breaking news

Domingo Pilarte en Journey Newson vechten voor eerste UFC overwinning in Houston

January 9th, 2020 | by Marcel Dorff
Domingo Pilarte en Journey Newson vechten voor eerste UFC overwinning in Houston
UFC
0

Domingo Pilarte en Journey Newson vechten op 8 februari 2020 voor hun eerste overwinning in de UFC Octagon. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het Toyota Center in de Bantamweight divisie. Voor Pilarte en Newson wordt dit hun tweede gevecht bij de UFC. Het gevecht zal plaatsvinden op de Preliminary Card van UFC 247.

Domingo Pilarte (MMA 8-2/UFC 0-1) was al jaren een van de grote talenten binnen het regionale Amerikaanse circuit. Pilarte maakte zijn debuut in het Pro-MMA in 2009 en heeft sindsdien hoge ogen gegooid. Zo wist hij bij organisaties als Legacy FC en Fury FC overwinningen neer te zetten tegen Javier Obregon en Chris Pham. Toen Legacy FC fuseerde met RFA in het nieuwe LFA maakte Pilarte zijn debuut voor die organisatie tegen Adrian Yanez. Pilarte won via Split Decision en zou vervolgens een kans krijgen tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Pilarte had het moeilijk in de eerste ronde tegen Vince Morales, maar draaide de partij vervolgens helemaal om. In de tweede ronde pakte Pilarte de overwinning via Rear Naked Choke Submission. Dana White was onder de indruk en beloonde Pilarte met een UFC contract. Pilarte zou zijn UFC debuut maken in November 2018 tegen Brian Kelleher, maar moest in verband met een blessure verstek laten gaan. Hierdoor maakte Pilarte pas in Juli 2019 zijn debuut voor de UFC tegen de Braziliaan Felipe Colares. In een close gevecht werd verloren via Split Decision.

Embed from Getty Images

Journey Newson (MMA 9-2/UFC 0-1) is een Amerikaanse MMA vechter die in 2015 zijn Pro-MMA carrière startte. Na in zijn eerste jaar een record van 3-1 bij elkaar gevochten te hebben tekende Newson bij de CageSport organisatie. Daar wist hij drie partijen voortijdig te beslissen en in zijn derde partij eveneens de titel te pakken. Newson vocht vervolgens nog voor Prime Fighting en FFC. Bij Prime Fighting pakte hij meteen tijdens zijn debuut de titel. Newson bracht vervolgens in Juni 2019 zijn winstreak van zes partijen de Octagon in tijdens UFC Minneapolis tegen de Braziliaan Ricardo Ramos. Ramos bleek echter via Unanimous Decision te sterk voor Newson.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »