breaking news

Drie gevechten bekend voor UFC Fight Night 130 in Liverpool

March 16th, 2018 | by Marcel Dorff
Drie gevechten bekend voor UFC Fight Night 130 in Liverpool
UFC
0

De UFC heeft meerdere gevechten bekend gemaakt voor UFC Fight Night 130 in Liverpool, Engeland. Het evenement zal plaatsvinden in de Echo Arena op 27 Mei 2018. De Canadees Elias Theodorou zal zijn opwachting maken tegen de Amerikaan Trevor Smith. Eveneens zal de Australiër Daniel Kelly zijn opwachting maken tegen de Engelsman Tom Breese die zijn lang verwachte comeback zal maken. Jim Edwards wist te melden dat ook Darren Stewart vs. Eric Spicely is toegevoegd aan de Liverpool Card. Alle gevechten vinden plaats in de Middleweight divisie.

Lees hieronder meer over de zes atleten.

Elias Theodorou vs. Trevor Smith

Elias Theodorou (MMA 14-2/UFC 6-2) deed als ongeslagen vechter mee in 2014 aan het TUF Nations seizoen. Theodorou wist met zijn sterke worsteltechnieken door te dringen tot de finale. Hierin versloeg hij favoriet Sheldon Westcott via TKO in de tweede ronde en won dus TUF Nations. Theodorou sloot vervolgens 2014 succesvol af met een overwinning tegen de Braziliaan Bruno Santos. In 2015 vocht Theodorou tweemaal. In Maart 2015 werd via TKO gewonnen van de Amerikaan Roger Narvaez. Echter liep Theodorou tegen zijn eerste verliespartij op ongeveer negen maanden later. De sterke standup van Thiago Santos was Theodorou te machtig. De Canadees kon Santos niet naar de grond halen waardoor hij het spelletje van de Braziliaan moest spelen. Een half jaar later kwam Theodorou voor eigen publiek succesvol terug met een overwinning tegen Sam Alvey. In Februari 2017 moest Theodorou het opnemen tegen de TUF Brazil 1 winnaar Cezar Ferreira. In een zeer competitief gevecht won Theodorou uiteindelijk een enigszins controversiële Unanimous Decision. Echter zaten de scorecard in Juli 2017 de Canadees niet mee. Zo werd verloren in een competitief gevecht via Unanimous Decision van de Hawaiiaan Brad Tavares. Theodorou revancheerde zich vervolgens in November 2017 tegen de Australiër Daniel Kelly. De Canadees won via Unanimous Decision. Buiten de Octagon is Theodorou de allereerste vechter ooit die gesponsord wordt door een shampoo maatschappij. Theodorou staat ook bekend als ”The Best Hair in MMA” en noemt zichzelf de ”Mane Event”.

Trevor Smith (MMA 15-7/UFC 5-4) kwam na de overname van Strikeforce door de UFC in 2013 de organisatie binnen. Smith had een matig debuut en verloor via Split Decision tegen MMA veteraan Ed Herman. Begin 2014 pakte Smith zijn eerste overwinning binnen de UFC om ditmaal wel te winnen via Split Decision van Brian Houston. Smith wist vervolgens in 2014 nog te winnen via Unanimous Decision van Tor Troeng, maar ging tweemaal KO binnen een minuut tegen Thales Leites en Caio Magalhaes (beiden BJJ specialisten). In 2015 vocht Smith maar een keer, maar daar wist hij wel zijn tot nu toe grootste overwinning te behalen door Dan Miller via Unanimous Decision te verslaan. Vervolgens duurde het ruim één jaar voordat we ”Hot Sauce” weer terug zagen in de Octagon. Mede door blessures zagen we Smith in Augustus 2016 pas weer in de Octagon tegen nieuwkomer Joe Gigliotti. Gigliotti had geen antwoord op de groundgame van Smith en verloor via Unanimous Decision. Smith kon echter de 2-fight winstreak geen vervolg geven. In December 2016 werd verloren van TUF 23 winnaar Andrew Sanchez via Unanimous Decision. Eerder in 2017 pakte Smith een gevecht aan op short notice in Stockholm tegen Chris Camozzi. Smith controleerde het gehele gevecht met zijn worstelen, en won een op het oog uiterst eenvoudige Unanimous Decision. Smith zou vervolgens terugkeren tijdens UFC Gdansk tegen Ramazan Emeev. Echter raakte hij geblesseerd en ging het gevecht niet door.

Daniel Kelly vs. Tom Breese

Daniel Kelly (MMA 13-3/UFC 6-3) kwam op vier verschillende Olympische Spelen uit voor Australië op het onderdeel Judo. De geboren Melbourner heeft een 4th dan black belt in Judo en een black belt in Brazilian Jiu Jitsu. Kelly vocht in 2006 zijn eerste MMA partij, maar startte zijn échte carrière in MMA eigenlijk pas fulltime in 2012. Kelly deed mee in 2014 aan het TUF Nations seizoen. Hierin namen Australische vechters het op tegen Canadese vechters. Kelly werd gekoppeld aan de Canadees Sheldon Westcott. In een werkelijke ”slachtpartij” liet Westcott geen spaan heel van zijn tegenstander en besliste het gevecht via Arm-Triangle Choke binnen een minuut. Kelly was er zo slecht aan toe qua knie dat er werd gevreesd voor zijn carrière. Kelly kwam echter sterk terug en maakte in November 2014 zijn debuut in de UFC tegen Luke Zachrich. Kelly won in de eerste ronde via Kimura Submission. Begin 2015 voegde Kelly er een tweede overwinning aan toe door Patrick Walsh via Unanimous Decision te verslaan. Dit was Kelly’s eerste gevecht in de Verenigde Staten. Kelly werd vervolgens gekoppeld aan Sam Alvey. Alvey versloeg Daniel Kelly via TKO binnen een minuut en bracht Kelly zijn eerste Pro-MMA nederlaag toe (TUF partijen op de finale na tellen niet op je Pro-MMA record). Kelly heeft zich inmiddels meer dan gerevancheerd voor deze nederlaag en wist te winnen van Steve Montgomery, Antonio Carlos Junior en Chris Camozzi. Het gevecht tegen Antonio Carlos Junior zal Kelly niet snel vergeten. De Australiër werd gedomineerd in de eerste twee rondes, maar wist uiteindelijk in de derde ronde de Braziliaan ”aan” te slaan en uiteindelijk via TKO te finishen. In Maart dit jaar pakte Kelly de grootste overwinning in zijn MMA carrière. Via Split Decision werd voormalig UFC Light-Heavyweight Kampioen Rashad Evans verslagen. Echter kon Kelly deze overwinning tijdens UFC Auckland in Mei 2017 geen goed vervolg geven. Kelly ging vroeg in het gevecht tegen Derek Brunson zwaar KO, en wilde zich voor eigen publiek revancheren in November 2017 tegen Elias Theodorou. Dit misluke, de Canadees won via Unanimous Decision.

Tom Breese (MMA 10-1/UFC 3-1) kwam als ongeslagen vechter en Lonsdale BAMMA Welterweight Kampioen in 2015 de UFC binnen. De Engelsman had een finishratio van 100%. Hij debuteerde in Brazilië tegen Luiz Dutra. Voor vijandig publiek wist hij Dutra vlak voor het einde van de eerste ronde via TKO te finishen. Breese werd vervolgens gekoppeld aan de Ier Cathal Pendred. Opnieuw voor vijandig publiek slaagde Breese erin zijn tegenstander in de eerste ronde via TKO te stoppen. Dit leverde hem ook nog een de Performance of the Night bonus op. Begin 2016 vocht Breese in Engeland tegen de Japanse veteraan Keita Nakamura. In een zeer gelijkwaardig gevecht was Breese op de scorecards via Unanimous Decision uiteindelijk de sterkere. In Juni 2016 vocht Breese zijn laatste wedstrijd in de UFC tegen Sean Strickland. In een zeer matig tot slecht gevecht wist Strickland uiteindelijk het gevecht te winnen via Split Decision, en zodoende Breese zijn eerste nederlaag in zijn Pro-MMA carrière toe te brengen. Breese werd vervolgens in 2017 gekoppeld aan Oluwale Bamgbose tijdens UFC Londen. Echter werd Breese vanwege ziekte van het gevecht gehaald vlak voor aanvang van het evenement. Breese traint inmiddels al jaren bij de Tristar Gym van Firas Zahabi in Montreal, Québec, Canada.

Darren Stewart vs. Eric Spicely

Darren Stewart (MMA 7-3-0-1/UFC 0-3-0-1) is een Engelse vechter die van de Cage Warriors FC organisatie in 2016 de overstap maakte naar de UFC. Stewart won zijn vier partijen in de Cage Warriors FC organisatie allemaal via TKO, waarvan drie in de eerste ronde. Stewart is de Killacam Fight Night kampioen, een organisatie waar hij in 2015 tweemaal voor vocht. Stewart vocht tijdens zijn UFC debuut tegen Francimar Barroso. Stewart besliste het gevecht vroeg in de eerste ronde via TKO. Echter werd een aantal dagen later het gevecht omgezet in een No Contest nadat beelden uitwezen dat Stewart zijn tegenstander per ongeluk raakte met een kopstoot tegen de oogkas aan. Hier kon Stewart volgens de officials zijn voordeel uit halen en het gevecht naar zich toe trekken. Hierdoor gingen beide mannen in Londen in 2017 op herhaling. Ditmaal moesten de judges eraan te pas komen. Die zagen het gevecht unaniem voor Barroso, waardoor Stewart nog steeds moest wachten op zijn eerste overwinning in de Octagon. En deze overwinning laat nog altijd op zich wachten. Ook in zijn derde gevecht voor de UFC wist Stewart niet te overtuigen. Tijdens UFC Norfolk ging het in de eerste ronde mis tegen Karl Roberson. De Amerikaan wist via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde Stewart te finishen. Stewart keerde vervolgens terug in de Octagon op short notice in December 2017 tijdens UFC Winnipeg tegen Julian Marquez. In een gevecht dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Stewart via TKO in de tweede ronde.

Eric Spicely (MMA 10-3/UFC 2-3) kwam in 2016 als ongeslagen vechter de UFC binnen. Spicely maakte zijn opwachting in TUF 23. Spicely won zowel zijn eliminatiegevecht als zijn kwartfinalegevecht, maar kwam in de halve finale te kort tegen de latere winnaar Andrew Sanchez. Spicely kreeg alsnog een kans in de UFC in Juli 2016 tegen de altijd goedlachse Sam Alvey. Spicely verloor via standing Guillotine Choke Submission in de eerste ronde. Ondanks dit vroege verlies kreeg Spicely een herkansing een paar maanden later in Brazilië. De Top 15 gerankte Thiago Santos was zijn tegenstander. In een van de grootste ”upsets” van het jaar wist Spicely het gevecht vroeg in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission te beslissen in zijn voordeel. Spicely behaalde hiermee zijn eerste officiële UFC overwinning, en wist ook een langer verblijf voorlopig veilig te stellen. Dat verblijf kreeg een mooi vervolg in Januari 2017. Vroeg in de eerste ronde wist Spicely de Italiaan Alessio Di Chirico via Triangle Choke Submission te finishen. Hiermee had Spicely nu een winstreak van twee in de UFC. Deze werd helaas voor de Amerikaan niet naar drie uitgebreid. Antonio Carlos Junior bleek te sterk voor Spicely die via een Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde zijn meerdere moest erkennen in de BJJ Black Belt. Spicely keerde vervolgens terug tijdens de TUF 26 Finale tegen Gerald Meerschaert. Spicely verloor het gevecht via TKO.

Comments are closed.

Translate »