breaking news

Douglas Silva de Andrade vs. Sergey Morozov toegevoegd aan UFC 271 op 12 februari

October 8th, 2021 | by Marcel Dorff
Douglas Silva de Andrade vs. Sergey Morozov toegevoegd aan UFC 271 op 12 februari
UFC
0

De UFC is inmiddels ook begonnen aan het bouwen van de UFC 271 card op 12 februari in het nieuwe jaar. Douglas Silva de Andrade die afgelopen weekend nog een Performance of the Night bonus in de wacht sleepte tegen Gaetano Pirrello maakt zijn opwachting tegen Sergey Morozov in de Bantamweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog onbekende locatie. Combate maakte de partij bekend.

Douglas Silva de Andrade (MMA 27-4-0-1/UFC 5-4-0-0) is misschien wel een van de meest onderschatte vechters in de UFC. Dit komt vooral omdat de Braziliaan wegens aanhoudend blessureleed niet regelmatig in actie kwam. Silva de Andrade kwam de UFC binnen met een ongeslagen record van 22 overwinningen en 1 no contest. De Braziliaan debuteerde in 2014 voor de organisatie tegen de Rus Zubaira Tukhugov. Tukhugov was beter en won het gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens werden gevecht tegen zowel Rob Font als Davey Grant gecanceld ten gevolge van blessureleed van de Braziliaan. Hierdoor duurde het een jaar voordat we Silva de Andrade terug zagen in de Octagon. Tijdens zijn tweede partij voor de UFC stond de Amerikaan Cody Gibson tegenover Silva de Andrade. Silva de Andrade pakte zijn eerste overwinning binnen de UFC via Unanimous Decision. Maar het blessureleed voor Silva de Andrade hield niet op. Het duurde vervolgens ruim anderhalf jaar alvorens hij in November 2016 in Mexico zijn comeback maakte tegen Henry Briones. In een zeer attractief gevecht versloeg Silva de Andrade de Mexicaan Briones via een Spinning Backfist TKO in de derde ronde. Het leverde Silva de Andrade de Performance of the Night bonus op. Tijdens International Fight Week 2017 nam Silva de Andrade het op tijdens UFC 213 tegen Rob Font. Font was sterker en versloeg Silva de Andrade via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde. Silva de Andrade wist zich vervolgens in Februari 2018 te revancheren in Belem. De Ecuadoriaan Marlon Vera werd via Unanimous Decision verslagen. Vervolgens zou Silva de Andrade vechten tijdens UFC Moskou in September 2018 tegen Petr Yan. Echter raakte de Braziliaan geblesseerd waardoor hij zich moest terugtrekken. De partij werd vervolgens opnieuw ingepland in December 2018. Yan was te sterk voor Silva de Andrade. De Rus won via TKO nadat de hoek van de Braziliaan het gevecht tussen de tweede en derde ronde stopte. Silva de Andrade keerde vervolgens terug in de Featherweight divisie. Daar wist hij in November 2019 voormalig Bantamweight Kampioen Renan Barão via Unanimous Decision te verslaan. Vervolgens zou Silva de Andrade vechten in Maart 2020 tegen de ongeslagen Movsar Evloev. Echter moest de Braziliaan zich in verband met een blessure noodgedwongen terugtrekken. Silva de Andrade zou wel vechten in Januari 2021 tegen de ongeslagen Lerone Murphy. Silva de Andrade verloor de partij via Unanimous Decision. De Braziliaan zou vervolgens terugkeren in de Bantamweight divisie. In Oktober 2021 nam hij het op tegen Gaetano Pirrello. Silva de Andrade won de partij via KO in de eerste ronde. Het leverde Silva de Andrade de Performance of the Night bonus op.

Embed from Getty Images

Sergey Morozov (MMA 17-4/UFC 1-1) is een vechter uit Kazachstan die vooral furore maakte in de Russische MMA organisaties. Morozov wist zijn eerste zes partijen allemaal winnend af te sluiten. Waaronder een partij bij M-1 Challenge. Daar zou hij in 2015 ook een contract tekenen voor meerdere partijen. Morozov won onder meer van de hoog aangeschreven Rafael Dias, maar verloor sleutelpartijen tegen Pavel Vitruk en Josh Rettinghouse. Nadat vervolgens werd gewonnen van Luan Fernandes kreeg Morozov in 2018 de kans om voor de titel te vechten tegen Movsar Evloev. Evloev bleek te sterk. Morozov wist vervolgens driemaal op rij te winnen. En nadat Evloev naar de UFC vertrok werd er een partij voor de vacante titel op touw gezet tussen Morozov en Aleksandr Osetrov. Morozov won in de vierde ronde via TKO en pakte de titel. Tijdens zijn eerste titelverdediging wist Morozov een man uit het verleden te verslaan. Josh Rettinghouse werd via Unanimous Decision verslagen. Morozov tekende in Augustus 2020 bij de UFC. Hij zou zijn debuut maken een maand later tegen Umar Nurmagomedov. Echter moest Nurmagomedov in verband met ziekte verstek laten gaan. De UFC plande de partij opnieuw in voor Januari 2021. Morozov verloor de partij via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. De Kazak wist in zijn tweede UFC partij een half jaar later wel zijn eerste overwinning te pakken. Via Unanimous Decision werd gewonnen van Khalid Taha.

Сергей Морозов: Хочу завоевать второй чемпионский пояс в М-1 — UFCBet

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »