in zijn voordeel, waardoor hij Smoliakov zijn eerste Pro-MMA verlies wist toe te brengen. Ook in zijn tweede UFC gevecht ging het mis voor de Rus. De Fransman Cyril Asker was via TKO in de eerste ronde te sterk voor Smoliakov. Smoliakov mag nu opnieuw proberen om zijn eerste UFC overwinning te pakken.

Comments are closed.

Translate »