breaking news

Drie gevechten toegevoegd aan UFC Moncton card inclusief Cirkunov vs. Cummins

August 7th, 2018 | by Marcel Dorff
Drie gevechten toegevoegd aan UFC Moncton card inclusief Cirkunov vs. Cummins
UFC
0

De UFC heeft zojuist drie nieuwe gevechten bekend gemaakt voor de UFC Fight Night 138 card in Moncton, New Brunswick, Canada. In de Light-Heavyweight divisie treft Misha Cirkunov de Amerikaan Patrick Cummins. Eveneens staat in dezelfde divisie een partij op het programma tussen Gian Villante en Ed Herman. Tot slot maakt ook Thibault Gouti zijn opwachting, hij neemt het op tegen Nasrat Haqparast in de Lightweight divisie. De gevecht zullen plaatsvinden in de Octagon van het Moncton Events Centre op 27 Oktober 2018.

Lees hieronder meer over de zes vechters.

Misha Cirkunov vs. Patrick Cummins

Misha Cirkunov (MMA 13-4/UFC 4-2) is een van de grootste talenten sinds jaren in de UFC Light-Heavyweight divisie. Cirkunov kwam in 2015 de UFC binnen waar hij Daniel Jolly versloeg via KO in de eerste ronde. Cirkunov kreeg vervolgens Alex Nicholson tegenover zich. Nicholson kwam in een soort van neckcrank/facecrank vast te zitten waarna zijn kaak brak en de Amerikaan aftikte. In Juni 2016 werd de Moldaviër Ion Cutelaba via Arm-Triangle Choke Submission in de derde ronde verslagen. Drie op een rij en alle drie finishes. De UFC matchte Cirkunov tegen de Oekraïner Nikita Krylov. Cirkunov sloeg Krylov ”aan” vlak voor het einde van de eerste ronde en finishte het gevecht uiteindelijk via een Guillotine Choke. Cirkunov wist daarmee vier finishes in vier gevechten te realiseren en de Top 8 van de divisie binnen te komen. Even leek het erop dat vastlopende contractonderhandelingen er voor zouden zorgen dat Cirkunov via een achterdeur de organisatie zou verlaten. Uiteindelijk kwamen beide partijen toch tot elkaar waardoor de UFC het toptalent binnenboord kon houden. Cirkunov werd gematcht tegen de Zwitser Volkan Oezdemir tijdens het Co-Main Event van UFC Stockholm in Mei 2017. Cirkunov leek het gevecht snel te willen beslissen en trakteerde Oezdemir op een barrage aan stoten. Echter wist Oezdemir dit goed te verdedigen, en een perfecte korte stoot achter het oor van Cirkunov te plaatsen. Hierdoor ging Cirkunov neer en KO. Voor Cirkunov de eerste setback in zijn UFC carrière. Echter kwam daar in December 2017 nog een achteraan. Cirkunov verloor via TKO in de eerste ronde van Glover Teixeira, en heeft nu twee gevechten achter elkaar verloren.

Embed from Getty Images

Patrick Cummins (MMA 10-5/UFC 6-5) kwam met een 4-0 record in 2014 plots de UFC binnen. De New Yorker wist het gevecht tegen Daniel Cormier te krijgen nadat Rashad Evans geblesseerd was afgehaakt. Cummins kende Cormier van vroeger en maakte publiek dat hij Cormier een keer had laten huilen nadat ze met elkaar hadden getraind. Cormier, not amused liet zien dat MMA een andere sport is dan alleen worstelen en finishte Cummins snel in de eerste ronde via TKO. In het vervolg deed Cummins het goed binnen de UFC. In hetzelfde jaar werd een 3-fight winstreak opgebouwd door onder andere Kyle Kingsbury en TUF Brazil 3 Winnaar Antonio Carlos Junior te verslaan. Vervolgens ging het in 2015 in de eerste ronde mis. Ovince St.Preux sloeg Cummins KO. Cummins revancheerde zich een paar maanden later in Brazilië door voormalig Strikeforce Light-Heavyweight Kampioen en thuisvechter Rafael ”Feijao” Cavalcante via TKO in de derde ronde te stoppen. Tegen Glover Teixeira en Antonio Rogerio Nogueira werd Cummins vervolgens beide keren gefinisht via TKO, en een gevecht tegen Gian Villante in December van 2016 ging niet door in verband met een blessure van Cummins. Cummins wist tijdens UFC 210 in April 2017 zijn losing streak te doorbreken door de Pool Jan Blachowicz via Majority Decision te verslaan. Vervolgens stond in Juli 2017 alsnog het gevecht tegen Gian Villante op het programma. In een echte ”war” was het uiteindelijk Cummins die na een matige eerste ronde het momentum wist om te draaien en het gevecht via Split Decision wist te winnen. Cummins zou vervolgens vechten tijdens UFC 217 in New York tegen Corey Anderson, maar moest in verband met een infectie aan zijn voet afzeggen. Het gevecht werd vervolgens opnieuw ingepland tijdens UFC Atlantic City in April 2018. Cummins had geen kans tegen de sterke Anderson en verloor een zeer eenzijdige Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Gian Villante vs. Ed Herman

