breaking news

Diana Belbita vs. Hannah Goldy toegevoegd aan UFC Vegas evenement op 24 juli

July 9th, 2021 | by Marcel Dorff
Diana Belbita vs. Hannah Goldy toegevoegd aan UFC Vegas evenement op 24 juli
UFC
0

(Ter promotie van de aankomende partij tussen Dustin Poirier en Conor McGregor heeft Heatsupply de Poirier Hot Sauce 10% afgeprijsd. Ga meteen naar Poirier’s Louisiana Style Hot Sauce en verzeker je van een flesje!!)

Diana Belbita en Hannah Goldy gaan beiden op zoek naar hun eerste overwinning in de Octagon. Beide vrouwen treffen elkaar op de card opener tijdens het UFC evenement op 24 juli in Las Vegas. Het evenement zal plaatsvinden in het UFC APEX. De partij werd bekend gemaakt in de Amerikaanse TV listings. Het gevecht tussen beiden vindt plaats in de Strawweight divisie.

Diana Belbita (MMA 13-6/UFC 0-2) is een Roemeense MMA vechtster die in 2014 haar professionele carrière startte. Belbita vocht in haar beginperiode veel voor de Roemeense RXF organisatie. Daar wist ze in acht optreden liefst zeven maal te winnen. Vervolgens tekende ze in 2016 bij de KSW organisatie. Na een goed debuut mocht ze voor de vacante Flyweight titel vechten tegen Ariane Lipski. Lipski was te sterk via Armbar Submission in de eerste ronde. Belbita keerde terug bij de RXF organisatie in wist daar op een onsuccesvol uitstapje in Zweden na alle gevechten te winnen. Belbita tekende vervolgens in April 2019 een contract bij de UFC. Ze debuteerde in Oktober 2019 tijdens UFC Boston tegen de Engelse Molly McCann. Belbita was behoudens de eerste ronde niet opgewassen tegen McCann en verloor via Unanimous Decision. Helaas voor Belbita kon ze ook in Juli 2020 niet haar eerste overwinning in de UFC pakken. Via Armbar Submission werd in de eerste ronde verloren van Liana Jojua.

Embed from Getty Images

Hannah Goldy (MMA 5-1/UFC 0-1) is een Amerikaanse MMA vechtster die na een amateur carrière van een jaar in 2016 overstapte naar de professionals. Goldy versloeg in haar Pro-MMA debuut de inmiddels eveneens bij de UFC onder contract staande Gillian Robertson. Na vervolgens in 2018 drie partijen achter elkaar gewonnen te hebben mocht Goldy proberen om via de Dana White’s Contender Series de UFC binnen te komen. Goldy won haar gevecht via Unanimous Decision tegen Kali Robbins, maar kreeg geen contract. De UFC kwam terug op dat besluit en bood Goldy alsnog een contract aan. In verband met de short notice partij nam Goldy het niet in de Strawweight divisie, maar in de Flyweight divisie op tegen Miranda Granger. Goldy verloor via Unanimous Decision en zet haar carrière voort in de Strawweight divisie. Goldy zou vervolgens vechten in Februari 2020 tegen Loma Lookboonmee. Echter trok Goldy zich om onbekende redenen terug. Dit gebeurde wederom in Maart 2021. De geplande partij tegen Jessica Penne ging niet door.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »