breaking news

Dorff’s Counter 5.0 : They’re selling you wolf tickets people!!!

June 18th, 2017 | by Marcel Dorff
Dorff’s Counter 5.0 : They’re selling you wolf tickets people!!!
Column
0

Na een paar maanden dan eindelijk weer eens een columnpje. Allereerst, sorry Stefan. Ik heb er een tijdje totaal geen zin meer in gehad om een column met betrekking tot de UFC te schrijven. Vooral omdat als ik het terug lees ik wel eens denk van, waarom kijk je nog? Ik erger me continu aan dingen binnen het MMA en dan vooral binnen de UFC. Iets wat ik soms probeer te matigen ten opzichte van de rest van de groep. Iedereen moet zijn plezier beleven aan het volgen en/of beoefenen van de sport die ons allemaal zo geliefd is. Mocht je geïnteresseerd zijn, hier komt dan toch een mening!!

Waar gaan we het over hebben? Hieronder de punten.
– Germaine de Randamie en de Women’s Featherweight divisie.
– 49-0 vs. 0-0
– Opkomst Russisch MMA
– UFC Rotterdam

Laten we allereerst beginnen over een kwestie wat de MMA wereld al een tijd in zijn/haar greep houdt. Germaine de Randamie heeft te kennen gegeven via haar manager niet te willen vechten tegen Cris Cyborg. Het is uiteraard waar dat Cyborg een aantal jaren geleden positief getest is geworden op gebruik van verboden middelen. Cyborg heeft daarvoor haar straf gekregen en is inmiddels al een aantal jaren clean. Ze is ook vrijgesproken met betrekking tot een recente vermeende USADA overtreding. Cyborg is dus officieel clean en mag gewoon vechten. Cyborg domineert al jaren de Featherweight divisie bij de vrouwen. Cyborg verdient in mijn ogen gewoon dat titelgevecht. Het gerucht gaat dat de UFC Germaine de Randamie haar titel wil afpakken en Cyborg vs. Megan Anderson in Juli voor de titel zullen vechten. Ben ik het daarmee eens? Moeilijk. Er zijn meerdere kampioenen die weigeren het tegen #1 contenders op te nemen. Daar wordt totaal niets tegen gedaan. Sterker nog, eentje mag zelfs in een bokswedstrijd zijn kunsten gaan vertonen. Aan de andere kant Cyborg heeft het gevecht gewoon verdiend en moet ook de kans krijgen. Het pijnpunt van de UFC met betrekking tot de Women’s Featherweight divisie zit hem gewoon in het feit dat de Randamie nooit kampioen had mogen worden. Althans dat was niet het plan. De UFC had gehoopt dat Ronda Rousey in December vorig jaar de Bantamweight titel had heroverd. Dan had de organisatie vervolgens Rousey vs. Holm 2 voor de Women’s Featherweight titel kunnen maken. Wie dan ook zou winnen, was de eerste vrouw in de UFC die kampioen zou zijn in twee gewichtsklassen. Echter verloor Rousey van Nunes, en kon Cyborg niet op tijd gewicht halen. De Randamie werd als ”sacrificial lamb” door de Amerikanen overgeleverd aan Holm. Helaas wisten de Amerikanen niet dat de Randamie verre van die ”sacrificial lamb” was. De Randamie won via Unanimous Decision, en sindsdien zit de UFC met de divisie in hun maag. Jammer voor de UFC, opzetje mislukt. Ik geniet ervan.

Sven Kramer tekent een contract bij de San Jose Sharks. Staat voor mij gelijk aan een MMA vechter die het in zijn pro-boksdebuut opneemt tegen Floyd Mayweather Jr. Mensen durven dit gevecht het gevecht van de eeuw te noemen. Mensen dit gaat puur en alleen om het geld. Zoals Nick Diaz zou zeggen ”They’re selling you wolf tickets people”. Natuurlijk bestaat er altijd een puncherschance, maar dit ligt totaal niet voor de hand. Conor heeft wel vaker het ongelijk van mensen bewezen krijg je dan als reactie….mensen dit is een andere sport. Floyd Maywheater hate him or love him is een absolute legende in zijn sport. De man is 49-0, heeft tegen de beste tegenstanders gevochten en niemand kon hem van zijn troon stoten. En dat gaat Conor ook niet lukken. Echt als je een MMA liefhebber bent of een boksliefhebber kan ik me ook niet voorstellen dat je ”hyped” bent voor dit gevecht. Vergelijk het met Achilles 29 tegen Real Madrid, met het verschil dat Achilles niet van sport wisselt. Het gaat in principe nergens over. Ik blijf het zeggen als de UFC doorgaat op deze voet zijn ze over 5-6 jaar verdwenen. In ieder geval zijn ze dan niet meer ”The leader in MMA” zoals ze voor elke show zeggen.

Dat brengt me op het volgende punt. Russische MMA organisaties beginnen steeds meer evenementen rond de hele wereld te organiseren. Promoties als ACB, M-1 Global, Fight Nights Global en Akhmat Fight Club hebben grote talenten binnen hun organisaties vechten. De ACB organisatie maakte eerder dit jaar al hun debuut in de VS. In Juli zal de organisatie opnieuw richting Californië gaan. Ook Duitsland, Polen, Zweden en Brazilië staan nog op de kalender dit jaar. Het mooie van al deze organisaties is dat al hun evenement live en gratis te streamen zijn via verschillende websites. Zo wordt de naamsbekendheid steeds groter en verwerven de Russische organisaties veel fans wereldwijd. De gevechten zijn vaak hoogstaand en zeer spectaculair om te zien. Het fijne is ook nog dat alle gevechten van de organisaties grotendeels op het YouTube kanaal van de desbetreffende organisaties in zijn geheel zijn terug te kijken. De Russische organisaties contracteren steeds meer vechters die door de UFC over het hoofd worden gezien, of die gewoonweg niet goed genoeg worden gevonden door de organisatie. Vaak bewijzen deze vechters het tegendeel. Als je nog nooit een evenement van de ACB, M-1 Global, FNG of Akhmat organisaties hebt bekeken raad ik je zeker aan om het een kans te geven. Je zal er geen spijt van hebben. Ook vooral het feit dat je tussen elk gevecht niet 15 minuten reclame hebt is een absoluut pluspunt.

Tot slot UFC Rotterdam. Veel mensen vragen me, weet je al meer? Wie vechten er? Hoeveel is de entree? Mensen ik heb echt geen idee. Ik verwacht wel dat de entreeprijzen lager zullen zijn dan vorig jaar. Vooral omdat vorig jaar een ”US Televised Fight Night Card” was en ditmaal ”slechts” een FightPass card. Dit betekend veel prelims en maar vier Main Card gevechten. Alleen het Main Event tussen Stefan Struve en Alexander Volkov is tot nog toe bekend. Ik verwacht dat Gökhan Saki zijn UFC debuut zal maken op de Main Card. En ook Siyar Bahadurzada zal van de partij zijn. Ik hoop voor hem ook een Main Card partij, puur omdat ik vind dat hij het verdiend. Persoonlijk vind ik het heel erg jammer dat Siyar zo weinig steun krijgt van de Nederlandse fans. Siyar is een zeer positief ingesteld iemand en buiten dat ook nog eens een zeer sympathiek persoon. Iets meer dan een jaar terug sprak ik met hem voor zijn partij tegen Brandon Thatch. Siyar liet toen weten een sterke band met zowel Afghanistan als Nederland te voelen, maar dat hij vooral support krijgt vanuit Afghaanse hoek. Hij vond dat jammer en ik vond het erg jammer om te horen. Kom op mensen we hebben al in vergelijking met andere landen niet al teveel Nederlandse atleten die in de top van het MMA meedraaien in de wereld. Laten we allemaal Siyar een warm welkom geven in Rotterdam.

En puur omdat ik het leuk vind om gevechten te voorspellen, hier nog ff mijn picks voor de aankomende belangrijke gevechten binnen de UFC.
– Chiesa vs. Lee (Lee via UD)
– Johnson vs. Gaethje (Gaethje via UD)
– Nunes vs. Shevchenko (Shevchenko via Sub. 3r)
– Romero vs. Whittaker (Whittaker via TKO. 4r)
– Overeem vs. Werdum (Overeem via UD)
– Cormier vs. Jones (Jones via UD)
– Pettis vs. Moreno (Moreno via Sub. 2r)
– Struve vs. Volkov (Struve UD)

Nou mensen dat was het weer. Veel plezier de aankomende tijd met betrekking tot MMA en geniet van het weer.

p.s. Mighty Mouse Rulezz!!!

Comments are closed.

Translate »