breaking news

Djamil Chan vecht tijdens GMC 13 tegen Anatolij Baal

October 11th, 2017 | by Marcel Dorff
Djamil Chan vecht tijdens GMC 13 tegen Anatolij Baal
GMC
1

De uit Rotterdam afkomstige Djamil Chan is een van de grootste MMA talenten uit Nederland. Chan die in 2015 zijn titel bij de GMC organisatie afstond om bij Bellator MMA te gaan vechten, keert nu terug in December bij de Duitse organisatie. Chan zal het opnemen op 16 December tegen Anatolij Baal. Het gevecht zal plaatsvinden in de Lightweight divisie.

Djamil Chan (13-4) is dan weliswaar een Nederlandse vechter. Zijn grootste successen behaalde hij in Duitsland. Zo wist hij zowel voor de Respect FC organisatie als voor de GMC organisatie de titel te pakken. Bekende namen als David Zawada en Michael Erdinc werden via KO in de eerste ronde verslagen. In 2015 tijdens zijn laatste gevecht voor de GMC organisatie versloeg Chan de Duitser Mohamed Grabinski via TKO in de vijfde ronde. Vervolgens ging Chan (na een ongelukkig TUF avontuur) zijn skills testen in de Bellator MMA organisatie. Chan won zijn debuut via KO in de eerste ronde tegen Richard Patishnock. Vervolgens werd verloren van topvechter Derek Campos via Unanimous Decision. En werd ook via een zeer controversiële Split Decision verloren van Valeriu Mircea. Chan is nu terug in de GMC organisatie en zal het opnemen tegen de sterke Anatolij Baal.

Anatolij Baal (7-1) heeft net als Chan ook vooral voor Duitse organisaties gevochten. Echter werd Baal nog nooit Kampioen in een van die organisaties. Baal heeft een record van 3-1 in de GMC organisatie en stond eigenlijk gepland om het op te nemen eerder dit jaar tegen Mohamed Grabinski voor de Lightweight titel. Echter ging dit in verband met een blessure niet door. Baal debuteerde kort geleden voor de ACB organisatie waar hij het opnam tegen Bai-Ali Shaipov. Het gevecht werd te vroeg gestopt door de dienstdoende scheidsrechter waarna het gevecht werd omgezet in een No Contest.

Translate »