Gian Villante (MMA 16-10/UFC 6-7) is een voormalig Ring of Combat Heavyweight Kampioen en kwam in 2013 na de overname van Strikeforce door de UFC de organisatie binnen. Villante nam het op tegen Ovince St.Preux en verloor via Technical Decision (Majority). Het gevecht ging in de derde ronde naar de scorekaarten omdat Villante door een eyepoke van St.Preux niet meer verder kon. In November 2013 pakte Villante zijn eerste overwinning binnen de UFC door Cody Donovan via TKO te verslaan. Vervolgens ging het mis in Brazilië tegen Power Puncher Fabio Maldonado. Maldonado won via Unanimous Decision. Vervolgens behaalde Villante twee overwinningen tegen zowel Sean O’Connell als Corey Anderson. Beide overwinningen leverden de New Yorker de Fight of the Night bonus op. Nadat in Juli 2015 verloren werd van Tom Lawlor via KO, sloot Villante 2015 alsnog goed af. In Australië werd Anthony Perosh via KO verslagen. Tijdens UFC 196 in 2016 stond Villante tegenover de Zweedse Albanees Ilir Latifi. In een zeer matig gevecht van beide kanten was het uiteindelijk Latifi die ervandoor ging met de overwinning via Unanimous Decision. Villante zou het vervolgens tijdens UFC 205 opnemen tegen Marcos Rogerio de Lima, maar raakte geblesseerd. De New Yorker vocht vervolgens alsnog in New York, maar dan op de Fight Night card in Albany. Villante stond gepland tegen Patrick Cummins, maar die raakte een paar weken voor het gevecht geblesseerd. De ongeslagen Rus Saparbek Safarov verving Cummins. Villante en Safarov maakten er een ”slugfest” van. Uiteindelijk wist Villante de beslissende stoten in de tweede ronde uit te delen. Dit leverde de New Yorker een TKO overwinning op en opnieuw de Fight of the Night bonus. Villante werd vervolgens gekoppeld aan MMA legende Mauricio ”Shogun” Rua in Brazilië. Een gevecht dat Villante snel zal willen vergeten. Hij verloor via TKO in de eerste ronde. Daarna nam Villante het op tegen Patrick Cummins in Juli 2017. Villante verloor via een controversiële Split Decision en stond vervolgens in de negatieve cijfers bij de UFC. Villante keerde vervolgens terug tijdens UFC 220 in Boston in Januari 2018. Villante won via Split Decision van Francimar Barroso. Dit was vrij opmerkelijk aangezien Villante duidelijk de bovenliggende partij was. Villante keerde vervolgens terug tijdens UFC Utica in Juni 2018 tegen Sam Alvey. In een zeer gelijkwaardige partij leek Villante met zijn ”Octagon control” aan de winnende hand. Echter zagen de judges dit anders waardoor hij verloor via Split Decision.

Embed from Getty Images

Ed Herman (MMA 23-13-0-1/UFC 10-10-0-1) is een 37-jarige Amerikaan die inmiddels bijna 15 jaar vecht op professioneel niveau. In 2003 haalde Herman de finale van The Ultimate Fighter en vocht daarin tegen Kendall Grove. In een 3 ronden durende oorlog trok Herman aan het kortste eind maar ging wel naar huis met de Fight of the Night bonus en alsnog het ”six figure contract” omdat Dana White beide mannen wilde belonen. Op dit moment zit Herman in een wisselvallige fase in zijn carrière. Van de laatste 7 partijen verloor hij er 4. Echter wist hij wel te winnen van Tim Boetsch via een TKO in Januari 2016. Zijn voorlaatste partij was tegen Nikita Krylov. Herman ging KO via een verwoestende headkick van Krylov. Herman stond vervolgens tegen de Rus Gadzhimurad Antigulov, maar raakte geblesseerd en moest afhaken. Vervolgens maakte Herman zijn opwachting tijdens de TUF 25 Finale in Juli 2017 tegen CB Dollaway. Via Unanimous Decision werd verloren.

