breaking news

Dominick Reyes vs. Chris Weidman is het Main Event voor UFC Boston

July 23rd, 2019 | by Marcel Dorff
Dominick Reyes vs. Chris Weidman is het Main Event voor UFC Boston
UFC
0

Voormalig UFC Middleweight Kampioen Chris Weidman zal op 18 Oktober 2019 zijn opwachting gaan maken in de Light-Heavyweight divisie. Tijdens UFC on ESPN 6 in Boston, Massachusetts stuit de New Yorker op de ongeslagen Dominick Reyes. Het gevecht dat plaats zal vinden in de TD Garden zal dienen als het Main Event van de avond. ESPN MMA maakte het gevecht bekend.

Dominick Reyes (MMA 11-0/UFC 5-0) maakte op short notice in Juni 2017 zijn debuut voor de UFC. Reyes viel in voor de geblesseerde Azamat Murzakanov tegen de Deen Joachim Christensen. Reyes had een perfect debuut en wist Christensen via KO binnen dertig seconden te verslaan en hiermee ook de Performance of the Night bonus binnen te slepen. De man uit Hesperia, Californië wordt getraind door voormalig UFC Lightweight titeluitdager Joe ”Daddy” Stevenson. Reyes begon zijn Pro-MMA carrière in 2014 bij de King of the Cage organisatie. Reyes is een zeer attractieve vechter met KO power. Zo wist hij voordat hij bij de UFC tekende, vier van in totaal zes partijen te beslissen via KO in de eerste ronde. Een partij werd beslist in de eerste ronde via Submission, en slechts eenmaal ging Reyes naar de judges scorecards. Reyes is nog altijd ongeslagen en won zijn laatste vier partijen via KO in de eerste ronde. Hiervan won hij tweemaal via een Headkick KO. Reyes maakte tijdens UFC 218 in December 2018 voor de tweede keer zijn opwachting voor de UFC. Ditmaal was Jeremy Kimball de tegenstander. Kimball maakte het Reyes moelijk in het begin, echter wist Reyes het tij te keren en laat in de eerste ronde het gevecht via Rear Naked Choke Submission te winnen.Reyes maakte vervolgens zijn opwachting tijdens UFC Santiago in Mei 2018 tegen Jared Cannonier. Reyes behield zijn ongeslagen record door Cannonier in de eerste ronde via TKO te finishen. Reyes zou vervolgens zijn opwachting maken in Oktober 2018 tegen Ovince St.Preux. Reyes vocht erg sterk en leek vlak voor het einde de partij via TKO te beslissen. Daar wilde de scheidsrechter echter niet aan waardoor het gevecht naar de judges ging. Reyes won via Unanimous Decision. Reyes werd vervolgens tijdens UFC Londen in Maart 2019 gematcht tegen Volkan Oezdemir. Reyes won het gevecht via een zeer controversiële Split Decision.

Embed from Getty Images

Chris Weidman (MMA 14-4/UFC 10-4) kwam als Ring of Combat Kampioen met een 4-0 record in 2011 de UFC binnen. De Serra-Longo Team vechter debuteerde tegen de Italiaan Alessio Sakara. Weidman won dit gevecht via Unanimous Decision. Drie maanden later won Weidman de Submission of the Night bonus door in de eerste ronde Jesse Bongfeldt via een Standing Guillotine Choke Submission tot afkloppen te dwingen. Weidman sloot 2011 af met een schitterende D’Arce Choke Submission tegen MMA veteraan Tom Lawlor. Ook 2012 begon zeer succesvol voor Weidman. Zo wist hij voormalig titeluitdager Demian Maia via Unanimous Decision te verslaan. Dit leverde de New Yorker halverwege 2012 zijn eerste Main Event gevecht op tegen Mark Munoz. Weidman pakte zijn vijfde overwinning op rij in de UFC door Munoz in de tweede ronde hard KO te slaan. De UFC zag de potentie in Weidman en matchte hem tegen UFC Middleweight Kampioen Anderson Silva. Weidman wist Silva in de tweede ronde te raken en finishte het gevecht via KO en was de nieuwe UFC Middleweight Kampioen. Ook de rematch een half jaar later werd gewonnen door Weidman. Weidman checkte een lowkick van Anderson Silva die daardoor zijn been brak. Weidman verdedigde vervolgens de belt met succes tegen zowel Lyoto Machida (UD) als Vitor Belfort (TKO) alvorens hij in December 2015 gematcht werd met Luke Rockhold. Rockhold bleek te sterk en versloeg Weidman via TKO in de vierde ronde. Weidman’s eerste Pro-MMA verlies en hij was ook gelijk de belt kwijt. De rematch bleef uit in verband met een blessure van Weidman. Hierdoor mocht Weidman voor de #1 contenderspot vechten in zijn eigen New York in November 2016 tegen Yoel Romero. Weidman leek de eerste twee rondes in de pocket te hebben, maar ging TKO in de derde ronde na een vernietigende knie van Romero. Weidman verloor dus opnieuw. Vervolgens verloor Weidman (opnieuw voor eigen publiek) van de Armeense Nederlander Gegard Mousasi. In een partij met veel controverse kreeg Mousasi uiteindelijk de overwinning toegewezen via TKO. Weidman moest vervolgens proberen om zijn losing streak van drie gevechten te doorbreken tijdens UFC Long Island in Juli 2017 tegen Kelvin Gastelum. Ondanks een knockdown aan het einde van de eerste ronde controleerde Weidman het gevecht, en wist hij in de derde ronde Gastelum te finishen via een Arm-Triangle Choke Submission. Weidman zou vervolgens pas terugkeren tijdens UFC 230 in New York in November 2018. Weidman stond gepland om het op te nemen in een rematch tegen Luke Rockhold. Rockhold raakte echter geblesseerd waarna de UFC Ronaldo “Jacaré” Souza als nieuwe tegenstander van Weidman inplande. Weidman wist wederom niet te winnen in Madison Square Garden. De New Yorker ging in de derde ronde, na een zeer sterke partij KO tegen Jacaré Souza. Beide mannen wonnen wel de Fight of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »