breaking news

Dion Staring vs. Nills van Noord eerste bekende partij voor WFL MMA 2

February 15th, 2018 | by Marcel Dorff
Dion Staring vs. Nills van Noord eerste bekende partij voor WFL MMA 2
WFL MMA
0

WFL MMA heeft de eerste partij bekend gemaakt voor 24 Maart 2018 tijdens WFL MMA 2. Een duel der Nederlandse Heavyweight giganten staat op het programma. MMA veteraan Dion Staring neemt het op tegen niemand minder dan Nills van Noord. Het Heavyweight gevecht zal plaatsvinden in het Topsportcentrum Almere. Beide Nederlanders hebben veel in het Internationale circuit gevonden, maar zullen dus op 24 Maart in eigen land hun kunsten gaan vertonen.

Nills van Noord (MMA 17-9-2) traint bij Sports Academy Schreiber en is al jaren een van de bekendere gezichten in het Nederlandse MMA. De Heavyweight vechter staat bekend om zijn allround game. ”The Caveman” is de Fight Club Den Haag Europees en Intercontinentaal Kampioen. Zo wist hij in 2017 zowel Adnan Alic als Jan Lysak te verslaan. Beiden werden bij elkaar gerekend onder 1 minuut verslagen. Van Noord zou het vervolgens in Zürich opnemen tegen Konstantin Gluhov, echter raakte van Noord geblesseerd waarna het gevecht werd geannuleerd. Van Noord kreeg hierna een titelgevecht aangeboden bij de zeer bekende Cage Warriors organisatie tegen de Italiaan Mauro Cerilli. In November 2017 verloor van Noord in de eerste ronde via TKO. Nu keert hij terug in de kooi in eigen land.

Dion Staring (MMA 35-14) is een van de meest bekende MMA veteranen van Nederland. De inmiddels 39-Jarige Staring heeft een zeer imposante carrière al achter de rug. Staring vocht over de hele wereld. Hij wist aan het begin van zijn carrière onder meer mannen als Akira Corassani, Hans Stringer en Peter Graham te verslaan. In 2013 vocht Staring tegen Daniel Cormier in Strikeforce. Staring verloor pas laat in de tweede ronde. Staring won in 2014 van voormalig UFC Heavyweight Kampioen Ricco Rodriguez, en pakte daarmee de FFC titel. Deze werd vervolgens succesvol verdedigd tegen de Duitser Andreas Kraniotakes. Vervolgens bleek 2016 een minder jaar voor Staring. Zo verloor hij zijn debuut voor de Akhmat Fight Club, en verloor hij tweemaal tegen Darko Stosic waardoor hij zijn FFC titel kwijtraakte. In 2017 vocht Staring eenmaal. Hij wist via KO zijn losing streak te doorbreken tegen de Duitser Kirill Harder. Staring zal tegen van Noord zijn 50ste Pro MMA partij vechten.

Comments are closed.

Translate »