Embed from Getty Images

Thibault Gouti vs. Nasrat Haqparast

Thibault Gouti (MMA 12-4/UFC 1-4) probeerde via TUF 22 de UFC binnen te komen. De Fransman kwam in de eliminatie ronde echter te kort tegen de Zweed David Teymur en ging niet verder in het toernooi. Gouti ging terug naar de Cage organisatie waar hij de titel wist te winnen door voormalig UFC vechter Anton Kuivanen KO te slaan. Gouti werd vervolgens alsnog door de UFC gecontracteerd om het op short notice op te nemen tegen de Fin Teemu Packalen. Packalen had geen kind aan Gouti en finishte de Fransman binnen 30 seconden via een Guillotine Choke Submission. Dit was voor Gouti zijn eerste verlies in zijn Pro-MMA carrière (TUF voorronden gevechten tellen niet mee op het Pro-Record). Vier maanden later stond Gouti tegen de Frans-Canadese Submission specialist Olivier Aubin-Mercier. Aubin-Mercier besliste het gevecht in de derde ronde via een Rear Naked Choke Submission. Opnieuw een verlies voor Gouti. Gouti zou ook zijn derde partij in de UFC verliezen. Ditmaal werd via TKO verloren in de eerste ronde van TUF Nations winnaar Chad Laprise. Vervolgens zou Gouti het opnemen tegen ”Maestro” Dong Hyun Kim tijdens UFC Auckland eerder dit jaar. Echter kreeg Gouti vlak voor aanvang van het gevecht van de Athletic Commission geen goedkeuring om te vechten. Hierdoor werd het gevecht gecanceld. De Fransman keerde terug tijdens UFC Rotterdam in September 2017. Via TKO in de eerste ronde pakte Gouti zijn eerste en broodnodige overwinning in de Octagon tegen Andrew Holbrook. Gouti redde hier zijn UFC verblijf voorlopig mee. De UFC plande Gouti vervolgens in tijdens UFC Austin in Februari 2018 tegen Sage Northcutt. Gouti verloor de partij via een controversiële Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Nasrat Haqparast (MMA 9-2/UFC 1-1) is een van de grootste talenten uit Duitsland. De Afghaanse Duitser die op dit moment traint bij Kings MMA in Anaheim, Californië begon zijn Pro-MMA carrière in 2012. Tijdens zijn debuutgevecht verloor Haqparast. Dit zou tot zijn UFC debuut de enige verliespartij in zijn MMA carrière zijn. Haqparast domineerde in zijn gewichtsklasse in de Duitse fightscene en wist liefst acht gevechten achter elkaar via (T)KO te beslissen. Haqparast, met een winstreak van acht overwinningen op zak tekende bij de ACB organisatie. En zou het in Juli 2017 opnemen in Sheffield tegen Paulo Teixeira. Echter werd zijn gevecht om onbekende redenen geannuleerd waarna Haqparast probeerde tijdens UFC Rotterdam in beeld te komen bij de UFC. De UFC hapte echter niet toe. Haqparast wilde vervolgens graag in Polen vechten, maar opnieuw leek de UFC niet geïnteresseerd. Maar nu na het uitvallen van Teemu Packalen had de UFC een vervanger van formaat nodig en kwam het toch uit bij Haqparast. Haqparast maakte op ”10 days notice” zijn debuut tijdens UFC Gdansk tegen de Pool Marcin Held. In een zeer gelijkwaardig gevecht was het uiteindelijk Held die via een enigszins controversiële Unanimous Decision de overwinning pakte en de winstreak van acht van Haqparast kraakte. Haqparast stond vervolgens gematcht tegen Alex Reyes tijdens UFC Londen in Maart 2018. Reyes raakte echter geblesseerd en werd vervangen door Cage Warriors Kampioen Nad Narimani. Echter bleek een uur voor aanvang van de partij dat Haqparast een ooginfectie had, waardoor hij niet werd goedgekeurd door het medisch team. Hierdoor werd het gevecht gecanceld. Haqparast keerde vervolgens terug in Juli 2018 in zijn Hamburg tegen de Engelsman Marc Diakiese. Haqparast zette een absolute clinic neer in de Octagon en won via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »