breaking news

Documentaire ‘The Game Changers’ vertelt het verhaal van James Wilks

September 14th, 2019 | by Marcel Dorff
Documentaire ‘The Game Changers’ vertelt het verhaal van James Wilks
Documentaire
0

Maandag 16 september gaat de documentaire ‘The Game Changers’ in première. Het verhaal van de gepensioneerde UFC Welterweight vechter James Wilks wordt verteld vanuit een bijzondere invalshoek.

Wilks kreeg een knieblessure, die ervoor zorgt dat hij minimaal zes maanden niet kon trainen. In die tijd heeft hij meer dan 1000 uur gestoken in bestuderen van studies over herstel en voeding. Hij wilde alles proberen om maar sneller te herstellen van de blessure. Helaas kreeg James in 2012 het advies van de dokter om te stoppen met vechten, zou hij door gaan dan had hij een serieuze kans om verlamd te raken.

In de periode van zijn onderzoek kwam hij een studie tegen over Romeinse gladiatoren. Deze originele ‘kooi’ vechters leefden volgens wetenschappers voornamelijk op plantaardige voedsel. Door deze bevindingen is de gepensioneerde vechter naar andere topatleten gaan zoeken die ook op een plantaardig dieet leven.


Bron foto James Wilks: MMAWeekly.com

Vegetarische of vegan topatleten zoals gewichtheffer Kendrick James Farris, wereldrecordhouder sterkste man Patrick Baboumian, ex-bodybuilder en acteur Arnold Schwarzenegger, kungfudeskundige en acteur Jackie Chan en meer komen aanbod. Ook bespreekt Wilks verschillende vechters zoals zwaargewicht bokser Bryant Jennings en UFC Leightweight vechter Nate Diaz, die ook op een plantaardig dieet zitten.

Er zijn tegenwoordig verschillende redenen om te minderen of zelfs stoppen met het eten van vlees. Toch lopen veel atleten nog tegen misvattingen aan stellen verschillende experts. In de documentaire neemt James de kijker mee in zijn onderzoek naar voeding en het effect topsportprestaties.

Ben jij nieuwsgierig naar de geheimen die worde onthuld? Dan moet je nog heel eventjes wachten. Vanaf 16 september is de documentaire te zien, tot die tijd hebben we de trailer voor je.

Comments are closed.

Translate »