breaking news

Djamil Chan vecht tegen Luan “Miau” Santiago tijdens Brave CF 18 in Bahrein

October 10th, 2018 | by Marcel Dorff
Djamil Chan vecht tegen Luan “Miau” Santiago tijdens Brave CF 18 in Bahrein
Brave CF
0

Eergisteren maakten we al bekend dat Djamil Chan op 16 November 2018 voor de tweede keer zijn opwachting zal maken voor de Brave CF organisatie. Tijdens het 18de evenement in de historie van Brave CF neemt Chan het op tegen niemand minder dan Luan “Miau” Santiago. Dit maakte MMA journaliste Farah Hannoun bekend via Twitter. Beide Lightweights treffen elkaar in de Khalifa Sports City Arena in Isa Town, Bahrein.

Djamil Chan (MMA 15-4/Brave CF 1-0) is dan weliswaar een Nederlandse vechter. Zijn grootste successen behaalde hij in Duitsland. Zo wist hij zowel voor de Respect FC organisatie als voor de GMC organisatie de titel te pakken. Bekende namen als David Zawada en Michael Erdinc werden via KO in de eerste ronde verslagen. In 2015 tijdens zijn laatste gevecht (tijdens zijn eerste run) voor de GMC organisatie versloeg Chan de Duitser Mohamed Grabinski via TKO in de vijfde ronde. Vervolgens ging Chan (na een ongelukkig TUF avontuur) zijn skills testen in de Bellator MMA organisatie. Chan won zijn debuut via KO in de eerste ronde tegen Richard Patishnock. Vervolgens werd verloren van topvechter Derek Campos via Unanimous Decision. En werd ook via een zeer controversiële Split Decision verloren van Valeriu Mircea. Chan keerde vervolgens terug bij de GMC organisatie en nam het op tegen Anatolij Baal. Een zeer succesvolle terugkeer mag wel gezegd worden. Chan won zijn gevecht via KO in de eerste ronde, en leek zich verzekerd te hebben van een rematch tegen inmiddels Kampioen Mohamed Grabinski. Echter werd Chan vervolgens gekoppeld aan Michael Böbner. Böbner viel echter geblesseerd uit en werd vervangen door Daguir Imavov. Imavov gaf echter vlak voor de weging aan ziek te zijn en maakte rechtsomkeer naar huis. Chan tekende vervolgens een overeenkomst met Brave CF de grootste organisatie van het Midden-Oosten. Chan debuteerde in Augustus 2018 tegen voormalig titeluitdager Alejandro “Pato” Martinez. Chan liet er geen gas over groeien en won via KO binnen dertig seconden.

Luan Santiago (MMA 12-3/Brave CF 2-1) is een Braziliaanse MMA vechter die zijn Pro carrière begon in 2013. Na in drie jaar tijd een record van 10-2 te hebben opgebouwd en onder meer een regionale titel in Brazilië te hebben gewonnen werd Santiago gecontracteerd door de Brave CF organisatie. In Maart 2017 overtuigde Santiago in zijn debuut door Ivan Castillo via KO in de eerste ronde te stoppen. Vijf maanden later herhaalde hij ditzelfde kunststukje tegen Igor Soares. Brave CF was overtuigd en liet Santiago voor de Interim titel vechten tegen voormalig UFC vechter Lucas Martins. Santiago verloor laat in de vijfde ronde in verband met een blessure. Dit brak Santiago’s winstreak van vijf gevechten. Santiago is een van de topvechters in de Brave CF Lightweight divisie.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »