breaking news

Diana Belbita vs. Gloria de Paula toegevoegd aan UFC evenement op 19 februari

December 9th, 2021 | by Marcel Dorff
Diana Belbita vs. Gloria de Paula toegevoegd aan UFC evenement op 19 februari
UFC
0

Diana Belbita maakt op 19 februari aanstaande haar opwachting in de Octagon. “The Warrior Princess” gaat het opnemen tegen de Braziliaanse Gloria de Paula die nog altijd op haar eerste overwinning in de UFC wacht. Beide vrouwen treffen elkaar in de Strawweight divisie. Het gevecht zal plaatsvinden op een nog onbekende locatie. AG Fight maakte de partij bekend.

Diana Belbita (MMA 14-6/UFC 1-2) is een Roemeense MMA vechtster die in 2014 haar professionele carrière startte. Belbita vocht in haar beginperiode veel voor de Roemeense RXF organisatie. Daar wist ze in acht optreden liefst zeven maal te winnen. Vervolgens tekende ze in 2016 bij de KSW organisatie. Na een goed debuut mocht ze voor de vacante Flyweight titel vechten tegen Ariane Lipski. Lipski was te sterk via Armbar Submission in de eerste ronde. Belbita keerde terug bij de RXF organisatie in wist daar op een onsuccesvol uitstapje in Zweden na alle gevechten te winnen. Belbita tekende vervolgens in April 2019 een contract bij de UFC. Ze debuteerde in Oktober 2019 tijdens UFC Boston tegen de Engelse Molly McCann. Belbita was behoudens de eerste ronde niet opgewassen tegen McCann en verloor via Unanimous Decision. Helaas voor Belbita kon ze ook in Juli 2020 niet haar eerste overwinning in de UFC pakken. Via Armbar Submission werd in de eerste ronde verloren van Liana Jojua. Belbita wist een jaar later uiteindelijk wel haar eerste UFC overwinning te pakken. Via Unanimous Decision won de Roemeense van Hannah Goldy.

Embed from Getty Images

Gloria de Paula (MMA 5-4/UFC 0-2) is een Braziliaanse MMA vechtster die haar carrière startte in 2017. De Paula wist goede prestaties af te wisselen met mindere. Zo werd verloren van Ariane Carnelossi en Isabela de Padua. Daarentegen werden wel overwinningen gepakt tegen Bruna Vargas en Rafaela Rodrigues. Met een 4-2 record werd de Paula uitgenodigd om mee te doen aan het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstandster was Pauline Macias. De Paula vocht sterk en won de partij via Unanimous Decision. Dana White was zeer enthousiast en gaf de Braziliaanse een UFC contract. De Paula maakte haar UFC debuut in Maart 2021 tegen Jinh Yu Frey. De Paula verloor de partij via Unanimous Decision. Helaas voor de Braziliaanse kon ze ook in haar tweede UFC partij vier maanden later niet overtuigen. Ditmaal werd verloren van Cheyanne Vlismas via TKO in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »