breaking news

Drew Dober vs. Brad Riddell toegevoegd aan UFC 263 op 12 juni

April 19th, 2021 | by Marcel Dorff
Drew Dober vs. Brad Riddell toegevoegd aan UFC 263 op 12 juni
UFC
0

Drew Dober keert terug in de Octagon. De Lightweight vechter gaat het opnemen tegen de Nieuw-Zeelander Brad Riddell. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. Het gevecht staat geboekt op 12 juni tijdens UFC 263. MMA Junkie wist de partij bekend te maken.

Drew Dober (MMA 23-10-0-1/UFC 9-6-0-1) gaat al een tijdje mee in de UFC, en wisselt goede prestaties af met mindere. Zo versloeg Dober voormalig WEC kampioen Jamie Varner, en wist hij Scott Holtzman en Jason Gonzalez te verslaan. Dober verloor in de UFC van Efrain Escudero, Sean Spencer, Olivier Aubin-Mercier en Nick Hein. Zijn ”verlies” tegen Leandro Silva werd omgezet in een No-Contest nadat de dienstdoende scheidsrechter zijn fout voor de Athletic Commission had toegegeven. Dober werd in Juli 2017 ingepland tegen Josh Burkman. Dober wist Burkman in de eerste ronde via KO te stoppen en de overwinning te pakken. Dober wist vervolgens tijdens UFC Charlotte in Januari 2018 opnieuw te winnen. Ditmaal was in een Fight of the Night performance Frank Camacho de tegenstander. Dober won via Unanimous Decision. Die goede lijn wist Dober door te zetten tijdens UFC Boise in Juli 2018. Via Unanimous Decision werd Jon Tuck verslagen. Dober kreeg vervolgens een goede kans om zich in de Top 15 van de divisie te vechten. Tijdens UFC Wichita in Maart 2019 nam hij het op tegen Beneil Dariush. Na een goede eerste ronde ging het echter fout in de tweede ronde en verloor Dober via Armbar Submission. Dober wist zich echter drie maanden later weer te revancheren voor zijn verlies. Tijdens UFC Minneapolis werd in de eerste ronde via TKO afgerekend met de Mexicaan Marco Polo Reyes. Vervolgens werd Dober in Januari 2020 gematcht tegen de Afghaanse Duitser Nasrat Haqparast. Dober vocht sterk en versloeg de favoriete Haqparast via TKO in de eerste ronde. Dober kreeg voor deze prestatie de Performance of the Night bonus. Dober zou vervolgens zijn opwachting maken tijdens UFC Oklahoma City in Mei 2020 tegen Carlos Diego Ferreira. Echter werd het evenement gecanceld in verband met COVID-19. Uiteindelijk vocht Dober alsnog in Mei 2020 echter wel tegen Alexander Hernandez. Dober won het gevecht aan het einde van de tweede ronde via TKO. Dober pakte hiermee de Performance of the Night bonus. Vervolgens werd de partij tegen Ferreira opnieuw ingepland voor November 2020. Echter trok Ferreira zich terug en werd de partij gecanceld. Hierdoor keerde Dober pas terug in Maart 2021 tegen Islam Makhachev. Dober verloor via Arm-Triangle Choke Submission in de derde ronde.

Embed from Getty Images

Brad Riddell (MMA 9-1/UFC 3-0) is een Nieuw-Zeelander die uitkomt voor City Kickboxing. Riddell die onder meer in het kickboksen tegen ONE Championship Kampioen Regian Eersel en Fernando Groenhart vocht heeft nu zijn volledige focus op het MMA gericht. Riddell won zes van in totaal zeven gevechten in zijn Pro-MMA carrière voordat hij bij de UFC tekende. Riddell won onder meer van de Chinees Song Kenan en pakte in zijn gevecht tegen Mikey Vaotuua de Wollongong Wars titel. Riddell maakte vervolgens in Oktober 2019 zijn UFC debuut in Melbourne tegen Jamie Mullarkey. In een zeer attractief gevecht dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus won Riddell via Unanimous Decision. Riddell wist daar een tweede overwinning aan toe te voegen in Februari 2020. In een close gevecht werd via Split Decision gewonnen van Magomed Mustafaev. Zeven maanden later wist Riddell ook te winnen van Alex Da Silva. Via Unanimous Decision pakte de Nieuw-Zeelander zijn derde overwinning in de Octagon. Vervolgens zou Riddell in Gregor Gillespie een gerankte tegenstander krijgen. Echter moest Riddell in verband met COVID-19 afzeggen.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »