breaking news

Devonte Smith vs. Alex da Silva toegevoegd aan UFC evenement op 6 februari

December 22nd, 2020 | by Marcel Dorff
Devonte Smith vs. Alex da Silva toegevoegd aan UFC evenement op 6 februari
UFC
0

Devonte Smith keert na anderhalf jaar zonder partij op 6 februari terug in de Octagon. De Lightweight vechter gaat het opnemen tegen de Braziliaan Alex da Silva. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. MMA journalist James Lynch wist eerder al te melden dat de onderhandelingen in gang waren gezet. Inmiddels staan ook beide handtekeningen onder het contract en is het gevecht officieel.

Devonte Smith (MMA 10-2/UFC 2-1) is een MMA vechter die uitkomt voor Factory X Muay Thai. Smith is een flamboyante en spectaculaire vechter die de mensen vaak op het puntje van hun stoel laat zitten. Smith maakte in 2015 zijn MMA debuut voor de Caged Madness organisatie. Smith pakte de TKO overwinning in de eerste ronde. Smith wist vervolgens een streak op te bouwen van vier overwinningen maar verloor in zijn vijfde partij tegen huidig UFC vechter John Gunther. Smith had naar eigen zeggen geen goede cardio meer in de derde ronde. Smith rechtte de rug en pakte drie overwinningen op rij waaronder de V3Fights titel tegen Nick Gherts. De UFC gaf Smith vervolgens tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series de kans om zichzelf de UFC in te vechten. Smith moest het opnemen tegen de favoriete Joseph Lowry. Smith kende echter geen genade en versloeg Lowry via KO na herhaaldelijke ellenbogen tegen het hoofd. Smith verdiende zodoende een UFC contract. En ook tijdens zijn officiële UFC debuut in November 2018 imponeerde Smith. Tijdens UFC Denver had Smith slecht enkele seconden nodig om Julian Erosa via KO te stoppen. En dat Smith iemand is om rekening mee te houden onderstreepte hij nog maar een in Februari 2019. Tijdens UFC 234 in Melbourne versloeg hij de Zuid-Koreaan Dong Hyun Ma via KO in de eerste ronde. Smith zou het vervolgens tijdens UFC 241 in Anaheim op gaan nemen tegen John Makdessi, maar in verband met een blessure van de Canadees zou Clay Collard de tegenstander worden. Echter mocht Collard om gezondheidsredenen ook niet vechten. Hierdoor werd vier dagen voor het gevecht nieuwkomer Khama Worthy tegenover Smith gezet. Worthy wist Smith in de eerste ronde via TKO te verrassen en zorgde hiermee voor een absolute sensatie door Smith (die torenhoog favoriet was) te verslaan.

Embed from Getty Images

Alex da Silva (MMA 21-3/UFC 1-2) in Brazilië beter bekend als Alex Leko maakte in 2014 zijn Pro-MMA debuut. De Astra Fight Team vechter staat bekend als een van de grootste talenten van Brazilië. Silva begon zijn carrière bij de prestigieuze Aspera FC organisatie en groeide uit tot een van de vaste namen. Ondanks dat hij nooit voor een titel vocht wist hij binnen een tijdsbestek van twee jaar een record op te bouwen van 17-0. In December 2016 tekende Silva bij de Brave CF organisatie. Daar wist hij tijdens zijn debuut te imponeren door Daniel Swain via TKO in de tweede ronde te finishen. Hierop volgde zijn eerste en voorlopig enige verliespartij tegen de Pool Jakub Kowalewicz via Unanimous Decision. Silva keerde eenmalig terug bij Aspera FC waar hij won in de eerste ronde via TKO tegen Fernando Colman. Hierna vocht Silva voor de Servische SBC organisatie tegen Slavoljub Mitić. Silva won via TKO in de eerste ronde en maakte vervolgens op short notice zijn UFC debuut tijdens UFC St.Petersburg in April 2019 tegen Alexander Yakovlev. Na een sterke eerste ronde ging het mis voor de Braziliaan. Yakovlev won via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde. Silva werd vervolgens gematcht tegen Rafael Fiziev tijdens UFC Montevideo. Echter raakte de Kirgiziër geblesseerd waardoor Rodrigo Vargas de tegenstander werd. Silva won de partij via Unanimous Decision en boekte daarmee zijn eerste overwinning in de Octagon. Silva zou het vervolgens opnemen tegen Tristan Connelly, echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. Hierdoor kwam Silva pas weer in September 2020 in actie tegen Brad Riddell. Silva verloor de partij via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »