breaking news

Diego Sanchez is een nachtmerrie voor zijn tegenstander

November 2nd, 2016 | by Lennart Van Arendonk

Op vijf november klinkt het bekende ‘YES YES YES’ weer door de arena van Mexico-Stad. Terwijl de Poolse Marcin Held in de Octagon staat te wachten op zijn debuut kent Diego ‘The Nightmare’ Sanchez de weg en weet deze vol energie te bewandelen. Wie aan Diego denkt, denkt aan de spectaculaire stootwisselingen tussen hem en Gilbert Melendez, denkt aan de grote sneeën in zijn wenkbrauwen en denkt aan de tientallen prijzen en bonussen die deze vechter in ontvangst heeft mogen nemen. Eigenlijk heeft hij vechter geen introductie nodig, maar wij doen het toch.

Diego Sanchez is geboren op 31 december 1981. Hij is een Amerikaanse professionele Mixed Martial Arts vechter met een achtergrond in het worstelen en gaidojutsu, een systeem van trainer Greg jackson waarin gestreden wordt voor verschillende armklemmen, omstrengelingen en beenklemmen. Sanchez heeft gestreden in de Lightweight, Welterweight en Middleweight klasses van de Ultimate Fighting Championship. Hij heeft hier onder andere Alex karalexis, Josh Rafferty, Josh Koscheck en kennuy Florian verslagen. Ook is hij de winnaar van The Ultimate Fighter: Team Couture vs. Team Liddell.

De naam Diego Sanchez komt regelmatig voorbij wanneer je naar de Fight of the Year zoekt. Zo won hij deze in zijn gevechten tegen Karo Parisyan tijdens UFC Fight Night 6, Clay Guida tijdens The Ultimate Fighter 9 final en tegen Gilbert Melendez tijdens UFC 166. Sanchez staat ook bekend om zijn goede uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen. Zo komt hij vaak pas laat in het gevecht sterk op gang en weet hij hier de meeste schaden te verrichten.

Sanchez maakt zijn MMA debuut in 2002 bij de promotie Ring of Fire. Met een lelijke blessure aan zijn hiel wist de Albuquerquean zijn takedowns juist uit te voeren en het gevecht (bloedend) af te maken op de grond. Hij verdiende hier zijn eerste geld mee en verliet het veld met $600 Dollar.

Momenteel staat Sanchez op 26 win partijen en acht verlies partijen. Hij won maar liefst zeven keer de $50.000 Dollar Fight of the Night bonus tegen Karo Parisyan, Joe Stevenson, Clay Guida, Paulo Thiago, Martin Kampmann, Jake Ellenberger, Gilbert Melendez en drie keer Fight of the year tegen Karo Parisyan, Gilbert Melendez, Clay Guida.

In de onderstaande foto’s is duidelijk te zien hoeveel liefde Sanchez heeft voor zijn werk:

Oct 19, 2013; Houston, TX, USA; Gilbert Melendez (red gloves) fights against Diego Sanchez (blue gloves) in their lightweight bout during UFC 166 at Toyota Center. Mandatory Credit: Andrew Richardson-USA TODAY Sports

Oct 19, 2013; Houston, TX, USA; Gilbert Melendez (red gloves) fights against Diego Sanchez (blue gloves) in their lightweight bout during UFC 166 at Toyota Center. Mandatory Credit: Andrew Richardson-USA TODAY Sports

sanchez234

sanchezz

sanh44

sanchez

Leave a Reply

Translate »