breaking news

Dit is Doo-Ho-Choi

August 7th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Tijdens een recent UFC gevecht maakte een commentator de volgende opmerking: “Als je iemand in het publiek moest aanwijzen met elf knock-out overwinningen op zijn naam, zou ik Doo-Ho-Choi als laatste aanwijzen.”

De Zuid-Koreaanse mag er dan misschien niet uitzien als een vechtmachine, maar elke Featherweight respecteert zijn knock-out power. De 26-jarige Mixed Martial Arts vechter kent een professioneel record van veertien om twee en heeft maar liefst elf partijen gewonnen op een knock-out.

Na het zien van verschillende gevechten bij de promotie Pride Fighting Championship was Doo-Ho-Choi verkocht. Hij klopte in 2008 aan bij de pas geopende Jiu-Jitsu Academy op de hoek van zijn straat en maakte kennis met de sport. Hier wist hij binnen een jaar uit te groeien tot een professionele vechter.
In 2009 en 2010 stond hij op het canvas bij promoties als Grachan, M-1 Selection 2010, SRC, DEEP en Gladiator 7. Alleen vechter Yusuke Kagiyama was hem te sterk af, hij ontving op 6 juni 2010 de overwinning van de jury.

Doo-Ho-Choi maakte op 22 november 2014 zijn debuut bij de Ultimate Fighting Championship. Hij deed dit tijdens het evenement UFC Fight Night 57 in Austin, Texas. Hier wist hij het publiek en zijn tegenstander te verassen met een schitterende rechter stoot met een knock-out als gevolg. Hij had achttien seconden nodig om zijn tegenstander Juan Puig te verslaan.

Ongeveer een jaar later werd Choi door de UFC in Seoul, Zuid-Korea op de opener van de Main Card gezet tegen Sam Sicilia. Choi had geen kind aan de The Ultimate Fighter (TUF) veteraan en versloeg Sicilia na iets meer dan anderhalve minuut via knock-out. Dit leverde Choi de Performance of the Night bonus op.

Afgelopen zomer stond Choi voor de derde keer in de Octagon. Ditmaal was de Braziliaanse Jiu-Jitsu specialist Thiago Tavares de tegenstander. Een zeer grote uitdaging in je derde UFC gevecht. Tavares leek in het begin de overhand te hebben, maar kon Choi niet op de grond houden. Choi had vervolgens genoeg aan één combinatie aan stoten om ook Tavares via knock-out uit te schakelen. Ditmaal duurde het gevecht iets langer dan 2,5 minuut.

In December 2016 vocht Choi voor het eerst op een Pay-Per-View kaart tegen de JacksonWink MMA vechter Cub Swanson. In een van de beste partijen van 2016 (door veel media verkozen tot gevecht van het jaar) deden beide mannen niet tot nauwelijks voor elkaar onder. Echter leek de ervaring van Swanson uiteindelijk de doorslag te geven. Swanson won het episch gevecht via Unanimous Decision. Choi zou vervolgens in April dit jaar terug keren tegen Renan Barao. Het gevecht ging om onbekende redenen niet door. Ook het gevecht tegen Fili is later geannuleerd.

Volgens verschillende berichten van juni 2017 heeft Doo Ho Choi en blessure opgelopen. Er wordt verwacht dat hij in oktober weer op het canvas zal staan. Houd MMA DNA in de gaten voor meer nieuws over Doo Ho Choi!

Doo Ho Choi (최두호) “The Korean Superboy” UFC Highlights:

Wil jij GRATIS naar UFC: Rotterdam? Doe dan mee aan onze winactie!

Translate »