breaking news

Dominick Cruz keert terug tegenover Casey Kenney

December 5th, 2020 | by Lennart Van Arendonk
Dominick Cruz keert terug tegenover Casey Kenney
UFC
0

Op 6 maart 2021 staat Dominick Cruz weer op het wedstrijdveld om tijdens UFC 259 te strijden tegen Casey Kenney. De locatie voor het evenement is nog onbekend. Gevechten die al ingeroosterd waren op de kaart zijn Aleksandar Rakic vs. Thiago Santos, Askar Askarov vs. Joseph Benavidez Randy Costa vs. Trevin Jones en Aalon Cruz vs. Uros Medic. Dit zal voor het eerst in 6 jaar zijn dat Cruz een non-titlefight vecht. MMA Junkie brak het nieuws.

Dominick Cruz (22-3 MMA, 5-2 UFC) is misschien wel de beste Bantamweight ter wereld. Cruz had een winstreak van 13 gevechten. ”The Dominator” verloor tijdens zijn WEC debuut op Featherweight tegen Urijah Faber. Vervolgens won Cruz liefst 13 maal!! Cruz ging vervolgens een gewichtsklasse omlaag, en na overwinningen tegen onder meer Ian McCall en Joseph Benavidez mocht Cruz voor de WEC Bantamweight Titel vechten tegen de destijds kampioen Brian Bowles. Cruz won via TKO aan het einde van de tweede ronde na een blessure van Bowles. Vervolgens versloeg Cruz opnieuw Joseph Benavidez, waarna hij tijdens het laatste WEC evenement afrekende met Scott Jorgensen. Doordat de WEC werd overgenomen door de UFC, werd de WEC Titel veranderd in de UFC titel. In 2011 verdedigde Cruz zijn belt tweemaal. Cruz revancheerde zijn enige verlies tegen Urijah Faber en wist ook de inmiddels onverslaanbaar geachte Demetrious Johnson via Unanimous Decision te verslaan.

Cruz vocht vervolgens bijna drie (!!) jaar niet in verband met aanhoudende blessures. Hij moest zijn belt inleveren. Cruz maakte zijn comeback in 2014 tegen Takeya Mizugaki. Cruz finishte de Japanner na iets meer dan een minuut via TKO. Vervolgens zou Cruz opnieuw anderhalf jaar out zijn met een blessure. Begin 2016 maakte Cruz opnieuw zijn comeback. Dit keer tegen TJ Dillashaw voor de Bantamweight titel. Cruz leek herboren en nog altijd even sterk als voor zijn blessures. Cruz won via Split Decision en pakte dus terug wat volgens velen nog steeds van hem was. De UFC Bantamweight Titel. Cruz verdedigde de titel afgelopen in Mei 2016 tegen wie anders dan Urijah Faber. Cruz was duidelijk de bovenliggende partij en won via Unanimous Decision.

Echter verslikte Cruz zich in ”New Kid on the Block” Cody Garbrandt. De leerling van Urijah Faber deed wat zijn meester een aantal maanden eerder niet kon. Hij versloeg Cruz op de ”Cruz manier” via Unanimous Decision waardoor Cruz voor het eerst écht zijn belt verloor. Cruz zou terugkeren tijdens UFC 219 in December 2017 tegen Jimmie Rivera. Echter brak Cruz zijn arm waardoor het gevecht niet doorging. Cruz zou vervolgens in Januari 2019 terugkeren in de Octagon tegen John Lineker. Helaas hield ditmaal een schouderblessure Cruz aan de kant. Cruz keerde vervolgens 3.5 jaar na zijn laatste gevecht in Mei 2020 terug in de Octagon. Tijdens UFC 249 vocht hij voor de Bantamweight titel tegen kampioen Henry Cejudo. Cruz verloor de partij via TKO in de tweede ronde.

Casey Kenney (MMA 16-2-1/UFC 5-1-0) is een Amerikaanse MMA vechter die na een succesvolle amateurcarrière in 2014 de overstap maakte naar de professionals. Kenney bleef in zijn eerste zes gevechten ongeslagen en wist de Tachi Palace Fights titel te pakken. De UFC was onder de indruk en nodigde Kenney uit voor het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was CJ Hamilton. Kenney won het gevecht via Unanimous Decision. De UFC zag potentieel in Kenney maar achtte hem nog niet goed genoeg voor een contract. Hierdoor keerde Kenney ruim een maand later terug voor een tweede maal in de Contender Series. Ditmaal was Adam Antolin de tegenstander. Antolin wist Kenney uiteindelijk via Split Decision te verslaan waardoor Kenney zijn UFC droom voorlopig even moest vergeten. Kenney keerde terug bij de LFA waar hij in 2018 een zeer sterke run maakte in de Flyweight divisie. Zo won hij van Kendrick Latchman en Roman Salazar. Dit zou hem een titelgevecht tegen Kampioen Maikel Perez opleveren, echter raakte Perez geblesseerd. Hierdoor vocht Kenney voor de Interim titel tegen Brandon Royval. Kenney won het gevecht via Unanimous Decision. Kenney zou vervolgens in Maart 2019 de eerste dubbele Interim Kampioen worden van de organisatie. Kenney won ook de Interim Bantamweight titel door op short notice te winnen van Vince Cachero via KO in de eerste ronde. Kenney zou vervolgens wederom op short notice (een week na het winnen van de titel) zijn UFC debuut maken tegen Ray Borg. Na drie rondes won Kenney via een controversiële Unanimous Decision zijn debuut. Kenney keerde vervolgens vijf maanden later terug in de Octagon tijdens UFC 241 in Anaheim. Tegenstander was de ongeslagen Submission specialist Manny Bermudez. Kenney vocht zéér sterk en versloeg de ongeslagen Bermudez via Unanimous Decision. Kenney kon die overwinning geen goed vervolg geven. Tijdens UFC Rio Rancho in Februari 2020 werd via Unanimous Decision verloren van Merab Dvalishvili. Kenney wist zich echter drie maanden later te revancheren. Tijdens UFC Las Vegas werd in de eerste ronde via Guillotine Choke Submission gewonnen van Louis Smolka. Kenney wist in Oktober 2020 daar een sterke overwinning aan toe te voegen. Via een eenzijdige Unanimous Decision werd gewonnen van Alateng Heili. Vervolgens versloeg hij Nathaniel Wood met een unanieme beslissing.

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »