breaking news

Dong Hyun Ma vecht in eigen land tegen Omar Morales tijdens UFC Busan

October 31st, 2019 | by Marcel Dorff
Dong Hyun Ma vecht in eigen land tegen Omar Morales tijdens UFC Busan
UFC
0

De UFC heeft een nieuw gevecht toegevoegd aan de UFC Fight Night 165 card in Busan, South-Korea. Dong Hyun Ma zal in eigen land zijn opwachting maken tegen promotionele nieuwkomer Omar Morales in de Lightweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Sajik Arena op de Preliminary Card. Het evenement zal plaatsvinden op 21 December 2019.

Dong Hyun Ma (MMA 16-10-3/UFC 3-4-0) niet te verwarren met de Welterweight Dong Hyun ”Stungun” Kim, kwam in 2015 als late replacement voor Hyun Gyu Lim de UFC binnen. Hij nam het op tegen Dominique Steele. In een gevecht waar Kim aan de winnende hand leek, verloor Kim door een slam/powerbomb in de derde ronde. Kim kreeg in Mei 2016 een herkansing in de UFC tegen de Mexicaan Marco Polo Reyes. In een gevecht dat zeker behoort tot de Top 5 van Fight of the Year 2016 verloor Kim vroeg in de derde ronde via TKO. Daarvoor waren beide mannen al in de voorgaande rondes aangeslagen geweest en knockdown gegaan. Ondanks dat de card ”loaded” was met bekende namen en goede match-ups kreeg deze FightPass opener Fight of the Night toegewezen. Mede doordat Kim heeft laten zien dat hij komt om te vechten, bood de UFC hem een derde gevecht aan. In December 2016 vocht Kim tegen de Australiër Brendan O’Reilly. Kim won het competitieve gevecht via Unanimous Decision en schreef zijn eerste overwinning bij in de Octagon. Kim werd vervolgens gematcht tijdens UFC Auckland eerder dit jaar tegen Thibault Gouti. Echter kreeg Gouti een paar uur voor het gevecht geen goedkeuring om te vechten waardoor het gevecht werd gecanceld. Kim werd vervolgens gematcht tegen voormalig PRIDE FC Kampioen en de Japanse legende Takanori Gomi. Kim behaalde zijn grootste overwinning uit zijn carrière tot dusver door Gomi in de eerste ronde via TKO te finishen. Kim wist hier vervolgens in Februari 2018 een overwinning aan toe te voegen tegen Damien Brown. Kim won via Split Decision. Kim heeft aangegeven zijn naam te veranderen in Dong Hyun Ma om niet met de Welterweight Dong Hyun Kim verward te worden. Ma vocht in Februari 2019 tegen Devonte Smith tijdens UFC 234 in Melbourne. Smith versloeg Ma via KO in de eerste ronde. Ma zou vervolgens worden gekoppeld aan Scott Holtzman tijdens UFC Newark in Augustus 2019. Helaas voor Ma kon hij zich niet revancheren voor zijn verlies eerder. Ma verloor via TKO aan het einde van de tweede ronde omdat hij niet meer verder mocht van de dokter.

Embed from Getty Images

Omar Morales (MMA 8-0/UFC 0-0) is een Venezolaanse MMA vechter die zijn MMA carrière begon in 2011. In vijf jaar tijd wist Morales een record bij elkaar te vechten van 6-0. Morales tekende vervolgens een contract voor een gevecht bij Bellator MMA. In Augustus 2018 versloeg hij Troy Nawrocki via een Headkick KO in de eerste ronde. Morales zou vervolgens door de UFC worden uitgenodigd om mee te doen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was LFA Lightweight Kampioen Harvey Park. Morales was op papier underdog in het gevecht, maar liet zien dat de realiteit anders was. Morales finishte Park in de tweede ronde via TKO en kreeg van Dana White een contract bij de UFC.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »