breaking news

Djamil Chan treft Michael Böbner tijdens GMC 15 in Ulm

April 11th, 2018 | by Marcel Dorff
Djamil Chan treft Michael Böbner tijdens GMC 15 in Ulm
GMC
0

Het Nederlandse MMA talent Djamil Chan zal tijdens GMC 15 op 30 Juni 2018 zijn opwachting maken. In de Lightweight divisie stuit de voormalig Kampioen op de Zwitser Michael Böbner. Het gevecht zal plaatsvinden in de Ratipharm Arena te Ulm, Duitsland. Chan zal bij een overwinning zeer kort bij een titelgevecht zijn voor de organisatie.

Djamil Chan (14-4) is dan weliswaar een Nederlandse vechter. Zijn grootste successen behaalde hij in Duitsland. Zo wist hij zowel voor de Respect FC organisatie als voor de GMC organisatie de titel te pakken. Bekende namen als David Zawada en Michael Erdinc werden via KO in de eerste ronde verslagen. In 2015 tijdens zijn laatste gevecht (tijdens zijn eerste run) voor de GMC organisatie versloeg Chan de Duitser Mohamed Grabinski via TKO in de vijfde ronde. Vervolgens ging Chan (na een ongelukkig TUF avontuur) zijn skills testen in de Bellator MMA organisatie. Chan won zijn debuut via KO in de eerste ronde tegen Richard Patishnock. Vervolgens werd verloren van topvechter Derek Campos via Unanimous Decision. En werd ook via een zeer controversiële Split Decision verloren van Valeriu Mircea. Chan keerde vervolgens terug bij de GMC organisatie en nam het op tegen Anatolij Baal. Een zeer succesvolle terugkeer mag wel gezegd worden. Chan won zijn gevecht via KO in de eerste ronde, en leek zich verzekerd te hebben van een rematch tegen inmiddels Kampioen Mohamed Grabinski. Echter zal Chan eerst nog Michael Böbner moeten verslaan.

Michael Böbner (MMA 9-4-0-2) is een Zwitser die in 2008 zijn Pro-MMA debuut maakte. In 2010 vocht Böbner zijn tot nog toe enige partij voor de GMC organisatie tegen Onur Bozkurt. Een partij die Böbner wist te winnen via Armbar Submission. Nadat vervolgens de Vote MMA titel werd gepakt door TUF veteraan Sascha Sharma te verslaan wist Böbner in het regionale Zwitsere circuit nog twee overwinningen te pakken. Met zes overwinningen in zijn laatste zeven partijen werd hij in 2016 door de ACB organisatie getekend. Böbner vocht zijn debuut tegen Magomed Raisov. De partij werd verloren via Split Decision, echter werd de partij later omgezet in een No Contest en werden beide mannen opnieuw gematcht. Böbner imponeerde met een TKO overwinning in de tweede ronde. Tijdens zijn laatste partij in Mei 2017 stond Böbner tegen Daud Shaikhaev. Shaikhaev versloeg Böbner via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde. Böbner keert nu acht jaar na zijn debuut voor de GMC organisatie terug op het oude nest.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »